• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde 2010 Plan C 26-03-2010

BOOM! uit Amsterdam wint voorronde The Clash of the Cover Bands

S.O.G. uit Delft als publiekswinnaar verder op The only road to Paradiso

Vrijdag 26 maart jl. vond in Muziekcafé Plan C in Rotterdam een van de selectierondes plaats van de grootste bandcompetitie van Nederland: The Clash of the Cover Bands. Vier bands speelden om een plaats in de regionale finalerondes die vanaf september  plaatsvinden in de meest aansprekende poppodia die ons land kent. Disco, Soul, Partyband BOOM! uit Amsterdam werd door de vakjury tot winnaar uitgeroepen, terwijl Pop coverband S.O.G. uit Delft door het publiek naar de 1e plaats werd gestemd. Beide bands plaatsen zich in hun regio voor de Halve Finales, een stap dichter bij het poppodium van Nederland: Paradiso.

S.O.G. in Plan C RotterdamS.O.G. in Plan C Rotterdam
S.O.G. in Plan C RotterdamS.O.G. in Plan C Rotterdam

De uiteindelijke publiekswinnaar S.O.G. uit Delft opende deze selectieronde met nummers van o.a. The Killers, Milow en Guns N’ Roses. De vijf mannen wisten met hun optreden direct een goede interactie met het publiek op te bouwen, waarmee ze de meeste publieksstemmen in de wacht wisten te slepen. In september vervolgt S.O.G. hun ‘road to Paradiso’ in de regionale Halve Finales die ook in Plan C worden gehouden.


Hardball in Plan C RotterdamHardball in Plan C Rotterdam
Hardball in Plan C RotterdamHardball in Plan C Rotterdam

Het 2e half uur was voor de rockers van Hardball uit Middelburg en Goes. Met nummers van o.a. Queen, Judast Priest en Bon Jovi lieten de vijf Zeeuwen horen over prima muzikale kwaliteiten te beschikken en zijn zeer kansrijk voor een Wild-Card die recht geeft op een plaats in de regionale Halve Finales.


BOOM! in Plan C RotterdamBOOM! in Plan C Rotterdam
BOOM! in Plan C RotterdamBOOM! in Plan C Rotterdam

Met een magistraal optreden waarin de muzikale kwaliteiten optimaal tot hun recht kwamen maakte 7-mans Disco, Soul coverband BOOM! uit Amsterdam diepe indruk bij de vakjury. Met nummers van o.a. Michael Jackson, Ricky Martin en Beyoncé lieten de Amsterdammers horen over een zeer gedisciplineerde ritmesectie te beschikken, waarop de twee leadzangeressen en leadzanger optimaal kunnen presteren. Vooral de sublieme samenzang maakte op iedereen een diepe indruk. Als vakjurywinnaar gaat BOOM! naar de regionale Halve Finales van Noord-Holland die in oktober plaatsvinden in de Heeren van Aemstel in Amsterdam.


Bastardz of Glitter in Plan C RotterdamBastardz of Glitter in Plan C Rotterdam
Bastardz of Glitter in Plan C RotterdamBastardz of Glitter in Plan C Rotterdam

De laatste band van deze selectieronde was 4-mans GlamourRock coverband Bastardz of Glitter uit Amsterdam. Met veel gevoel voor entertainment en een flinke dosis energie brachten de vier rockers nummers van o.a. T-rex, The Sweet en Slade. Met hun uitstekende show wist Bastardz of Glitter ook hoog te scoren bij de vakjury en zal zeker mee doen in de race om een Wild-Card, die alsnog recht geeft op een plaats in de regionale Halve Finales van Noord-Holland.

Plan C RotterdamPlan C RotterdamPlan C Rotterdam

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Uw logo ook hier? Ticketmaster RockMuZine SONOR Podiuminfo
Maxazine EVANS Festivalinfo Uw logo ook hier? Koch
USA Music Import David Eden Artists & Bands Booking Agency Sound Vision Studio Artists & Bands Booking Agency


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands