• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde 2010 Muziekcafé Scooter'S 22-04-2010

Stennis uit Drachten wint voorronde The Clash of the Cover Bands 2010

Top Rankin’ uit Leeuwarden als publiekswinnaar door op The only road to Paradiso

Donderdag 22 april jl. vond in Muziekcafé Scooter’S in Leeuwarden de 3e selectieronde plaats voor de regio Noord-Nederland van ‘The Clash of the Cover Bands, The only road to Paradiso’. Vier bands waren geselecteerd om vakjury en publiek te overtuigen dat zij een plaats verdienen in de regionale Halve Finales die eind september van start gaan op de meest gerenommeerde podia van Nederland. 5-mans Pop coverband Stennis uit Drachten wist bij de vakjury de eerste plaats in beslag te nemen, terwijl Reggae coverband Top Rankin’ uit Leeuwarden zich als publiekswinnaar voor de regionale finalerondes wist te plaatsen.

Top Rankin' in Scooter'S LeeeuwardenTop Rankin' in Scooter'S LeeuwardenTop Rankin' in Scooter'S LeeuwardenTop Rankin' in Scooter'S Leeuwarden

De eerste band die het podium van Scooter’S mocht bemannen was 6-mans Reggae coverband Top Rankin’ uit Leeuwarden. Met nummers van o.a. Bob Marley, Jacob Miller en Aswad wisten zij direct het publiek in beweging te brengen wat uiteindelijk resulteerde in een overwinning bij de publieksstemmen. Top Rankin’ plaatste zich hiermee voor een vervolg op The only road to Paradiso.


Different in Scooter'S LeeuwardenDifferent in Scooter'S Leeuwarden
Different in Scooter'S LeeuwardenDifferent in Scooter'S Leeuwarden

5-mans Pop, Rock coverband Different uit Kampen speelde een zeer gevarieerde set met repertoire van o.a. Robbie Williams, The Doors en Jeroen van der Boom. Different maakte een goede indruk bij zowel de vakjury als het publiek en is zeker niet kansloos voor een Wild-Card die eind juni worden vergeven aan de beste bands die zich niet direct hebben weten te plaatsen voor de regionale finalerondes.


Blackish in Scooter'S LeeuwardenBlackish in Scooter'S Leeuwarden
Blackish in Scooter'S LeeuwardenBlackish in Scooter'S Leeuwarden

De derde band van deze selectieronde was 4-mans Rock coverband Blackish uit Lemmer. Nummers van o.a. Van Halen, Anouk en Metallica werden met bezieling gespeeld en gaven een goed beeld van de muzikale inhoud van deze band. Ook Blackish mag zich scharen bij de kanshebbers op een Wild-Card voor de volgende ronde.


Stennis in Scooter'S LeeuwardenStennis in Scooter'S Leeuwarden
Stennis in Scooter'S LeeuwardenStennis in Scooter'S Leeuwarden

Last, but not least was de uiteindelijke vakjury-winnaar van deze avond: 5-mans Pop, Rock coverband Stennis uit Drachten. Op een zeer goed niveau bracht deze Friese band nummers van o.a. The Cult, The Clash en Milow en wist ook het publiek goed in beweging te krijgen. Met hun overwinning plaatste Stennis zicht zeer verdiend voor de Halve Finales van Noord-Nederland, die in het oktober plaats vinden in MC De Lantaarn in Hellendoorn en MC Metropool in Hengelo.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Ticketmaster Artists & Bands Booking Agency Sound Vision Studio USA Music Import David Eden
RockMuZine Uw logo ook hier? Koch Podiuminfo Festivalinfo
EVANS Maxazine Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier? SONOR


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands