• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Landelijke Play-Offs MC De IJsbreker 07-02-2010

Campaign uit Horst en Shotgun Shadow uit Deurne naar Paradiso!!!

Tijdens een spannende en enerverende Play-Off-ronde op zondag 7 februari jl. in MC De IJsbreker in Leusden speelden zes coverbands om de laatste twee tickets naar de Landelijke Halve Finales. In deze herkansingsronde werden de bands voor 50/50 beoordeeld door een vakjury en door het publiek. Door deze gezamenlijke beoordeling eindigde 5-mans Classic Rock coverband Campaign uit Horst (L) op de 1e plaats en 4-mans CountryRock coverband Shotgun Shadow uit Deurne (N-Br) als goede tweede. Beide bands plaatsen zich hiermee als laatste Landelijke Halve Finalisten op zaterdag 13 maart a.s. in Paradiso Amsterdam. Alle regionale vakjury- en publiekswinnaars zullen elkaar hier tegenkomen om te ‘Clashen’ voor een plaats in de Landelijke Finale. In Paradiso zal ook een Broadcast-registratie plaatsvinden voor de landelijke en regionale tv-stations en de jaarlijkse DVD ‘LIVE ON STAGE @ Paradiso’. De voorverkoop van deze spectaculaire semi-finals, waarin de 16 beste en populairste coverbands van Nederland het tegen elkaar op gaan nemen, is vanaf nu begonnen.

Pink Noise in MC De IJsbrekerPink Noise in MC De IJsbreker
Pink Noise in MC De IJsbrekerPink Noise in MC De IJsbreker

De opening van deze Landelijke Play-Offs werd verzorgd door de Runner-Up van Oost-Nederland Pink Noise uit Groesbeek. Met een selectie van de beste nummers van Pink Floyd speelde de 9-mans formatie een prachtig optreden. Nummers als o.a. Money en Another Brick In The Wall werden met luid applaus gewaardeerd door de reeds aanwezige liefhebbers en de band liet hiermee een technisch zeer sterke indruk achter. De sfeer die Pink Noise weet te realiseren weet de ware liefhebber te beroeren zorgt voor menig kippenvelmoment.


Shotgun Shadow in MC De IJsbrekerShotgun Shadow in MC De IJsbreker
Shotgun Shadow in MC De IJsbrekerShotgun Shadow in MC De IJsbreker

De Runner-Up van Noord-Brabant wist haar goede prestaties uit de regionale rondes te overtreffen. 4-mans CountryRock coverband Shotgun Shadow uit Deurne wist met uitstekend technisch spel en een uitmuntende samenzang hun eigen interpretaties te geven van nummers als All Time Rock & Roll van Bob Seger en Rockin’ All Over The World van John Fogerty. Vooral hun schitterende uitvoering van The Weight van The Band maakte diepe indruk bij zowel publiek als vakjury. Door op de 2e plaats te eindigen wist Shotgun Shadow de voorlaatste ticket naar Paradiso in de wacht te slepen.


Silver in MC De IJsbrekerSilver in MC De IJsbreker
Silver in MC De IJsbrekerSilver in MC De IJsbreker

Als derde band stond de Utrechtse vertegenwoordiger op het podium: 3-mans BluesRock coverband Silver uit Bilthoven. Helaas was gitarist/zanger geveld door een griepvirus waardoor hij zich niet optimaal kon presenteren. Ondanks deze handicap speelde de band op zeer dynamische wijze nummers van o.a. Jimi Hendrix, Led Zeppelin en The Troggs. Silver scoorde zeer hoog bij het publiek en hield het nog lang spannend voor wat betreft de definitieve uitslag.


Dean in MC De IJsbrekerDean in MC De IJsbreker
Dean in MC De IJsbrekerDean in MC De IJsbreker

6-mans Pop, Rock coverband DEAN uit Hilversum speelde zich de longen uit het lijf met nummers van o.a. Anouk, Wild Cherry en Shirley and Company. De Runner-Up van Noord-Holland wist vooral te schitteren met een prachtige uitvoering van Right To Be Wrong van Joss Stone waarmee de leadzangeres wederom diepe indruk wist te maken met haar vocale intonaties.


STANTON in MC De IJsbrekerSTANTON in MC De IJsbreker
STANTON in MC De IJsbrekerSTANTON in MC De IJsbreker

De band die de regio Friesland/Groningen mocht vertegenwoordigen was 4-mans Rock coverband STANTON uit Leeuwarden. Na een wat aarzelend begin kwam de band op stoom en bracht op zeer indrukwekkende wijze nummers als Hysteria van Muse en hun ballad Don’t Believe A Word van Thin Lizzy. Vooral de leadzanger wist vaak een ongekend hoog niveau te halen en kan terug kijken op een zeer sterk optreden.


Campaign in MC De IJsbrekerCampaign in MC De IJsbreker
Campaign in MC De IJsbrekerCampaign in MC De IJsbreker

Last but not least: 5-mans Classic Rock coverband Campaign uit Horst Limburg. Met veel durf maar ogenschijnlijk groot gemak brachten de vijf topmuzikanten nummers als Child In Time van Deep Purple, Carry On Wayward Son van Kansas en het hoogtepunt van hun optreden een geweldige uitvoering van No One Knows van Queens of the Stone Age. Campaign heeft muzikaal alles in huis om klassiekers een eigentijds scherp en boeiend randje mee te geven en vooral opvallend en indrukwekkend is de samenzang die ook nu weer van zeer hoog niveau was. Unaniem door de vakjury en met een zeer hoge score bij het publiek staat Campaign zeer verdiend in de Landelijke Halve Finales in de poptempel van Nederland: Paradiso.

MC De IJsbrekerMC De IJsbrekerMC De IJsbreker

The Clash of the Cover Bands is powered by:

SONOR Uw logo ook hier? Uw logo ook hier? Koch Sound Vision Studio
Festivalinfo Podiuminfo Artists & Bands Booking Agency Maxazine EVANS
Artists & Bands Booking Agency Ticketmaster RockMuZine USA Music Import David Eden


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands