• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde 2010 Plan C 28-05-2010

Cave uit Sassenheim wint voorronde The Clash of the Cover Bands, The only road to Paradiso

The Substitutes uit Rotterdam als publiekswinnaar naar Halve Finales

Vrijdag 28 mei jl. vond in Muziekcafé Plan C in Rotterdam een selectieronde plaats van de grootste bandcompetitie van Nederland, The Clash of the Cover Bands. Zes coverbands zorgden voor een spannende wedstrijd en streden om een plaats in de regionale Halve Finales die vanaf eind september plaatsvinden op de belangrijkste podia van Nederland. 4-mans Muse tribute Cave uit Sassenheim wist bij de vakjury de 1e plaats te veroveren met een indrukwekkend optreden, terwijl 4-mans Britpop coverband The Substitutes uit Rotterdam door een dynamisch optreden de meeste publieksstemmen in de wacht wist te slepen. Beide bands plaatsten zich hiermee voor de Halve Finales en gaat hun only road to Paradiso definitief beginnen.

NoMotto in Plan C RotterdamNoMotto in Plan C Rotterdam
NoMotto in Plan C RotterdamNoMotto in Plan C Rotterdam

De aftrap van deze selectieronde werd verricht door 4-mans Rock coverband NoMotto uit Papendrecht. Met nummers van o.a. Creed, System of a Down en een prachtige uitvoering van Lakini’s Juice maakte NoMotto een sterke indruk bij zowel de vakjury als het publiek. NoMotto maakt dankzij haar uitstekende performance zeker een grote kans op één van de Wild-Cards die na afloop van alle selectierondes worden vergeven aan de beste bands die zich niet direct hebben weten te plaatsen voor de regionale Halve Finales.


PRIME in Plan C RotterdamPRIME in Plan C Rotterdam
PRIME in Plan C RotterdamPRIME in Plan C Rotterdam

Vooral de zeer sterke leadzangeres maakte veel indruk tijdens het optreden van 5-mans Rock coverband PRIME uit Wagenberg. Met repertoire van o.a. AC/DC, Queen en een geweldige uitvoering van Barracuda van Heart liet vooral de zangeres horen over grote vocale kwaliteiten te beschikken. Of PRIME in aanmerking komt voor een Wild-Card zal eind juni bekend worden gemaakt.


Sabbatical in Plan C RotterdamSabbatical in Plan C Rotterdam
Sabbatical in Plan C RotterdamSabbatical in Plan C Rotterdam

4-mans Black Sabbath tribute Sabbatical uit Middenmeer had grote moeite met de geluidslimiter in Plan C waardoor ze nooit echt in hun beste spel kwamen. Toch wist de Noord-Hollandse band met nummers als o.a. Iron Man, War Pigs en Paranoid de vakjury een goed beeld te geven van hun muzikale kwaliteiten waardoor Sabbatical zeker niet kansloos is voor een Wild-Card voor de Halve Finales van Noord-Holland, die in oktober plaatsvinden in de Heeren van Aemstel in Amsterdam.


People Like Us in Plan C RotterdamPeople Like Us in Plan C Rotterdam
People Like Us in Plan C RotterdamPeople Like Us in Plan C Rotterdam

Ook 6-mans Pop, Rock coverband People Like Us uit Utrecht wist een sterk half uur neer te zetten. Nummers van o.a. Moke, Snow Patrol en Editors gaven een goed beeld van de muzikale mogelijkheden van People Like Us en maakt dat deze band zeker kansrijk is voor een Wild-Card voor de Halve Finales van Utrecht die worden gehouden in MC De IJsbreker in oktober.


The Substitutes in Plan C RotterdamThe Substitutes in Plan C Rotterdam
The Substitutes in Plan C RotterdamThe Substitutes in Plan C Rotterdam

Het niveau van 4-mans Britpop coverband The Substitutes uit Rotterdam was vooral de 1e helft van hun optreden zeer hoog. Nummers van o.a. Oasis, Franz Ferdinand en Muse werden overtuigend gespeeld en vormden de basis voor een goede interactie met het publiek. Met een minimale winst bij de publieksstemmen plaatste The Substitutes zich als publiekswinnaar voor de Halve Finales van Zuid-Holland/Zeeland en gaat de afvalrace naar Paradiso voor hen in september beginnen.


Cave in Plan C RotterdamCave in Plan C Rotterdam
Cave in Plan C RotterdamCave in Plan C Rotterdam

Door de vakjury tot beste band gekozen van deze selectieronde: 4-mans Muse tribute Cave uit Sassenheim. Met nummers als Feeling Good, Starlight en Stockholm Syndrome speelde de band zich op een hoog niveau naar een eerste plaats bij de vakjury en staat hiermee zeer verdiend in de Halve Finales van Zuid-Holland/Zeeland. Technisch zeer verzorgd en vooral vocaal indrukwekkend functioneel.

Plan C RotterdamPlan C RotterdamPlan C Rotterdam

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Festivalinfo Uw logo ook hier? USA Music Import SONOR Ticketmaster
Maxazine Podiuminfo EVANS Koch Artists & Bands Booking Agency
Artists & Bands Booking Agency David Eden RockMuZine Sound Vision Studio Uw logo ook hier?


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands