• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde 2010 Lokaal 8 20-03-2010

Full Nelson uit Schijndel wint selectieronde The Clash of the Cover Bands

FuSo uit Etten-Leur als publiekswinnaar naar de Halve Finales van Noord Brabant

Zaterdag 20 maart jl. was Muziekcafé Lokaal 8 in Veldhoven de gastheer van The Clash of the Cover Bands, The only road to Paradiso. In deze selectieronde streden vier bands om een plaats in de regionale Halve Finales in september en oktober, waarin de zoektocht naar de beste coverband van Nederland echt zal losbarsten. 5-mans Limp Bizkit tribute Full Nelson uit Schijndel werd door de vakjury tot winnaar uitgeroepen, terwijl de meeste publieksstemmen gingen naar 8-mans Soul & Funk coverband FuSo uit Etten-Leur. Beide bands plaatsten zich hiermee bij de 28 beste bands van Noord-Brabant.

The Barnfarmers in Lokaal 8 VeldhovenThe Barnfarmers in Lokaal 8 Veldhoven
The Barnfarmers in Lokaal 8 VeldhovenThe Barnfarmers in Lokaal 8 Veldhoven

De aftrap van deze eerste van drie voorrondes in Lokaal 8 werd verricht door BlueGrass coverband The Barnfarmers uit Tilburg. Deze 5-mans formatie speelde een heerlijke set met nummers van o.a. Rufus Thomas, Johnny Cash en Patsy Cline. Het publiek, maar ook de vakjury, genoot van het zeer authentieke geluid waarin vooral de banjo en de samenzang een voorname rol spelen.


Full Nelson in Lokaal 8 VeldhovenFull Nelson in Lokaal 8 Veldhoven
Full Nelson in Lokaal 8 VeldhovenFull Nelson in Lokaal 8 Veldhoven

5-mans Limp Bizkit tribute Full Nelson uit Schijndel zorgde voor een dynamisch en technisch indrukwekkend optreden. Met nummers als Nookie, Break Stuff en Just Like This wist de band de vakjury te overtuigen dat zij deze avond de beste waren. Ook bij het publiek had grote waardering voor de prestaties van deze jonge band. Als vakjurywinnaar plaatste Full Nelson zich voor de Halve Finale die in oktober wordt gehouden in W2 in Den Bosch.


Walking Home in Lokaal 8 VeldhovenWalking Home in Lokaal 8 Veldhoven
Walking Home in Lokaal 8 VeldhovenWalking Home in Lokaal 8 Veldhoven

De derde band die het podium betrad was een Bruce Springsteen tribute. Het duo Walking Home uit Kaatsheuvel speelde zeer ingetogen nummers als o.a. The River, I’m On Fire en Radio Nowhere en werd ook door het publiek zeer gewaardeerd.


FuSo in Lokaal 8 VeldhovenFuSo in Lokaal 8 Veldhoven
FuSo in Lokaal 8 VeldhovenFuSo in Lokaal 8 Veldhoven

Een spetterende afsluiting van deze voorronde werd geleverd door 8-mans Soul & Funk coverband FuSo uit Etten-Leur. Met goed spel en veel enthousiasme kreeg deze band het publiek in beweging met nummers van o.a. Aretha Franklin, Tina Turner en Stevie Wonder. Door een 1e plaats bij de publiekstemmen te behalen gaat FuSo zeer verdiend naar één van de Halve Finales van Noord-Brabant, die wordt gehouden in Mezz Breda.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Sound Vision Studio David Eden RockMuZine Artists & Bands Booking Agency Festivalinfo
EVANS Podiuminfo Maxazine SONOR USA Music Import
Koch Uw logo ook hier? Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency Ticketmaster


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands