• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

1e Halve Finale Zuid-Holland/Zeeland Plan C 01-10-2010

CAVE uit Sassenheim wint 1e Halve Finale in Plan C Rotterdam 

Band and Breakfast uit Katwijk als publiekswinnaar naar Regio-Finale Zuid-Holland/Zeeland

De 1e Halve Finale van The Clash of the Cover Bands voor de regio Zuid-Holland/Zeeland vond vrijdag 1 oktober jl. plaats in een gezellig druk Muziekcafé Plan C in Rotterdam. Vijf bands haalden alles uit de kast om zowel de vakjury als het publiek te overtuigen dat zij een plaats verdienen bij de beste acht coverbands in de Regio-Finale waar alle bands worden beloond met een single en videoclip. 4-mans MUSE tribute CAVE uit Sassenheim wist zich met een indrukwekkend optreden tot vakjurywinnaar te laten kronen, terwijl 6-mans formatie Band and Breakfast uit Katwijk de meeste publieksstemmen in de wacht wist te slepen door met een uitgekiende repertoirekeuze en een sterke performance een feest te bouwen waar de vonken vanaf spatten. Beide winnaars zien we op zondag 12 december a.s. terug in de Regio-Finale die ook wordt gehouden in Plan C en waar de vakjurywinnaar en de publiekswinnaar zich plaatsen voor de Landelijke Halve Finales in Paradiso.

Band of the Century in Plan C RotterdamBand of the Century in Plan C Rotterdam
Band of the Century in Plan C RotterdamBand of the Century in Plan C Rotterdam

De eerste band die werd aangekondigd in deze 1e Halve Finale was Supertramp tribute Band of the Century. Deze 6-mans formatie uit Delft speelde zich met nummers als o.a. School, Take The Long Way Home en Logical naar een zeer hoge score bij de vakjury. Muzikaal technisch werd er op zeer goed niveau gespeeld en ook de juiste sounds werden nauwkeurig benaderd.


S.O.G. in Plan C RotterdamS.O.G. in Plan C Rotterdam
S.O.G. in Plan C RotterdamS.O.G. in Plan C Rotterdam

5-mans Pop, Rock coverband S.O.G. uit Delft wist het publiek goed te bespelen met nummers van o.a. Milow, Aerosmith en Kings of Leon. Vooral een sterk punt van S.O.G. is de ‘klik’ die ze met hun energie tot stand kunnen brengen met het publiek. Absoluut de moeite waard.


Nono and the Suncreamband in Plan C RotterdamNono and the Suncreamband in Plan C Rotterdam
Nono and the Suncreamband in Plan C RotterdamNono and the Suncreamband in Plan C Rotterdam

De derde band die het podium van Plan C mocht beklimmen was 7-mans Soul and Funk coverband Nono and the Suncreamband uit Katwijk. Met nummers van o.a. James Brown, Nina Simone en Stevie Wonder waren het vooral de leadzangeres en de blazerssectie die van opvallend goed niveau waren. Voor de liefhebbers van Soul, Funk en Dance ook zeker een aanrader.


Cave in Plan C RotterdamCave in Plan C Rotterdam
Cave in Plan C RotterdamCave in Plan C Rotterdam

Met MUSE tribute CAVE uit Sassenheim stond het absolute muzikale hoogtepunt van deze 1e Halve Finale op het podium. De vier mannen excelleerden naar een bijzonder hoog niveau waarin zowel de beleving, de sounds en de muzikale kwaliteiten diepe indruk maakten op zowel de vakjury als het publiek. Met nummers als o.a. Hysteria, Feeling Good en Time Is Running Out scoorde CAVE een zeer verdiende 1e plaats bij de vakjury en plaatste zich als eerste voor de Regio-Finale van Zuid-Holland/Zeeland, die op zondag 12 december ook wordt gehouden in Plan C. Met het bereiken van deze finale heeft de band zich verzekerd van een single met videoclip waarmee ze in ‘The Clash Hitlijst’ zullen komen en waar men dagelijks gratis kan stemmen. De Top-10 van deze hitlijst wordt wekelijks geplugged bij de regionale en landelijke radiostations.


Band and Breakfast in Plan C RotterdamBand and Breakfast in Plan C Rotterdam
Band and Breakfast in Plan C RotterdamBand and Breakfast in Plan C Rotterdam

Plan C ging compleet uit zijn dak met de laatste band van deze avond: Band and Breakfast uit Katwijk. Deze 6-mans Allround coverband had zich met een uitgekiende set, waarin bijna onafgebroken werd gespeeld en bewerkingen waren opgenomen van o.a. Vengaboys, AC/DC en 4 Non Blondes, en wist schijnbaar zonder moeite het publiek te bespelen en er een groot feest van te maken. Met een ruime meerderheid aan publieksstemmen wist Band and Breakfast de publiekscategorie te winnen en staat daarmee ook in de Regio-Finale van Zuid-Holland/Zeeland. De single met videoclip die zij hiermee verdienen zal ook vanaf 1 januari a.s. in ‘The Clash Hitlijst’ staan en zal ook zeker een grote kans maken op airplay bij de regionale en landelijke radio- en t.v. stations.

Plan C RotterdamPlan C Rotterdam
Plan C RotterdamPlan C Rotterdam

Ook tijdens deze Halve Finale was het publiek misschien wel de grootste winnaar!!!

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Ticketmaster SONOR Festivalinfo Sound Vision Studio Koch
EVANS Maxazine David Eden Uw logo ook hier? RockMuZine
Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier? USA Music Import Artists & Bands Booking Agency Podiuminfo


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands