• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

1e Landelijke Halve Finale PARADISO 13-03-2010

Coverbands imponeren in uitverkocht Paradiso

Finalisten The Clash of the Cover Bands 2009/2010 bekend

Paradiso Amsterdam was zaterdag 13 maart jl. weer het belangrijkste podium van Nederland. In twee zinderende Landelijke Halve Finales streden 16 regionale winnaars om een plaats in de Landelijke Finale van de grootste bandcompetitie van Nederland ‘The Clash of the Cover Bands, The only road to Paradiso’. Bij zowel de vakjury als ook bij de publieksstemmen werd het een zeer spannende strijd waarin de kwaliteiten van de bands van hoog niveau was en de verschillen daarin minimaal. Zowel de vakjury als het vele publiek genoten intens van de gevarieerde line-up van beide Halve Finales.

De winnaars van de 1e Halve Finale zijn Dance, Pop coverband Robinson uit Limburg bij de vakjury en Pop coverband Switch uit Groningen bij het publiek. Country Rock coverband Shotgun Shadow uit Noord-Brabant en PowerRock coverband Joint Strike Fighters uit Zuid-Holland eindigden beide op een verdienstelijke 2e plaats bij respectievelijk de vakjury en het publiek.

De winnaars van de 2e Halve Finale zijn Soulband B-One uit Noord-Holland bij de vakjury en Ska/Raggae coverband Peen uit Zuid-Holland bij het publiek. Dance coverband Mr. Pink uit Noord-Brabant won de 2e prijs bij de vakjury en bij de publieksstemmen delen twee bands met een gelijk aantal stemmen de 2e plaats: Blues, Soul, Pop coverband Souk Ma Lens uit Utrecht en Classic Rock coverband Campaign uit Limburg.

Deze negen beste en populairste coverbands van Nederland zien we terug in de eindstrijd van ‘The Clash of the Cover Bands 2009/2010’ en hier komen de uiteindelijke vakjury-winnaar en Public’s Favourite uit die beloond worden met een prijzenpakket dat bestaat uit voor beiden o.a. een CD-contract met videoclip en een tour van ruim 20 optredens. Tijdens deze Landelijke Finale worden ook de ‘Individuele Awards’ uitgereikt aan de beste muzikanten van deze jaargang en ‘The Clash Hitlijst Award’ (zie www.theclashofthecoverbands.com).

Mirage in ParadisoMirage in Paradiso
Mirage in ParadisoMirage in Paradiso

De eerste band die door presentator Chris Zegers werd aangekondigd was 5-mans Fleetwood Mac tribute Mirage uit Amsterdam. Wederom geweldig hoe deze band de specifieke Fleetwood Mac sound and feel weet te evenaren. Met zeer sterke uitvoeringen van o.a. The Chain, Gipsy en de zeer gevoelige ballad Songbird was de toon gezet voor de hele programmering. Het was duidelijk voor alle bands dat ze zich geen zwak moment konden veroorloven. Drummer Gus Genser werd unaniem door de vakjury genomineerd voor de Individuele Awards.


First Million in ParadisoFirst Million in Paradiso
First Million in ParadisoFirst Million in Paradiso

Gelderland werd vertegenwoordigd door 5-mans Rock coverband First Million uit Lichtenvoorde. Als publiekswinnaar van de regio Oost-Nederland en als jongste band van deze The Clash-editie beklommen zij het podium van Paradiso. Met nummers van o.a. Kane, U2 en afsluiter Iedereen Is Van De Wereld van The Scene oogstten ze veel waardering bij het publiek.


Joint Strike Fighters in ParadisoJoint Strike Fighters in Paradiso
Joint Strike Fighters in ParadisoJoint Strike Fighters in Paradiso

Dan was het nu tijd voor de extra energie van PowerRock coverband Joint Strike Fighters uit Hazerswoude. Deze 4-mans formatie had zich als vakjury-winnaar van de regio Zuid-Holland/Zeeland geplaatst en zorgde voor vuurwerk met nummers van o.a. Sweet, Iron Maiden en Motörhead. Niet alleen muzikaal was het van zeer goed niveau, maar ook in de presentatie weet de band het zeer boeiend en interactief te maken en te houden. Met een zeer verdiende 2e plaats bij de publieksstemmen staat Joint Strike Fighters in de Landelijke Finale op zaterdag 10 april a.s. in 013 Tilburg.


Shotgun Shadow in ParadisoShotgun Shadow in Paradiso
Shotgun Shadow in ParadisoShotgun Shadow in Paradiso

Elk optreden zijn ze weer sterker. 4-mans CountryRock coverband Shotgun Shadow uit Deurne kwam, zag en imponeerde een inmiddels volgelopen Paradiso met nummers van o.a. Frankie Miller, Mickey Jupp en John Fogerty. Met hun zeer open en eerlijke sound en geweldige samenzang veroverden ze een dikverdiende 2e plaats bij de vakjury waarmee ze een plaats in de Landelijke Finale afdwongen.


Switch in ParadisoSwitch in Paradiso
Switch in ParadisoSwitch in Paradiso

Als vakjurywinnaar van de regio Friesland/Groningen kwam 5-mans Pop coverband Switch uit Groningen naar Paradiso. Met een vlammende show waarin nummers zaten verwerkt zoals o.a. een schitterende bewerking van You van Ten Sharp, Grace Kelly van Mika en hun indrukwekkende afsluiter Purple Rain van Prince veroverde Switch de meeste publieksstemmen en gaat als publiekswinnaar naar de finale in 013 Tilburg. Reinier Reitsma werd uitgeroepen tot beste gitarist van deze Halve Finale en is hiermee genomineerd voor de Individuele Awards.


TRIBUTÖR in ParadisoTRIBUTÖR in Paradiso
TRIBUTÖR in ParadisoTRIBUTÖR in Paradiso

5-mans Metal/Rock coverband TRIBUTÖR uit Tilburg was alweer de zesde band van deze 1e Halve Finale. Met nummers van o.a. Van Halen, Whitesnake en UFO zorgde de band voor veel muzikale power en wist het publiek ook flink mee te krijgen. Helaas hebben ze het niet gered om in de finale een thuiswedstrijd te kunnen spelen.


Robinson in ParadisoRobinson in Paradiso
Robinson in ParadisoRobinson in Paradiso

Met een fenomenaal optreden zorgde 5-mans Dance, Pop coverband Robinson uit Maastricht voor unaniem jury-oordeel: de 1e plaats van deze Halve Finale. Als vakjurywinnaar van Limburg naar Paradiso gekomen en ook hier weer laten zien dat je weer een hoger niveau uit de kast kunt halen, dan ziet de toekomst er goed uit en sta je verdiend in de eindronde van deze grootste bandcompetitie van Nederland. Met een zeer introverte uitvoering van Fast Car van Tracy Chapman, een opzwepende Insomnia van Faithless en de geweldige afsluiter Viva La Vida van Coldplay liet de band weer haar beste optreden horen tot nu toe. En er zit nog meer in het vat. Zowel bassist Miel Kuijpers, toetsenist Guido Weltens en zanger Sacha Heijnens werden genomineerd voor de Individuele Awards, die tijdens de Landelijke Finale in 013 Tilburg worden uitgereikt.


NoCanDo in ParadisoNoCanDo in Paradiso
NoCanDo in ParadisoNoCanDo in Paradiso

De afsluiter van deze 1e Halve Finale was 5-mans Pop, Rock coverband NoCanDo uit Roermond. Deze publiekswinnaar van de regio Limburg wist ook nu weer een mooi feest neer te zetten waarmee ze het publiek flink in beweging wisten te krijgen. Met nummers van o.a. Franz Ferdinand, Kings of Leon en Bløf zorgde NoCanDo voor een hoge score bij de publieksstemmen en een mooie finale van deze middag.

Chris ZegersChris Zegers

The Clash of the Cover Bands is powered by:

David Eden USA Music Import Uw logo ook hier? RockMuZine EVANS
Uw logo ook hier? Podiuminfo Sound Vision Studio Artists & Bands Booking Agency Maxazine
Ticketmaster SONOR Koch Festivalinfo Artists & Bands Booking Agency


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands