• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde 2010 de LiNDE/new style 17-04-2010

Woodstar uit Vorden wint voorronde The Clash of the Cover Bands 2010

Bulimic Zombie Choir uit Groesbeek als publiekswinnaar naar regionale Halve Finales

Vier Gelderse coverbands waren geselecteerd om zaterdag 17 april jl. de aftrap te verrichten van een nieuw seizoen van de grootste coverbandcompetitie van Nederland: ‘The Clash of the Cover Bands, The only road to Paradiso’ die voor de regio Gelderland worden gehouden in Uitgaanscentrum de LiNDE/New Style in Groesbeek. De vijf jonge muzikale helden van Pop, Rock coverband Woodstar uit Vorden legden beslag op de 1e plaats bij de vakjury, terwijl het publiek 3-mans Rock coverband Bulimic Zombie Choir uit Groesbeek met de meeste stemmen beloonde. Beide winnaars zien we terug in de regionale Halve Finales die in oktober worden gehouden ook in de LiNDE/New Style.

Bulimic Zombie Choir in de LiNDE GroesbeekBulimic Zombie Choir in de LiNDE Groesbeek
Bulimic Zombie Choir in de LiNDE GroesbeekBulimic Zombie Choir in de LiNDE Groesbeek

De plaatselijke favorieten Bulimic Zombie Choir trapten deze 1e selectieronde voor regio Gelderland af met nummers van o.a. Anthrax, Foo Fighters en Dire Straits. Vooral de uitvoering van Brothers In Arms mag tot één van de hoogtepunten van deze avond worden gerekend.  Met hun 1e plaats bij de publieksstemmen plaatste Bulimic Zombie Choir zich voor de volgende ronde.


MacLympies in de LiNDE GroesbeekMacLympies in de LiNDE Groesbeek
MacLympies in de LiNDE GroesbeekMacLympies in de LiNDE Groesbeek

De 2e band van deze voorronde was 5-mans Punk coverband MacLympies uit Hengelo (Gld). Nummers van o.a. Bad Religion, Social Distortion en Ramones kregen veel waardering van het publiek en wat vooral opviel was één van de leadzangers die van een zeer goed niveau was.


Woodstar in de LiNDE GroesbeekWoodstar in de LiNDE Groesbeek
Woodstar in de LiNDE GroesbeekWoodstar in de LiNDE Groesbeek

5-mans Pop, Rock coverband Woodstar uit Vorden was de grote verrassing van deze voorronde. Met veel overtuiging werden nummers gebracht van o.a. Mando Diao, Pearl Jam en Miss Montreal. Vooral de energieke presentatie, waarin met gemak de interactie met het publiek tot stand werd gebracht, bracht deze jonge band de overwinning bij de vakjury. Technisch heeft Woodstar een goede basis om uit te kunnen groeien naar een zeer hoog niveau. Met haar 1e plaats staat Woodstar in de regionale Halve Finales die in oktober ook plaatsvinden in de LiNDE. The only road to Paradiso is voor Woodstar hiermee echt begonnen.


Buurvrouw Jansen in de LiNDE GroesbeekBuurvrouw Jansen in de LiNDE Groesbeek
Buurvrouw Jansen in de LiNDE GroesbeekBuurvrouw Jansen in de LiNDE Groesbeek

De laatste band van deze avond was 6-mans Pop coverband Buurvrouw Jansen uit Culemborg. Nummers van o.a. Trijntje Oosterhuis, De Dijk en Anouk werden zeer gedisciplineerd gebracht en gaven een goed beeld van de muzikale mogelijkheden van deze band. Met hun optreden schaarden ze zich bij de kanshebbers op een Wild-Card die ook recht geeft op een plaats in de regionale finalerondes.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

RockMuZine Koch EVANS Ticketmaster Uw logo ook hier?
David Eden Maxazine Festivalinfo Podiuminfo Artists & Bands Booking Agency
USA Music Import Sound Vision Studio Uw logo ook hier? SONOR Artists & Bands Booking Agency


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands