• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Landelijke Finale 2009/2010 013 - Main Hall 10-04-2010

The Clash of the Cover Bands Awards 2009/2010 naar Limburg!!!

Robinson uit Maastricht en Campaign uit Horst winnen CD-contract

Robinson uit MaastrichtCampaign uit Horst

In een uitverkocht 013 Tilburg vond zaterdag 10 april jl. de zinderende eindstrijd plaats om ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2009/2010’. De negen finalisten wisten met hun spetterende optredens voor een spannende ontknoping te zorgen, waarin uiteindelijk ‘The Clash of the Cover Bands Award’ (vakjury) ging naar 5-mans Dance, Pop coverband Robinson uit Maastricht en ‘The Clash of the Cover Bands Public’s Favourite Award’ (publiek) naar 5-mans Rock coverband Campaign uit Horst. Beide bands verdienen met hun overwinning o.a. een CD-contract met videoclips en een tournee van ruim 20 optredens in Nederland, België en Duitsland en mogen zich een jaar lang de beste en populairste coverband van Nederland noemen.

Joint Strike Fighters - 013 TilburgJoint Strike Fighters - 013 Tilburg
Joint Strike Fighters - 013 TilburgJoint Strike Fighters - 013 Tilburg

De eerste band die door presentator Chris Zegers werd aangekondigd was de vakjury-winnaar uit de regio Zuid-Holland/Zeeland Joint Strike Fighters. Met interpretaties van nummers als o.a. Ace Of Spades van Motorhead, You’re Love van The Outfield en Number Of The Beast van Iron Maiden speelde de 4-mans Rock coverband uit Hazerswoude een zeer dynamische opening van deze Landelijke Finale. 


Campaign - 013 TilburgCampaign - 013 Tilburg
Campaign - 013 TilburgCampaign - 013 TilburgCampaign - 013 TilburgCampaign - 013 Tilburg

Voor een inmiddels volgelopen 013 speelde 5-mans Rock coverband Campaign uit Horst (regio Limburg) hun beste optreden ooit. Instrumentaal dynamisch en van zeer hoog niveau met daarbovenop hun prachtige 3- en 4-stemmige samenzang, die ook nog eens getopt wordt door een excellerende leadzanger met een optimale presentatie. Met hun boeiende performance wist Campaign het publiek in 013 te veroveren en beslag te leggen op ‘The Clash of the Cover Bands Public’s Favourite Award’. Campaign opende met Carry On My Wayward Son van Kansas en speelde zich met o.a. Child In Time van Deep Purple naar hun krachtige afsluiter Easy Livin’ van Uriah Heep. Het komende jaar zal Campaign met producer John Van den Borne o.a. een studio-traject ingaan, wat gaat resulteren in een CD met videoclip die landelijk gereleased, geplugged en gedistribueerd gaat worden. Dit alles om een Mega Top-100 hitnotering en airplay te genereren, zodat nog meer mensen kunnen genieten van de muzikale prestaties van deze Limburgse topband. 


Shotgun Shadow - 013 TilburgShotgun Shadow - 013 Tilburg
Shotgun Shadow - 013 TilburgShotgun Shadow - 013 Tilburg

De meeste finalisten wisten hun eerder prestaties in The Clash weer te overtreffen, en dat gold ook zeker voor 4-mans CountryRock coverband Shotgun Shadow uit Deurne in de regio Noord-Brabant. Met schitterende uitvoeringen van o.a. Be Good To Yourself van Frankie Miller, The Weight van The Band en Switchboard Susan van Mickey Jupp kreeg ook Shotgun Shadow de handen op elkaar en liet wederom horen ook de grote podia te kunnen imponeren. 


Souk Ma Lens - 013 TilburgSouk Ma Lens - 013 Tilburg
Souk Ma Lens - 013 TilburgSouk Ma Lens - 013 Tilburg

5-mans BluesRock coverband Souk Ma Lens uit Baarn had zich als vakjury-winnaar van de regio Utrecht/Flevoland en een 2e plaats in de Landelijke Halve Finales in Paradiso overtuigend weten te plaatsen voor deze finale. En wederom schitterde de band op zeer hoog niveau met bewerkingen van o.a. Diggin’ On James Brown van Tower of Power, hun prachtige ballad Against All Odds van Phil Collins en Love The One You’re With van Stephen Stills. Door hun 1e plaats in ‘The Clash Hitlijst Top-50’ met het nummer Ayo Technology van Milow (een fantastische eigen interpretatie) wonnen zij ‘The Clash Hitlijst Award’ en staan hiermee ook op het grootse festival ‘Leidseplein LIVE’ op zaterdag 22 mei a.s. 


Peen - 013 TilburgPeen - 013 Tilburg
Peen - 013 TilburgPeen - 013 Tilburg

Na de uitreiking van de Individuele Awards, ‘The Clash Hitlijst Award’ en de presentatie van de DVD ‘LIVE ON STAGE @ Paradiso’ was het de beurt aan de publiekswinnaar van Zuid-Holland/Zeeland en de 2e Landelijke Halve Finale in Paradiso Peen. Deze 11-mans Ska/Reggae coverband uit Hellevoetsluis staat bol van de energie en entertainment. Met nummers als o.a. Gangsters van Special A.K.A., Shame And Scandal van Peter Tosh en Monkey Man van The Specials wist Peen het enthousiaste publiek weer flink in beweging te krijgen. 


Robinson - 013 TilburgRobinson - 013 Tilburg
Robinson - 013 TilburgRobinson - 013 Tilburg
Robinson - 013 TilburgRobinson - 013 Tilburg

Elke aanwezige vezel in 013 Tilburg werd geroerd en in actie gebracht door de uiteindelijke winnaar van ‘The Clash of the Cover Bands Award 2009/2010’: 5-mans Dance, Pop coverband Robinson uit Maastricht. Als vakjury-winnaar van Limburg en de 1e Landelijke Halve Finale in Paradiso kwam, zag en overwon Robinson iedere aanwezige van deze finale. Zowel het publiek, dat massaal uit zijn dak ging, als ook de vakjury werd geïmponeerd door het optreden van de Limburgse band, waarin vooral het introverte Fast Car van Tracy Chapman en de dynamische uitvoeringen van Insomnia van Faithless en Viva La Vida van Coldplay voor indrukwekkende hoogtepunten zorgden. Het komende jaar mag Robinson zich de ‘Beste coverband van Nederland’ noemen en zal hun gewonnen prijzen als o.a. het CD-contract met videoclips en een tournee van ruim 20 optredens mogen gaan verzilveren onder de bezielende begeleiding van producer John Van den Borne. 


B-One - 013 TilburgB-One - 013 Tilburg
B-One - 013 TilburgB-One - 013 Tilburg

8-mans Soul coverband B-One uit Amsterdam had zich als publiekswinnaar van Noord-Holland en vakjury-winnaar van de 2e Landelijke Halve Finale in Paradiso zeer overtuigend geplaatst voor deze eindronde en weer wist zij bij de vakjury zeer hoog te scoren. Met prachtige uitvoeringen en veel eigen interpretaties van o.a. On Broadway van George Benson, Love On My Mind van Freemasons en Cryin’ At The Discotheque van Alcazar wist B-One het bij de vakjury zeer spannend te maken. Met de Individuele Awards voor drummer Leon Schmitz en toetsenist Arne van der Heijden wist B-One gelukkig toch een paar belangrijke prijzen in de wacht te slepen. 


Switch - 013 TilburgSwitch - 013 Tilburg
Switch - 013 TilburgSwitch - 013 Tilburg

Als vakjury-winnaar van Friesland/Groningen naar de Landelijke Halve Finales in Paradiso en van daaruit als publiekswinnaar naar de Landelijke Finale. 5-mans Allround coverband Switch uit Groningen had zich met deze geweldige prestaties zeer verdiend weten te plaatsen en kon ook nu weer indruk maken met hun muzikale prestaties. Nummers als o.a. Grace Kelly van Mika, Music van John Miles en hun fantastische afsluiter Purple Rain van Prince lieten het volgepakte 013 genieten en Switch werd beloond met ovationeel applaus. 


Mr. Pink - 013 TilburgMr. Pink - 013 Tilburg
Mr. Pink - 013 TilburgMr. Pink - 013 Tilburg

Het laatste half uur van deze gedenkwaardige finale was voor House, Jazz en Pop coverband Mr. Pink uit Roosendaal. Als vakjury-winnaar van Noord-Brabant en met een 2e plaats bij de vakjury in de Landelijke Halve Finales in Paradiso had Mr. Pink zich geplaatst bij de negen beste coverbands van dit jaar. Met hun unieke formule (live spelen zoals een DJ draait) wisten ze wederom enorme indruk te maken op zowel de vakjury als het publiek. Ook Mr. Pink wist iedereen, maar dan ook echt iedereen in beweging te krijgen en zorgde voor een enorm Dance-feest. Een onafgebroken medley met daarin nummers verwerkt als o.a. Everbody Dance, Destination Unknown, Get Ready For This en vele andere stampers wordt met veel energie en van muzikaal zeer hoog niveau de zaal ingespeeld. Schijnbaar moeiteloos weet Mr. Pink de vonk over te brengen en maakt van elk optreden een groot spektakel. Met Individuele Awards voor de beste bassist Bert van Uffelen en beste vocalist(e) voor leadzangeres Linda van der Veeken kan Mr. Pink terug kijken op een zeer geslaagde deelname aan deze grootste bandcompetitie van Nederland. 

Winnaars Individuele Awards 2009/2010:

Beste Drummer 2009-2010
Beste Drummer: Leon Schmitz - B-One

Beste Bassist 2009-2010
Beste Bassist: Bert van Uffelen - Mr. Pink

Beste Gitarist 2009-2010
Beste Gitarist: Febby Tasiran - Pride

Beste Toetsenist 2009-2010
Beste Toetsenist: Arne van der Heijden - B-One

Beste Vocalist(e) 2009-2010
Beste Vocalist(e): Linda van der Veeken - Mr. Pink 


Met deze spectaculaire Landelijke Finale hebben we weer een heel mooi The Clash-seizoen afgesloten waarin we hebben mogen genieten van de beste coverbands van Nederland. Deze finale liet weer zien dat we kwalitatief elk jaar groeien naar weer een hoger niveau in de breedte met ook nu weer een aantal uitschieters. Initiatiefnemer en organisator John Van den Borne: “Ik kan terugkijken op weer een succesvolle jaargang en wil dan ook alle bands, poppodia, technici, en natuurlijk mijn eigen medewerkers bedanken voor hun gepassioneerde inzet en medewerking zonder wie het absoluut onmogelijk zou zijn om dit unieke evenement te organiseren. We zijn inmiddels begonnen aan ‘The Clash of the Cover Bands 2010/2011’ en nu al, halverwege de selectierondes, ziet het ernaar uit dat we wederom een boeiende wedstrijd op zeer hoog niveau gaan krijgen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen overtuigen om ook het komend seizoen ‘The Clash of the Cover Bands’ te volgen, want dat het weer spannend, enerverend en van topkwaliteit te zijn, dat kan ik jullie nu al beloven.”

The Clash of the Cover Bands is powered by:

David Eden Ticketmaster Maxazine Artists & Bands Booking Agency Podiuminfo
RockMuZine Uw logo ook hier? SONOR Festivalinfo USA Music Import
EVANS Artists & Bands Booking Agency Koch Sound Vision Studio Uw logo ook hier?


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands