• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde 2010 Plan C 04-06-2010

D#Sharp uit Almere wint voorronde The Clash of the Cover Bands

Iron Made It uit Assen-Delft als publiekswinnaar verder op The only road to Paradiso

Vrijdag 4 juni jl. streden vijf geselecteerde coverbands in Muziekcafé Plan C in Rotterdam om een plaats in de regionale Halve Finales van de grootste bandcompetitie van Nederland: The Clash of the Cover Bands, The only road to Paradiso. 5-mans Soul, Pop coverband D#Sharp uit Almere wist met een indrukwekkend optreden de eerste plaats bij de vakjury in de wacht te slepen. Bij de publieksstemmen wist Iron Maiden tribute Iron Made It uit Assen-Delft de hoogste score te behalen. Beide bands plaatsten zich hiermee voor de regionale finalerondes die in september landelijk van start gaan op de meest gerenommeerde podia van Nederland.

Iron Made It in Plan C RotterdamIron Made It in Plan C Rotterdam
Iron Made It in Plan C RotterdamIron Made It in Plan C Rotterdam

De band die deze selectieronde het spits af mocht bijten was 5-mans Iron Maiden tribute Iron Made It uit Assen-Delft. Met nummers als o.a. Powerslave, Wasted Years en het massaal meegezongen Run To The Hills wist de Noord-Hollandse band alles uit de kast te halen en een goede muzikale performance te geven met veel energie en interactie met het publiek. Dit leverde Iron Made It uiteindelijk de meeste publieksstemmen op waardoor zij zich direct plaatst voor de Halve Finales van Noord-Holland die in oktober worden gehouden in de Heeren van Aemstel in Amsterdam.


Thornrose in Plan C RotterdamThornrose in Plan C Rotterdam
Thornrose in Plan C RotterdamThornrose in Plan C Rotterdam

5-mans Rock coverband Thornrose uit Waddinxveen liet zich van een zeer sterke kant zien met repertoire van o.a. Sass Jordan, Joe Cocker en Toto. Muzikaal technisch van zeer goed niveau wisten zij bij de vakjury een hoge score te halen. Door haar goede prestaties blijft Thornrose zeker nog in de race voor één van de Wild Cards die in juli worden vergeven aan de beste bands die zich niet direct hebben weten te plaatsen.


Spilled Milk in Plan C RotterdamSpilled Milk in Plan C Rotterdam
Spilled Milk in Plan C RotterdamSpilled Milk in Plan C Rotterdam

Spilled Milk uit Amsterdam speelde een half uur repertoire van o.a. Radiohead, Editors en The Killers. De vijf mannen stonden na lange tijd weer samen op het podium en lieten regelmatig horen over een prima muzikale inhoud te beschikken. Ook voor Spilled Milk is het nog even wachten of zij in aanmerking komen voor een Wild Card die recht geeft op een plaats in de Halve Finales van Noord-Holland.


D#Sharp in Plan C RotterdamD#Sharp in Plan C Rotterdam
D#Sharp in Plan C RotterdamD#Sharp in Plan C Rotterdam

Dan was het tijd voor de uiteindelijke vakjurywinnaar van deze selectieronde: 5-mans Soul, Pop coverband D#Sharp uit Almere. Vier muzikanten die de uitstekende leadzangeres alle ruimte gaven om te excelleren met nummers van o.a. Joss Stone, B52’s en Waylon. Vooral deze zangeres wist niet alleen de vakjury te imponeren, maar ook wist zij vanaf de eerste klanken het publiek inhoudelijk te boeien. Als vakjurywinnaar van deze voorronde gaat D#Sharp zeer verdiend naar de Halve Finales van Utrecht/Flevoland die in oktober worden gehouden in MC De IJsbreker in Leusden. The only road to Paradiso gaat nu echt van start.


Soulfools in Plan C RotterdamSoulfools in Plan C Rotterdam
Soulfools in Plan C RotterdamSoulfools in Plan C Rotterdam

Met een optreden van de Rotterdamse Soulband Soulfools kwam er een einde aan deze leuke en spannende selectieronde. Soulfools speelde nummers van o.a. The Temptations, Otis Redding en Stevie Wonder en wist ook het publiek goed in beweging te krijgen. Of er een Wild-Card in het vat zit voor deze Rotterdamse 5-mans formatie zal in juli blijken wanneer alle selectierondes zijn geweest.

Plan C RotterdamPlan C RotterdamPlan C Rotterdam

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Uw logo ook hier? USA Music Import Artists & Bands Booking Agency RockMuZine Festivalinfo
Koch David Eden Maxazine Podiuminfo EVANS
Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier? Ticketmaster Sound Vision Studio SONOR


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands