• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

2e Landelijke Halve Finale PARADISO 13-03-2010

Coverbands imponeren in uitverkocht Paradiso

Finalisten The Clash of the Cover Bands 2009/2010 bekend

Paradiso Amsterdam was zaterdag 13 maart jl. weer het belangrijkste podium van Nederland. In twee zinderende Landelijke Halve Finales streden 16 regionale winnaars om een plaats in de Landelijke Finale van de grootste bandcompetitie van Nederland ‘The Clash of the Cover Bands, The only road to Paradiso’. Bij zowel de vakjury als ook bij de publieksstemmen werd het een zeer spannende strijd waarin de kwaliteiten van de bands van hoog niveau was en de verschillen daarin minimaal. Zowel de vakjury als het vele publiek genoten intens van de gevarieerde line-up van beide Halve Finales.

De winnaars van de 1e Halve Finale zijn Dance, Pop coverband Robinson uit Limburg bij de vakjury en Pop coverband Switch uit Groningen bij het publiek. Country Rock coverband Shotgun Shadow uit Noord-Brabant en PowerRock coverband Joint Strike Fighters uit Zuid-Holland eindigden beide op een verdienstelijke 2e plaats bij respectievelijk de vakjury en het publiek.

De winnaars van de 2e Halve Finale zijn Soulband B-One uit Noord-Holland bij de vakjury en Ska/Raggae coverband Peen uit Zuid-Holland bij het publiek. Dance coverband Mr. Pink uit Noord-Brabant won de 2e prijs bij de vakjury en bij de publieksstemmen delen twee bands met een gelijk aantal stemmen de 2e plaats: Blues, Soul, Pop coverband Souk Ma Lens uit Utrecht en Classic Rock coverband Campaign uit Limburg.

Deze negen beste en populairste coverbands van Nederland zien we terug in de eindstrijd van ‘The Clash of the Cover Bands 2009/2010’ en hier komen de uiteindelijke vakjury-winnaar en Public’s Favourite uit die beloond worden met een prijzenpakket dat bestaat uit voor beiden o.a. een CD-contract met videoclip en een tour van ruim 20 optredens. Tijdens deze Landelijke Finale worden ook de ‘Individuele Awards’ uitgereikt aan de beste muzikanten van deze jaargang en ‘The Clash Hitlijst Award’ (zie www.theclashofthecoverbands.com).

The Free Radicals in ParadisoThe Free Radicals in Paradiso
The Free Radicals in ParadisoThe Free Radicals in Paradiso

De 2e Halve Finale in Paradiso werd begonnen met een optreden van 5-mans Pop coverband The Free Radicals uit Leeuwarden. Tijdens hun openingsnummer They Don’t Really Care About Us van Michael Jackson werden de Friezen begeleid door vier vrouwelijke percussionisten wat een extra dimensie gaf en veel applaus opleverde. Verder bracht de publiekswinnaar van Friesland/Groningen nummers van o.a. Simple Minds en Marco Borsato die de sfeer er al vroeg inbrachten bij het publiek.


Starpeople in ParadisoStarpeople in Paradiso
Starpeople in ParadisoStarpeople in Paradiso

5-mans Fusion coverband Starpeople uit Woerden wist muzikaal wederom te imponeren met schitterende uitvoeringen van o.a. The Chicken van A.J. Alice en Human Nature van Michael Jackson. Als publiekswinnaar van de regio Utrecht/Flevoland was het al een enorme prestatie voor deze instrumentale band dat ze de Landelijke Halve Finales in Paradiso wisten te behalen. Een uitzonderlijke prestatie aangezien er toch wel degelijk een frontzanger(es) wordt gemist die voor veel entertainment en dynamiek kan zorgen. Voor de ware liefhebbers is Starpeople een must to hear en dat we nog veel van deze band gaan horen, zal niemand verbazen. John Blok en Silvan Hydra werden uitgeroepen tot respectievelijk beste bassist en gitarist van deze 2e Halve Finale en zijn genomineerd voor de Individuele Awards.


Campaign in ParadisoCampaign in Paradiso
Campaign in ParadisoCampaign in Paradiso

Met een indrukwekkend optreden speelde 5-mans Classic Rock coverband Campaign uit Horst zich naar een gedeelde 2e plaats bij de publieksstemmen. Met sterke uitvoeringen van o.a. Child In Time van Deep Purple, Carry On My Wayward Son van Kansas en de ijzersterke uitvoering van Easy Livin’ van Uriah Heep maakt Campaign diepe indruk op zowel de vakjury als op het publiek. Zeer verdiend gaat de winnaar van de Landelijke Play-Offs  uit Limburg naar de Grand Finale in 013 Tilburg. Zanger Marc Aerts werd uitgeroepen tot beste vocalist en is hiermee genomineerd voor de Individuele Awards.


Souk Ma Lens in ParadisoSouk Ma Lens in Paradiso
Souk Ma Lens in ParadisoSouk Ma Lens in Paradiso

Dat 5-mans Blues, Soul, Pop coverband Souk Ma Lens uit Baarn zich als vakjurywinnaar van de regio Utrecht/Flevoland heeft geplaatst voor deze Landelijke Halve Finales en zich nu met een 2e plaats bij de publieksstemmen plaatst voor de Landelijke Finale, geeft aan dat het niveau van de bands in Paradiso bijzonder hoog was en de verschillen moesten worden gezocht in de nuances. Dit gold niet alleen voor de vakjury, die zelden tot een unaniem oordeel kwam, maar ook bij de publieksstemmen waar de verschillen vaak zeer klein waren. Ook het feit dat Souk Ma Lens hun 2e plaats bij de publieksstemmen moest delen geeft al aan hoe minimaal de verschillen waren. Spannend en onvoorspelbaar dus, mooier kan het niet. Souk Ma Lens wist met uitvoeringen van o.a. Music van John Miles, Diggin’ On James Brown en de prachtige afsluiter Love The One You’re With van Stephen Stills een vol Paradiso te imponeren en gaat deze keer met hun hoge score bij het publiek door naar de Landelijke Finale in 013 Tilburg op zaterdag 10 april 2010.


Peen in ParadisoPeen in Paradiso
Peen in ParadisoPeen in Paradiso

Niet alleen door haar goede muzikale spel, maar zeker ook door haar enthousiaste en dynamische presentatie wist 11-mans Ska/Raggae coverband Peen uit Hellevoetsluis de meeste publieksstemmen te veroveren. Zij bracht Paradiso flink in beweging en zorgde voor veel interactie met het publiek. Nummers als Gangsters, Sally Brown en I Wanna Riot zorgden voor een feest en bezorgde Peen de 1e plaats bij het publiek. Als publiekswinnaar van de regio Zuid-Holland/Zeeland gaan zij zeer verdiend als zodanig ook door naar de finale in 013 Tilburg.


B-One in ParadisoB-One in Paradiso
B-One in ParadisoB-One in Paradiso

8-mans Soul coverband B-One uit Amsterdam had zich als publiekswinnaar van Noord-Holland geplaatst voor de Landelijke Halve Finales. Met hun hoogstaand optreden in Paradiso wist B-One ditmaal de vakjury te overtuigen en werden uitgeroepen tot beste coverband van deze Halve Finale. Nummers als Show Me Love van Robin S., Something Got Me Started van Simply Red en hun dynamische afsluiter Cryin’ At The Discotheque gaven vooral de excellerende toetsenist en de drummer de ruimte om zich te laten gelden. Beiden maakten daar optimaal gebruik van en werden door de vakjury uitgeroepen tot beste toetsenist (Arne van der Heijden) en beste drummer (Leon Schmitz) van deze avond. Hiermee zijn ze genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de Landelijke Finale in 013 Tilburg worden uitgereikt.


Mr. Pink in ParadisoMr. Pink in Paradiso
Mr. Pink in ParadisoMr. Pink in Paradiso

Als overtuigend vakjurywinnaar van Noord-Brabant kwam 11-mans Dance coverband Mr. Pink uit Roosendaal als één van de kanshebbers naar Paradiso. En ook nu maakte zij hun faam meer dan waard. Instrumentaal zeer sterke muzikanten met twee frontmensen die vocaal op erg hoog niveau presteren, maar ook een goede presentatie in huis hebben, veroverde Mr. Pink niet alleen de loftuitingen van de vakjury, maar oogstte ook ovationeel applaus van het volle Paradiso. Een aaneenschakeling van Dance-repertoire zoals o.a. Move No Limit Mix, Groove Is In The Heart en Sexy Twilight Zone bracht het publiek aan het swingen en zorgde ook voor een hoge score bij de publieksstemmen. Met een 2e plaats bij de vakjury staat Mr. Pink in de Landelijke Finale op zaterdag 10 april in 013 Tilburg.


Profile in ParadisoProfile in Paradiso
Profile in ParadisoProfile in Paradiso

Dan zijn we aangekomen bij de 16e en laatste Halve Finalist in Paradiso: Pop/Rock coverband Profile uit Geesteren. Als vakjurywinnaar van Oost-Nederland hadden de vier zich geplaatst voor deze landelijke ronde en zij zorgden ook nu weer voor een schitterend optreden. Nummers van o.a. Racoon, Radiohead en Linkin’ Park werden met een eigen sausje overgoten en gingen er in als zoete koek. Profile kan terug kijken op een prima deelname aan ‘The Clash’ en met het behalen van de Landelijke Halve Finales in Paradiso hebben ze een puike prestatie geleverd en geeft veel vertrouwen in de toekomst van deze jonge band.

Van deze twee Landelijke Halve Finales in Paradiso zijn Broadcast beeld- en geluidsregistraties gemaakt waar de jaarlijkse DVD ‘LIVE ON STAGE @ PARADISO’ van wordt geproduceerd. Alle bands die in Paradiso hebben gespeeld komen hierop te staan met twee tracks, interviews en leuke backstage-fragmenten. Deze DVD wordt tijdens de Landelijke Finale in 013 Tilburg gepresenteerd en overhandigd aan alle bands die we met hun uitzonderlijke prestaties in Paradiso hiermee willen eren. Met hart en ziel hebben zij in Paradiso alles uit de kast gehaald om vakjury en publiek te overtuigen en dat wordt beloond met deze prachtige compilatie. Tevens zal deze DVD vanaf maandag 12 april a.s. te koop zijn in alle Music Stores in Nederland en natuurlijk via de webshop van www.theclashofthecoverbands.com.

Chris ZegersChris Zegers

The Clash of the Cover Bands is powered by:

RockMuZine David Eden Maxazine USA Music Import Uw logo ook hier?
Ticketmaster Festivalinfo Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency EVANS
Sound Vision Studio Podiuminfo Artists & Bands Booking Agency SONOR Koch


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands