• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde 2010 Plan C 22-01-2010

BackUpPlan uit Leiden wint voorronde The Clash of the Cover Bands

De Beer is Los uit Rotterdam als publiekswinnaar verder op The only road to Paradiso

Vrijdag 22 januari jl. vond in Muziekcafé Plan C in Rotterdam de 2e selectieronde plaats van de grootste bandcompetitie van Nederland ‘The Clash of the Cover Bands 2010, The only road to Paradiso’. Vier coverbands werden beoordeeld door de vakjury en het publiek en zorgden onder grote publieke belangstelling voor een spannende maar zeer gezellige avond. 5-mans Rock coverband BackUpPlan uit Leiden wist de 1e plaats bij de vakjury te veroveren en gaat samen met publiekswinnaar 6-mans Pop coverband De Beer is Los uit Rotterdam naar de Halve Finales die eind september van start gaan ook in Plan C.

BackUpPlan in Plan C RotterdamBackUpPlan in Plan C Rotterdam
BackUpPlan in Plan C RotterdamBackUpPlan in Plan C Rotterdam

De uiteindelijke vakjurywinnaar van deze selectieronde verzorgde ook de aftrap. 5-mans Rock coverband BackUpPlan speelde een dynamisch en technisch zeer goed verzorgd optreden, waarin nummers van o.a. Kings of Leon, Racoon en Live met zeer veel beleving werden gebracht. Instrumentaal zat het allemaal goed in elkaar, maar vooral de leadzanger boeide van begin tot eind met zijn vocale kwaliteiten en zijn uitstekende performance. BackUpPlan is een zeer sterke band die gezien hun nog jonge samenstelling uit moet kunnen groeien tot een sensatie.


CATFLAP in Plan C RotterdamCATFLAP in Plan C Rotterdam
CATFLAP in Plan C RotterdamCATFLAP in Plan C Rotterdam

5-mans Pop coverband CATFLAP uit Noordwijk liet ook een zeer goede indruk achter. Met nummers van o.a. Paul Weller, Crowded House en Michael Jackson liet de band horen over veel muzikale bagage te beschikken en moet zeker tot de kanshebbers voor een Wild-Card worden gerekend.


De Beer is Los in Plan C RotterdamDe Beer is Los in Plan C Rotterdam
De Beer is Los in Plan C RotterdamDe Beer is Los in Plan C Rotterdam

De Rotterdamse 6-mans formatie De Beer is Los kwam na een wat aarzelend begin goed op stoom. Met een opvallende repertoirekeuze van nummers van o.a. Les Poppies, ABBA en Eurythmics kregen zij zeer snel de interactie met het publiek te pakken en kwam Plan C goed in beweging. Met de hoogste score bij de publieksstemmen gaat De Beer is Los als publiekswinnaar naar de Halve Finales.


The SGP in Plan C RotterdamThe SGP in Plan C Rotterdam
The SGP in Plan C RotterdamThe SGP in Plan C Rotterdam

Het laatste half uur van deze voorronde was voor 5-mans Classic Rock coverband The SGP (Solid Guitar Power) uit Leiden. Met een heerlijke eigenwijze groove werden nummers gebracht van o.a. Van Halen, Brainbox en Jeff Healey. Eind juni als alle selectierondes zijn geweest, wordt duidelijk of The SGP in aanmerking komt voor een Wild-Card en haar road to Paradiso kan vervolgen.

Plan C Rotterdam 220110Plan C Rotterdam 220110Plan C Rotterdam 220110

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Sound Vision Studio Podiuminfo Maxazine Festivalinfo Artists & Bands Booking Agency
USA Music Import EVANS SONOR Ticketmaster Koch
Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier? David Eden RockMuZine Uw logo ook hier?


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands