• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde 2010 Plan C 07-05-2010

Liptease & The Backstreet Crack Bangers uit Rotterdam winnen voorronde in Plan C Rotterdam

Funkoplast uit Utrecht als publiekswinnaar naar Halve Finales The only road to Paradiso

Vrijdag 7 mei jl. vond in Muziekcafé Plan C in Rotterdam een spannende selectieronde plaats van de grootste bandcompetitie van Nederland: The Clash of the Cover Bands, The only road to Paradiso. Vijf bands speelden een spannende strijd om twee plaatsen in de regionale Halve Finales die vanaf eind september plaatsvinden. 7-mans Rockabilly, Swing coverband Liptease & The Backstreet Crack Bangers uit Rotterdam werd door de vakjury tot beste gekozen en gaat samen met publiekswinnaar 8-mans Funk & Jazz coverband Funkoplast uit Utrecht naar de Halve Finales die voor Zuid-Holland ook plaatsvinden in Plan C en voor Utrecht in MC De IJsbreker in Leusden in oktober van dit jaar.

Wunderkraut in Plan C RotterdamWunderkraut in Plan C Rotterdam
Wunderkraut in Plan C RotterdamWunderkraut in Plan C Rotterdam

De eerste band die het gerenommeerde podium van Plan C betrad was 5-mans Pop coverband Wunderkraut uit Rotterdam. Met een gevarieerd optreden met nummers van o.a. Velvet Underground, Roxy Music en Jerry Lee Lewis wist de band al snel een goede interactie op te bouwen met het publiek en hier ook veel stemmen van binnen te halen. Wunderkraut is zeker niet kansloos voor één van de Wild-Cards die, nadat de voorrondes zijn geweest, worden verdeeld onder de beste bands die zich niet direct hebben weten te plaatsen voor de regionale finalerondes.


Hooter Tooter Band in Plan C RotterdamHooter Tooter Band in Plan C Rotterdam
Hooter Tooter Band in Plan C RotterdamHooter Tooter Band in Plan C Rotterdam

8-mans Pop, Soul coverband Hooter Tooter Band uit Amsterdam verzorgde een uitstekend optreden met repertoire van o.a. James Brown, Tina Turner en Kiki Dee. Technisch verzorgd en met een zeer dynamische leadzangeres die met groot gemak de aandacht van het publiek wist vast te houden. Hooter Tooter Band maakt een zeer grote kans op een Wild-Card voor de Halve Finales van Noord-Holland die worden gehouden in de Heeren van Aemstel in Amsterdam.


Funkoplast in Plan C RotterdamFunkoplast in Plan C Rotterdam
Funkoplast in Plan C RotterdamFunkoplast in Plan C Rotterdam

Met 8-mans Funk & Jazz coverband Funkoplast uit Utrecht stond de uiteindelijke publiekswinnaar van deze voorronde op het podium. Zeer groovy en op goed muzikaal niveau bracht de band nummers van o.a. Tower of Power, Alain Clark en Caro Emerald. Ook in hun presentatie was Funkoplast dynamisch en wist het publiek goed in beweging te krijgen, waarvoor ze beloont werden met de meeste publieksstemmen. Funkoplast plaatste zich met deze overwinning voor de Halve Finales van Utrecht die in oktober worden gehouden in MC De IJsbreker in Leusden.


Liptease in Plan C RotterdamLiptease in Plan C Rotterdam
Liptease in Plan C RotterdamLiptease in Plan C Rotterdam

Dan de sensatie van deze avond: 7-mans Rockabilly & Swing coverband Liptease & The Backstreet Crack Bangers uit Rotterdam. Vier uitstekende muzikanten en drie indrukwekkende zangeressen brengen een unieke formule: eigentijdse wereldhits in een 50’s sound op een uitzonderlijk hoog niveau uitgevoerd in goed doordachte en uitgekiende arrangementen. Met geheel eigen interpretaties van nummers als No One Knows van Queens of the Stone Age, Nothing Else Matters van Metallica en Work It Out van Beyoncé werd de band overtuigend uitgeroepen tot vakjury-winnaar en wist de band ook zeer hoog te scoren bij de publieksstemmen. Liptease &The Backstreet Crack Bangers zien we terug in de regionale Halve Finales van Zuid-Holland/Zeeland die in oktober plaatsvinden in Plan C. The only road to Paradiso gaat dan echt beginnen.


Komen Lopen in Plan C RotterdamKomen Lopen in Plan C Rotterdam
Komen Lopen in Plan C RotterdamKomen Lopen in Plan C Rotterdam

3-mans Rock coverband Komen Lopen uit Roelofsarendsveen zorgde voor een prima afsluiting van deze selectieronde. Het sterke openingsnummer I Gotta Feeling van Black Eyed Peas werd gevolgd door nummers van o.a. Jeff Buckley en Alcazar en werden zeer goed ontvangen door het publiek waarbij ze ook hoog wisten te scoren. Komen Lopen zit zeker nog in de race voor één van de Wild-Cards die na afloop van de selectierondes worden gegeven aan de beste bands die zich niet direct hebben weten te plaatsen voor de regionale finalerondes in oktober.

Plan C RotterdamPlan C RotterdamPlan C Rotterdam

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Podiuminfo EVANS Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier? USA Music Import
RockMuZine David Eden Uw logo ook hier? Ticketmaster Maxazine
SONOR Artists & Bands Booking Agency Koch Festivalinfo Sound Vision Studio


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands