• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde 2010 blok 10 30-01-2010

Pulse uit Sittard wint selectieronde The Clash of the Cover Bands 2010 in Horst

Stratex uit Lottum als publiekswinnaar verder op The only road to Paradiso

Zaterdag 30 januari jl. vond in Muziekcafé Blok 10 in Horst de 1e selectieronde plaats van regio Limburg voor het 7e seizoen van de The Clash of the Cover Bands, The only road to Paradiso. Drie bands haalden alles uit de kast om een vervolg te kunnen geven aan hun deelname aan de grootste bandcompetitie van Nederland.  5-mans BluesRock coverband Pulse uit Sittard werd door de vakjury beloond met een 1e plaats en 5-mans Metal coverband Stratex uit Lottum wist met een uitstekend optreden de meeste publieksstemmen te veroveren en gaat als publiekswinnaar naar de regionale Halve Finales die in oktober van dit jaar worden gehouden in MC De Bosuil in Weert.

Predilection in Blok 10 HorstPredilection in Blok 10 Horst
Predilection in Blok 10 HorstPredilection in Blok 10 Horst

De opening van deze 1e voorronde werd verzorgd door 5-mans Sixties coverband Predilection uit Horst. Met nummers van o.a. The Searchers, The Tremeloes en Dave Dee, Dozy, Beaky, Mick & Tich wist Predilection een goed optreden neer te zetten waarin vooral de sound, de feel en de zeer goede samenzang opvallend waren. Predilection maakt een zeer goede kans op één van de Wild-Cards die nadat alle voorrondes zijn geweest worden vergeven aan de beste bands die zich niet direct hebben weten te plaatsen voor de 2e ronde.


Pulse in Blok 10 HorstPulse in Blok 10 Horst
Pulse in Blok 10 HorstPulse in Blok 10 Horst

De eerste kennismaking in ‘The Clash’ met BluesRock coverband Pulse was zeer indrukwekkend. Ondanks de jonge samenstelling straalde de individuele klasse en de potentie als band in zijn geheel van de vijf mannen uit Sittard af. Nummers van o.a. Jimi Hendrix, The Doors en Pink Floyd werden met bezieling gebracht en gaven een goed inzicht in de muzikale kwaliteiten van Pulse. Zeer verdiend gaat Pulse als vakjurywinnaar naar de regionale finales in MC De Bosuil. The only road to Paradiso is begonnen voor Pulse.


Stratex in Blok 10 HorstStratex in Blok 10 Horst
Stratex in Blok 10 HorstStratex in Blok 10 Horst

We hebben al vele metalbands gehad in The Clash of the Cover Bands, maar 5-mans formatie Stratex uit Lottum stijgt er met verve bovenuit. Met nummers van o.a. Sepultura, Slayer en Motörhead lieten de vijf rockers horen nog veel meer in huis te hebben dan ze op deze avond konden brengen. De basis is al sterk, maar met een wat genuanceerde aanpak zal Stratex met gemak kunnen uitgroeien naar een absolute topband. Met een nipte meerderheid aan publieksstemmen verzekerde Stratex zich als publiekswinnaar van een plaats in de Halve Finales van Limburg.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Uw logo ook hier? USA Music Import Koch SONOR RockMuZine
Artists & Bands Booking Agency Podiuminfo Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier? EVANS
Sound Vision Studio David Eden Maxazine Ticketmaster Festivalinfo


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands