• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde 2010 Plan C 02-04-2010

Colibri uit Dordrecht overtuigend winnaar voorronde in Plan C Rotterdam

Nono and the Suncreamband uit Katwijk met een 2e plaats door naar de regionale Halve Finales

Vrijdag 2 april jl. vond in Muziekcafé Plan C in Rotterdam een spannende selectieronde plaats van The Clash of the Cover Bands, the only road to Paradiso. Vijf bands werden beoordeeld door een vakjury en het publiek en in beide categorieën scoorde 11-mans Soul and Funk coverband Colibri uit Dordrecht een absolute 1e plaats. Doordat 7-mans Soul coverband Nono and the Suncreamband uit Katwijk als 2e eindigde bij de publieksstemmen, gaat ook deze band door naar de regionale Halve Finales. Deze worden vanaf september voor de regio Zuid-Holland/Zeeland ook gehouden in Plan C.

Bon Jeffi in Plan C RotterdamBon Jeffi in Plan C Rotterdam
Bon Jeffi in Plan C RotterdamBon Jeffi in Plan C Rotterdam

Het eerste optreden van deze selectieronde werd verzorgd door 5-mans Bon Jovi tribute Bon Jeffi uit Den Haag. Vijf zeer sterke muzikanten speelden in een gedeeltelijk nieuwe samenstelling nummers als o.a. It’s My Life, Keep The Faith en Bed Of Roses. Buiten het goede niveau van de muzikanten presteerde vooral de leadzanger zeer sterk. Bon Jeffi zal zeker meedingen naar één van de Wild-Cards die in juli worden vergeven aan de sterkste bands die zich niet direct wisten te plaatsen voor de regionale Halve Finales.


Nono and the Suncreamband in Plan C RotterdamNono and the Suncreamband in Plan C Rotterdam
Nono and the Suncreamband in Plan C RotterdamNono and the Suncreamband in Plan C Rotterdam

7-mans Soul coverband Nono and the Suncreamband uit Katwijk speelde zich gedurende hun optreden naar een steeds hoger niveau. Met nummers van o.a. James Brown, New Cool Collective en Nina Simone wist de band goed te scoren bij het publiek en plaatste zich met een 2e plaats verdienstelijk voor de Halve Finales waar de 28 beste coverbands van Zuid-Holland/Zeeland verdeeld over vier Halve Finales zullen spelen voor een finaleplaats. De laatste stap richting Paradiso.


Stirrrs in Plan C RotterdamStirrrs in Plan C Rotterdam
Stirrrs in Plan C RotterdamStirrrs in Plan C Rotterdam

Eén van de meest originele bands van deze jaargang is de Amsterdamse Easy Tunes coverband Stirrrs. Met een formule waarin vooral tunes van bekende tv-series zoals o.a. Magnum P.I., Derrick en Love Boat op zeer ludieke wijze maar ook op technisch een zeer goed niveau worden gespeeld, scoorde Stirrrs zeer hoog bij de vakjury. Een zeer grote kanshebber op één van de Wild-Cards voor de regio Noord-Holland waar de Halve Finales worden gehouden in het gerenommeerde Muziekcafé de Heeren van Aemstel in Amsterdam.


Apollo Creed in Plan C RotterdamApollo Creed in Plan C Rotterdam
Apollo Creed in Plan C RotterdamApollo Creed in Plan C Rotterdam

De Utrechtse 5-mans Classic Rock coverband Apollo Creed had even nodig om op stoom te komen. Toen dat eenmaal het geval was liet de band een goed niveau horen met nummers van o.a. Steely Dan, Thin Lizzy en Gruppo Sportivo. In juli zal blijken of Apollo Creed zich alsnog via een Wild-Card heeft weten te plaatsen voor de Halve Finales van de regio Utrecht/Flevoland die worden gehouden in MC De IJsbreker in Leusden.


Colibri in Plan C RotterdamColibri in Plan C Rotterdam
Colibri in Plan C RotterdamColibri in Plan C Rotterdam

Last but not least de overtuigende winnaar van deze selectieronde: 11-mans Soul and Funk coverband Colibri uit Dordrecht. Niet alleen technisch op zeer hoog niveau, maar ook in de presentatie wist Colibri te imponeren met nummers van o.a. Earth, Wind & Fire, Chaka Khan en Aretha Franklin. Zowel bij de vakjury als bij het publiek scoorde Colibri een overtuigende 1e plaats en staat daarmee zeer verdienstelijk in de Halve Finales van Zuid-Holland/Zeeland. Individueel heeft de band geen zwakke schakels en als band weten ze regelmatig te imponeren.

Plan C RotterdamPlan C RotterdamPlan C Rotterdam

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Uw logo ook hier? Koch David Eden Sound Vision Studio Ticketmaster
Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier? Maxazine RockMuZine Artists & Bands Booking Agency
EVANS SONOR Podiuminfo USA Music Import Festivalinfo


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands