• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde 2010 Plan C 26-02-2010

Subluxation uit Waalwijk wint 8e voorronde The Clash 2010

SHARK BAIT uit Haarlem als publiekswinnaar naar de Halve Finales

Vrijdag 26 februari jl. vond in Muziekcafé Plan C in Rotterdam een spannende voorselectie plaats van The Clash of the Cover Bands, The only road to Paradiso 2010. Uit de vier geselecteerde bands kwamen als winnaars uit de bus 5-mans Funk, Rock coverband Subluxation uit Waalwijk bij de vakjury en 5-mans Pop coverband SHARK BAIT uit Haarlem bij het publiek. Beide bands plaatsten zich hiermee voor de regionale finalerondes die in oktober plaatsvinden in Heeren van Aemstel in Amsterdam voor de regio Noord-Holland en W2 in Den Bosch voor de regio Noord-Brabant.

SHARK BAIT in Plan C RotterdamSHARK BAIT in Plan C Rotterdam
SHARK BAIT in Plan C RotterdamSHARK BAIT in Plan C Rotterdam

De aftrap van deze selectieronde werd verricht door de Haarlemse 5-mans formatie SHARK BAIT. Met veel eigen interpretaties van nummers als With A Little Help From My Friends van The Beatles, You Can Call Me Al van Paul Simon en New Shoes van Paolo Nutini maakte de band een zeer goede indruk bij zowel de vakjury als het publiek die SHARK BAIT beloonde met de meeste publieksstemmen. Met deze overwinning staan de vijf mannen in oktober in de regionale Halve Finales van Noord-Holland in het gerenommeerde muziekcafé de Heeren van Aemstel in Amsterdam. The only road to Paradiso is hiermee begonnen.


Stormbringer in Plan C RotterdamStormbringer in Plan C Rotterdam
Stormbringer in Plan C RotterdamStormbringer in Plan C Rotterdam

De tweede band die op het podium kwam was Deep Purple tribute Stormbringer uit Gorinchem. Door technische ongemakken wat zeker de band niet is aan te rekenen kwamen de vijf mannen niet lekker in hun spel. Wel lieten ze horen over enorme muzikale kwaliteiten te beschikken wat ze zeker kansrijk maakt om in aanmerking te komen voor één van de Wild-Cards die eind juni worden uitgegeven aan de beste bands die zich niet direct hebben weten te plaatsen.


Subluxation in Plan C RotterdamSubluxation in Plan C Rotterdam
Subluxation in Plan C RotterdamSubluxation in Plan C Rotterdam

5-mans Funk, Rock coverband Subluxation uit Waalwijk wist met hun Mother’s Finest tribute de vakjury te overtuigen van hun technische kwaliteiten. Met name het nummer Cry Baby maakte diepe indruk vooral door de fantastische vocale kwaliteiten van de sterke zangeres. Met haar overwinning bij de vakjury staat Subluxation in de Halve Finales van Noord-Brabant die o.a. worden gehouden in Poppodium W2 in Den Bosch.


Suzy's Backyard in Plan C RotterdamSuzy's Backyard in Plan C Rotterdam
Suzy's Backyard in Plan C RotterdamSuzy's Backyard in Plan C Rotterdam

Na een wat aarzelend begin kwam 7-mans Pop coverband Suzy’s Backyard uit Amsterdam goed op stoom. Nummers van o.a. Jamiroquai, Anouk en Waylon werden zeer sterk gebracht en werden ook hoog gewaardeerd door de vakjury en het publiek. Suzy’s Backyard is een muzikaal zeer sterke band die als het eenmaal warm gespeeld is een hoog niveau kan halen. Met deze wetenschap maakt zij ook een grote kans op een Wild-Card voor de Halve Finales van Noord-Holland.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Artists & Bands Booking Agency David Eden Maxazine Artists & Bands Booking Agency Ticketmaster
Uw logo ook hier? Festivalinfo USA Music Import SONOR Podiuminfo
Uw logo ook hier? RockMuZine EVANS Sound Vision Studio Koch


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands