• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde 2010 Lokaal 8 08-05-2010

Jamirovibe uit Breda wint voorronde The Clash of the Cover Bands, The only road to Paradiso

Qnøt uit Leende als publiekswinnaar naar de Halve Finales van Noord-Brabant

Zaterdag 8 mei jl. vond in Muziekcafé Lokaal 8 in Veldhoven een drukbezochte selectieronde plaats van Nederlands grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands. Vijf bands waren geselecteerd om met hun performance een plaats te verdienen in de regionale finalerondes van Noord-Brabant. 8-mans Jamiroquai tribute Jamirovibe uit Breda wist beslag te leggen op de 1e plaats bij de vakjury en 9-mans Pop coverband Qnøt uit Leende werd met de meeste stemmen door het publiek tot winnaar uitgeroepen. Beide bands zien we terug in de Halve Finales van Noord-Brabant die worden gehouden in de Effenaar in Eindhoven, Mezz in Breda en W2 in ‘s-Hertogenbosch vanaf september dit jaar.

INVADERS in Lokaal 8 VeldhovenINVADERS in Lokaal 8 Veldhoven
INVADERS in Lokaal 8 VeldhovenINVADERS in Lokaal 8 Veldhoven

3-mans Dance coverband INVADERS uit Waalwijk zorgde voor een zeer dynamische opening van deze voorronde. Met een combinatie van midi-apparatuur en live-performance werden nummers gebracht van o.a. Milc. Inc., Moby en Crystal Waters. INVADERS heeft een bijzondere formule ontwikkeld die het zeker in de Dance-clubs zeer goed zou moeten doen. Muzikaal van een zeer goed niveau en een leadzangeres die als frontvrouw de act goed kan dragen. INVADERS maakt zeker een goede kans op één van de Wild-Cards die eind juni als alle selectierondes zijn geweest worden vergeven.


Nitro in Lokaal 8 VeldhovenNitro in Lokaal 8 Veldhoven
Nitro in Lokaal 8 VeldhovenNitro in Lokaal 8 Veldhoven

Het tweede half uur was voor 4-mans Rock coverband Nitro uit Hapert. Met repertoire van o.a. Republica, Radiohead en de zeer sterke afsluiter My Generation van The Who zette de jonge band een zeer sterk optreden neer. Ook Nitro zit dankzij hun goede optreden nog volop in de race voor één van de Wild-Cards die recht geven op een plaats in de Halve Finales van Noord-Brabant.


Qnøt in Lokaal 8 VeldhovenQnøt in Lokaal 8 Veldhoven
Qnøt in Lokaal 8 VeldhovenQnøt in Lokaal 8 Veldhoven

9-mans Pop coverband Qnøt uit Leende speelde een zeer gevarieerde set met nummers van o.a. Kings of Leon, De Dijk en Tina Turner. Met schijnbaar groot gemak wist de band een goede interactie op te bouwen met het vele publiek en haalde hiermee een ruime meerderheid aan publieksstemmen binnen. Als publiekswinnaar plaatste Qnøt zich zeer verdiend voor de Halve Finales en gaat The only road to Paradiso nu echt beginnen.


Jamirovibe in Lokaal 8 VeldhovenJamirovibe in Lokaal 8 Veldhoven
Jamirovibe in Lokaal 8 VeldhovenJamirovibe in Lokaal 8 Veldhoven

Technisch de sterkste band van deze selectieronde en daarmee winnaar bij de vakjury was 8-mans Jamiroquai tribute Jamirovibe uit Breda. Op zeer goed niveau werden nummers als o.a. Too Young To Die, Blow Your Mind en natuurlijk Deeper Underground gebracht. Zowel het publiek als zeker de vakjury werd geïmponeerd door het strakke en groovy spel van de band en vooral de intonatie van de gehele band, maar van de leadzanger in het bijzonder was indrukwekkend. Jamirovibe kan zich op gaan maken voor de Halve Finales in de Mezz in Breda op 21 oktober a.s. waar 7 bands zullen strijden om de twee plaatsen in de Regio-Finale in 013 Tilburg.


Skipmondays in Lokaal 8 VeldhovenSkipmondays in Lokaal 8 Veldhoven
Skipmondays in Lokaal 8 VeldhovenSkipmondays in Lokaal 8 Veldhoven

De afsluiting van deze boeiende avond werd verzorgd door 5-mans Rock coverband Skipmondays uit Rosmalen. Met nummers van o.a. The Gathering, Heather Nova en een prachtige uitvoering van Lost van Anouk liet de band horen over een goede muzikale inhoud te beschikken. Ook voor Skipmondays is het nog even afwachten of zij in aanmerking komen voor één van de Wild-Cards die eind juni worden vergeven aan de beste bands die zich niet direct hebben weten te plaatsen voor de regionale finalerondes.

Lokaal 8 VeldhovenLokaal 8 Veldhoven

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Festivalinfo Uw logo ook hier? RockMuZine SONOR Maxazine
EVANS Podiuminfo Koch USA Music Import Uw logo ook hier?
Artists & Bands Booking Agency Sound Vision Studio Artists & Bands Booking Agency Ticketmaster David Eden


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands