• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde 2010 Muziekcafé Scooter'S 14-05-2010

Saus uit Deventer wint voorronde The Clash of the Cover Bands, The only road to Paradiso

Goodness! Gracious! uit Groningen als publiekswinnaar naar Halve Finales Noord-Nederland

Vrijdag 14 mei jl. vond in Muziekcafé Scooter’S de laatste selectieronde plaats voor regio Noord-Nederland in de grootste bandcompetitie van Nederland: The Clash of the Cover Bands. Vijf bands zorgden voor een spannende en sfeervolle avond waarin uiteindelijk 5-mans Rock coverband Saus uit Deventer door de vakjury tot winnaar werd uitgeroepen en het publiek 5-mans Rock & Roll coverband Goodness! Gracious! uit Groningen beloonde met de meeste stemmen. Beide bands plaatsten zich hiermee voor de regionale Halve Finales die in oktober en november worden gehouden in MC De Lantaarn in Hellendoorn en MC De Metropool in Hengelo.

Saus in Scooter'S LeeuwardenSaus in Scooter'S Leeuwarden
Saus in Scooter'S LeeuwardenSaus in Scooter'S Leeuwarden

5-mans Rock coverband Saus uit Deventer verzorgde een zeer sterke opening met een gevarieerde set, waarin nummers werden gespeeld van o.a. Kane, Foo Fighters en Pearl Jam. Alle facetten die een coverband nodig heeft om tot de top te behoren zitten opgesloten in de potentie van deze band. Vier sterke muzikanten met een uitstekende leadzanger die zich ingraven in hun repertoire en ook het publiek weten te betrekken bij hun performance. Saus plaatste zich met de 1e plaats bij de vakjury zeer overtuigend voor de Halve Finales van Noord-Nederland. Hun ‘only road to Paradiso’ gaat nu echt beginnen.


Urban Solitude in Scooter'S LeeuwardenUrban Solitude in Scooter'S Leeuwarden
Urban Solitude in Scooter'S LeeuwardenUrban Solitude in Scooter'S Leeuwarden

De tweede band die op het podium van Scooter’S haar kunsten mocht vertonen was 5-mans Anouk tribute Urban Solitude uit Assen. Nummers als Modern World, een prachtige uitvoering van Sacrifice en natuurlijk afsluiter Urban Solitude werden goed gewaardeerd door het publiek wat ook resulteerde in een hoge score bij de publieksstemmen. Binnenkort zal blijken of Urban Solitude in aanmerking komt voor één van de Wild-Cards die recht geven op een plaats in de Halve Finales van Noord-Nederland.


Diana Boss in Scooter'S LeeuwardenDiana Boss in Scooter'S Leeuwarden
Diana Boss in Scooter'S LeeuwardenDiana Boss in Scooter'S Leeuwarden

4-mans Pop coverband Diana Boss uit Zwolle speelde een set met nummers van o.a. The Doors, Talking Heads en Golden Earring. Of Diana Boss in aanmerking komt voor een Wild-Card voor de Halve Finales zal de komende weken blijken wanneer de balans van alle selectierondes wordt opgemaakt door de vakjury.


Goodness! Gracious! in Scooter'S LeeuwardenGoodness! Gracious! in Scooter'S Leeuwarden
Goodness! Gracious! in Scooter'S LeeuwardenGoodness! Gracious! in Scooter'S Leeuwarden

Met veel passie, technisch een hoog niveau en een geweldige feel maakte 5-mans Rock & Roll coverband Goodness! Gracious! uit Groningen zeer veel indruk op zowel de vakjury als het publiek en zorgde hiermee voor een spannende selectieronde. Uptempo nummers van The Beatles, Jerry Lee Lewis en Ray Charles werden afgewisseld met heerlijke slow-blues van Eric Clapton en met dit dynamische optreden veroverden de Groningers de harten van het publiek wat resulteerde in een klinkende overwinning bij de publieksstemmen en een zeer hoge score bij de vakjury. Met deze overwinning plaatste Goodness! Gracious! zich zeer overtuigend voor de regionale Halve Finales.


Moandei in Scooter'S LeeuwardenMoandei in Scooter'S Leeuwarden
Moandei in Scooter'S LeeuwardenMoandei in Scooter'S Leeuwarden

Het laatste optreden in deze selectieronde werd verzorgd door 5-mans Classic Rock coverband Moandei uit Balk. Met repertoire van o.a. Bad Company, Joe Cocker en Neil Young sloten zij een mooie selectieronde af.  Ook voor Moandei zal het nog even spannend blijven of zij in aanmerking komen voor een Wild-Card voor de Halve Finales van Noord-Nederland.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

SONOR David Eden Sound Vision Studio Uw logo ook hier? USA Music Import
Maxazine RockMuZine Koch Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency
Artists & Bands Booking Agency Festivalinfo Podiuminfo EVANS Ticketmaster


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands