• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde 2010 Plan C 05-02-2010

Wildflowers uit Nieuwegein wint selectieronde The Clash of the Cover Bands 2010 

Catfish uit Rotterdam als publiekswinnaar verder op The only road to Paradiso

Vrijdag 5 februari jl. vond in Muziekcafé Plan C in Rotterdam de 5e selectieronde plaats van The Clash of the Cover Bands 2010. Drie coverbands waren uitgenodigd om te laten zien wat ze muzikaal in huis hebben om zo de vakjury en het publiek te overtuigen dat ze een plaats verdienen in de regionale finalerondes die eind september in het hele land van start gaan op zoek naar de beste coverband van Nederland. 4-mans Rock coverband Wildflowers uit Nieuwegein wist bij de vakjury de 1e plaats te veroveren terwijl de Rotterdamse Blues, Rock & Roll coverband Catfish door het publiek naar een 1e plaats werd gestemd.

Catfish in Plan C RotterdamCatfish in Plan C Rotterdam
Catfish in Plan C RotterdamCatfish in Plan C Rotterdam

3-mans Blues, Rock & Roll coverband Catfish uit Rotterdam wist met haar performance een goede interactie op te bouwen met het publiek. Nummers van o.a. Elmore Jones, Chuck Berry en The Stooges vonden gretig aftrek bij het enthousiaste publiek en zorgden voor een lekkere opening van deze selectieronde. Met een flinke meerderheid aan publieksstemmen plaatste Catfish zich overtuigend voor de finalerondes van Zuid-Holland/Zeeland die eind september ook plaatsvinden in Plan C.


Steamrollers in Plan C RotterdamSteamrollers in Plan C Rotterdam
Steamrollers in Plan C RotterdamSteamrollers in Plan C Rotterdam

De 2e band van deze selectieronde was 5-mans Classic Rock coverband Steamrollers uit Wassenaar. Met repertoire van o.a. ZZ Top, The Rolling Stones en R.E.M. liet de band ook horen over goede muzikale kwaliteiten te beschikken. Of Steamrollers in aanmerking komt voor een van de Wild-Cards die alsnog recht geven op een plaats in de regionale finalerondes wordt eind juni bekend gemaakt.


Wildflowers in Plan C RotterdamWildflowers in Plan C Rotterdam
Wildflowers in Plan C RotterdamWildflowers in Plan C Rotterdam

Met afsluiter Wildflowers stond ook de uiteindelijke vakjurywinnaar op het podium. De 4-mans Rock formatie uit Nieuwegein speelde vooral de eerste helft een zeer sterk optreden met nummers van o.a. The Cranberries, Alanis Morissette en AC/DC. Ook het publiek kon Wildflowers zeer waarderen gezien de goede score bij de publieksstemmen. Zeer verdiend staat deze sterke band dan ook in de regionale finalerondes in Utrecht die plaatsvinden in MC De IJsbreker in Leusden.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Koch EVANS Sound Vision Studio USA Music Import Artists & Bands Booking Agency
Podiuminfo Maxazine Ticketmaster Uw logo ook hier? SONOR
Festivalinfo Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency David Eden RockMuZine


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands