• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde 2010 de LiNDE/new style 05-06-2010

KAAS uit Edam wint selectieronde The Clash of the Cover Bands

Rectum Raiders uit Nijmegen als publiekswinnaar verder op The only road to Paradiso

Zaterdag 5 juni jl. vond in Uitgaanscentrum de LiNDE/new style in Groesbeek de laatste selectieronde plaats van The Clash of the Cover Bands 2010. Vier bands streden om 2 plaatsen in de regionale Halve Finales met als winnaars: 8-mans Funk, Rock, Nederpop coverband KAAS uit Edam bij de vakjury en 4-mans Rock coverband Rectum Raiders uit Nijmegen als publiekswinnaar. Beide bands staan hiermee in de regionale Halve Finales die eind september van start gaan in de diverse poppodia in Nederland.

 Rectum Raiders in de LiNDE Groesbeek Rectum Raiders in de LiNDE Groesbeek
 Rectum Raiders in de LiNDE Groesbeek Rectum Raiders in de LiNDE Groesbeek

De aftrap van deze voorronde werd verricht door de Nijmeegse Rockformatie Rectum Raiders. Met veel gevoel voor entertainment bracht zij op geheel eigen wijze nummers van o.a. Elvis, The Who en Nena. Met hun uitstekende presentatie, waarin humor voorop staat, wisten de vier mannen de meeste publieksstemmen binnen te halen waardoor zij zich als publiekswinnaar direct plaatsten voor de Halve Finales van Gelderland die ook plaatsvinden in de LiNDE/new style.


KAAS in de LiNDE Groesbeek

Wat van ver komt is vaak lekkerder, en dat bleek nu ook het geval. 8-mans Funk, Rock, Nederpop coverband KAAS uit Edam wist technisch zeer te overtuigen met prachtige uitvoeringen van nummers van o.a. Joe Cocker, De Dijk en Joss Stone. Vooral opvallend bij deze sterke band waren de vocalen. Vooral in de samenzang wisten de vier vocalisten regelmatig voor kippenvelmomenten te zorgen. Met een 1e plaats bij de vakjury gaat KAAS zeer verdiend naar de Halve Finales van Noord-Holland die plaatsvinden in het bekendste muziekcafé van Nederland: de Heeren van Aemstel in Amsterdam.


The Razzle in de LiNDE GroesbeekThe Razzle in de LiNDE Groesbeek
The Razzle in de LiNDE GroesbeekThe Razzle in de LiNDE Groesbeek

5-mans Pop, Rock coverband The Razzle speelde een half uur zeer verdienstelijk repertoire van BRMC en vooral Joy Division. The Razzle wist de specifieke sounds zeer goed te benaderen waardoor de sfeer optimaal te noemen was. Met hun uitstekende prestatie blijven de vijf mannen uit Vuren zeker nog in de race om een Wild-Card voor de Halve Finales van Gelderland.


Big Monster Redfish in de LiNDE GroesbeekBig Monster Redfish in de LiNDE Groesbeek
Big Monster Redfish in de LiNDE GroesbeekBig Monster Redfish in de LiNDE Groesbeek

De afsluiting van deze selectieronde werd verzorgt door 5-mans Rock coverband Big Monster Redfish uit Zevenaar. Met een technisch zeer verzorgd optreden waarin nummers werden gebracht van o.a. Black Crowes, Queens of the Stone Age en Rage Against The Machine behaalde de band een hoge score bij de vakjury waardoor ook zij nog zeker kans maken op een Wild-Card voor de Halve Finales van Gelderland. Komende week zal hier meer duidelijkheid over worden gegeven.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Uw logo ook hier? Festivalinfo Uw logo ook hier? EVANS Maxazine
Artists & Bands Booking Agency RockMuZine Sound Vision Studio Artists & Bands Booking Agency Podiuminfo
SONOR Koch David Eden Ticketmaster USA Music Import


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands