• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde 2010 Lokaal 8 03-04-2010

Deeper Underground uit Delwijnen wint voorronde in Lokaal 8 in Veldhoven

Frits Philips Band uit Eindhoven als publiekswinnaar naar de Halve Finales regio Noord-Brabant

Zaterdag 3 april jl. vond in Muziekcafé Lokaal 8 in Veldhoven een spannende selectieronde plaats van Nederlands grootste bandcompetitie The Clash of the Cover Bands, The only road to Paradiso. Vijf bands speelden om een plaats in de Halve Finales van Noord-Brabant en werden beoordeeld door een vakjury en het publiek. 5-mans Rock coverband Deeper Underground uit Delwijnen wist een 1e plaats te veroveren bij de vakjury en het publiek koos 4-mans Sixties coverband Frits Philips Band met een nipte meerderheid tot winnaar. Beide bands zien we terug in de regionale Halve Finales die in september en oktober worden gehouden in de Effenaar in Eindhoven, Mezz in Breda en W2 in Den Bosch.

Deeper Underground in Lokaal 8 VeldhovenDeeper Underground in Lokaal 8 Veldhoven
Deeper Underground in Lokaal 8 VeldhovenDeeper Underground in Lokaal 8 Veldhoven

De uiteindelijke vakjury-winnaar Deeper Underground beet deze voorronde het spits af. De vier uitstekende muzikanten met opvallend sterke leadzangeres speelden nummers van o.a. Anouk, Alanis Morissette en Queen en wisten direct ook de handen op elkaar te krijgen van het enthousiaste publiek. Zeer verdiend staat Deeper Underground in de Halve Finales van Noord-Brabant en gaat The only road to Paradiso voor hen nu echt beginnen.


Flathead in Lokaal 8 VeldhovenFlathead in Lokaal 8 Veldhoven
Flathead in Lokaal 8 VeldhovenFlathead in Lokaal 8 Veldhoven

5-mans Rock coverband Flathead wist het publiek te boeien met nummers van o.a. Foo Fighters, ZZ Top en Pearl Jam. Vooral de leadzanger wist indruk te maken met zijn uitstekende vocale kwaliteiten en presentatie.


Labelous in Lokaal 8 VeldhovenLabelous in Lokaal 8 Veldhoven
Labelous in Lokaal 8 VeldhovenLabelous in Lokaal 8 Veldhoven

Met een zeer sterke performance wist Jazz and Soul coverband Labelous uit Tilburg hoog te scoren bij de vakjury. Nummers van o.a. Wicked Jazz Sound Band, Gare Du Nord en Candy Dulfer werden met bezieling en op hoog niveau gespeeld. Buiten de zes sterke muzikanten wisten ook de twee uitstekende leadzangeressen vooral in de samenzang regelmatig te imponeren. Labelous is zeker een grote kanshebber op één van de Wild-Cards die in juli worden vergeven aan de beste bands die zich niet direct hebben weten te plaatsen voor de regionale Halve Finales.


Frits Philips Band in Lokaal 8 VeldhovenFrits Philips Band in Lokaal 8 Veldhoven
Frits Philips Band in Lokaal 8 VeldhovenFrits Philips Band in Lokaal 8 Veldhoven

4-mans Sixties coverband Frits Philips Band weet met een eigentijds scherp randje de golden oldies uit de jaren ‘60 prima neer te zetten. Nummers van o.a. Spencer Davis Group, The Who en The Small Faces komen opnieuw tot leven en weten ook het jongere publiek in beweging te krijgen. Met een zeer verdiende 1e plaats bij de publieksstemmen plaatste Frits Philips Band zich overtuigend voor de Halve Finales van Noord-Brabant en zal in oktober hun ‘road to Paradiso’ echt gaan beginnen.


SP11 in Lokaal 8 VeldhovenSP11 in Lokaal 8 Veldhoven
SP11 in Lokaal 8 VeldhovenSP11 in Lokaal 8 Veldhoven

SP11 zorgde voor een heerlijke afsluiting van deze selectieronde. Deze 9-mans Pop en Soul coverband uit Den Bosch wist met nummers van o.a. Amy Winehouse, Michael Jackson en Doobie Brothers een zeer gevarieerde set neer te zetten wat goed gewaardeerd werd door het publiek. Of SP11 hun weg naar Paradiso kan vervolgen met een Wild-Card, zal in juli bekend gemaakt worden wanneer alle selectierondes zijn geweest.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

EVANS SONOR Maxazine Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier?
Podiuminfo Festivalinfo Sound Vision Studio USA Music Import Uw logo ook hier?
Koch Ticketmaster David Eden RockMuZine Artists & Bands Booking Agency


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands