• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde 2010 Plan C 19-02-2010

Overinflated uit Utrecht wint selectieronde The Clash of the Cover Bands 2010

De Koffers uit Gouda plaatst zich als publiekswinnaar voor de Halve Finales van The only road to Paradiso

Op vrijdag 19 februari jl. vond in Muziekcafé Plan C in Rotterdam een selectieronde plaats van de grootste bandcompetitie van Nederland The Clash of the Cover Bands, The only road to Paradiso. De vier geselecteerde bands die in deze voorronde mochten laten zien wat ze in huis hebben, zorgden voor een spannende en sfeervolle avond waar het publiek met volle teugen van genoot. De 1e plaats bij de vakjury ging naar 5-mans Rock coverband Overinflated uit Utrecht en de overwinning bij de publieksstemmen ging naar 6-mans Top-100 coverband De Koffers uit Gouda. Beide bands zien we in oktober terug in de regionale Halve Finales, een stap dichter bij dé poptempel van Nederland: Paradiso.

Overinflated in Plan C RotterdamOverinflated in Plan C Rotterdam
Overinflated in Plan C RotterdamOverinflated in Plan C Rotterdam

Na een goede soundcheck beklom Overinflated als eerste het podium. Deze 5-mans Rock coverband uit Utrecht speelde een half uur repertoire van o.a. Jet, The Offspring en Queen. Muzikaal een goede band met veel ruimte voor inhoudelijke groei en een geweldige leadzanger die ook weet te entertainen. Overinflated gaat als vakjurywinnaar naar de regionale Halve Finales die in de regio Utrecht worden gehouden in MC De IJsbreker in Leusden in oktober en november.


Downforce in Plan C RotterdamDownforce in Plan C Rotterdam
Downforce in Plan C RotterdamDownforce in Plan C Rotterdam

De 2e band van deze avond was 5-mans Pop, Rock coverband Downforce uit Lopik. Met nummers van o.a. The Beatles, Herman Brood en The Mo kwam vooral de leadzangeres uitstekend uit de verf.


Ladies Decision in Plan C RotterdamLadies Decision in Plan C Rotterdam
Ladies Decision in Plan C RotterdamLadies Decision in Plan C Rotterdam

De enige vrouwenband van deze editie, Ladies Decision uit Utrecht, wist te spetteren met nummers van o.a. Doobie Brothers, Dandy Warhols en Twisted Sister. Technisch zit er nog ruimte voor verbetering, maar dat zal met de individuele kwaliteiten die aanwezig zijn geen al te groot probleem zijn. Met het enthousiasme en de ambitie zit het namelijk erg goed bij deze zes meiden. Hopelijk komen ze in aanmerking voor een Wild-Card zodat ze in de Halve Finales kunnen laten horen wat ze werkelijk in huis hebben. Eind juni zal blijken of ze hun road to Paradiso kunnen vervolgen.


De Koffers in Plan C RotterdamDe Koffers in Plan C Rotterdam
De Koffers in Plan C RotterdamDe Koffers in Plan C Rotterdam

Het laatste half uur van deze voorronde was voor 6-mans Top-100 coverband De Koffers uit Gouda. Onder aanvoering van twee leadzangeressen bracht deze Zuid-Hollandse band nummers van o.a. Ilse DeLange, Stevie Wonder en Elvis. Schijnbaar zonder moeite kreeg de band het publiek goed in beweging en zorgde voor een interactieve afsluiting van deze avond. Door het publiek beloont met de meeste stemmen plaatste De Koffers zich voor de regionale Halve Finales van de regio Zuid-Holland/Zeeland die in oktober ook worden gehouden in Plan C.

Plan C RotterdamPlan C RotterdamPlan C Rotterdam

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Festivalinfo Maxazine SONOR Uw logo ook hier? Ticketmaster
Artists & Bands Booking Agency USA Music Import David Eden Koch RockMuZine
EVANS Podiuminfo Artists & Bands Booking Agency Sound Vision Studio Uw logo ook hier?


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands