• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

2e Halve Finale Noord-Brabant MEZZ - Main Hall 21-10-2010

Jamirovibe uit Breda wint Halve Finale in MEZZ Breda

Larry Cook uit Alphen als publiekswinnaar door naar finale Noord-Brabant

Tijdens een drukbezochte en spannende Halve Finale van The Clash of the Cover Bands voor de regio Noord-Brabant in de Mezz in Breda streden donderdag 21 oktober jl. zeven bands om twee plaatsen in de Regio-Finale. Jamiroquai tribute Jamirovibe uit Breda wist beslag te leggen op de 1e plaats bij de vakjury en 4-mans Rock coverband Larry Cook uit Alphen wist overtuigend als 1e te eindigen bij de publieksstemmen. Beide bands plaatsten zich hiermee voor de Regio-Finale van Noord-Brabant die op zondag 19 december a.s. wordt gehouden in de grote zaal van 013 Tilburg. Alle finalisten worden beloond met een single met videoclip die tijdens deze eindronde worden opgenomen en komen daarmee in ‘The Clash Hitlijst’ te staan. De Top-10 van deze hitlijst wordt wekelijks geplugged bij de regionale en landelijke radio- en tv-stations.

Labelous in MEZZ BredaLabelous in MEZZ Breda
Labelous in MEZZ BredaLabelous in MEZZ Breda

Met een overtuigende performance zorgde 8-mans Jazz & Soul coverband Labelous uit Tilburg voor een geweldige opening van deze 3e Halve Finale van Noord-Brabant. Met nummers van o.a. En Vogue, Christina Aguilera en Lettuce maakte Labelous diepe indruk bij zowel vakjury als publiek. Technisch een
zeer sterke band die de handen regelmatig op elkaar kreeg.


B.nouk in MEZZ BredaB.nouk in MEZZ Breda
B.nouk in MEZZ BredaB.nouk in MEZZ Breda

4-mans Anouk tribute B.nouk uit Rijen wist het publiek goed in beweging te krijgen met nummers als o.a. The Dark, R U Kidding en een geweldige uitvoering van Michelle. Niet de looks maar zeker de muzikale kwaliteiten werden regelmatig geëvenaard. 100% beleving en goede interactie zorgen ervoor dat B.nouk een absolute aanrader is voor de liefhebbers van Anouk.


Larry Cook in MEZZ BredaLarry Cook in MEZZ Breda
Larry Cook in MEZZ BredaLarry Cook in MEZZ Breda

Met repertoire van o.a. The Editors, Muse en Queens of the Stone Age speelde 4-mans Rock coverband Larry Cook uit Alphen een half uur de pannen van het dak. Vanaf de eerste tonen wist de band het vele publiek te raken en zorgde voor veel chemie met het publiek. Vooral de leadzanger zorgde voor een aantal kippenvel-momenten met zijn hoge loepzuivere uithalen. Het optreden van Larry Cook werd beloond met de meeste publieksstemmen, waarmee de band zeer verdiend als publiekswinnaar doorgaat naar de finale van Noord-Brabant op zondag 19 december in het prachtige 013 Tilburg. Hier wordt Larry Cook ook beloond met een single met videoclip van hun beste nummer dat ze hier zullen spelen. Vanaf 1 januari a.s. komt deze single in ‘The Clash Hitlijst’ te staan en kan hier dagelijks gratis op worden gestemd via deze website. De Top-10 van deze hitlijst wordt wekelijks geplugged bij alle radio- en tv-stations in de aanloop naar de Landelijke Halve Finales.


Foul Play in MEZZ BredaFoul Play in MEZZ Breda
Foul Play in MEZZ BredaFoul Play in MEZZ Breda

9-mans Blues, Rock & Soul coverband Foul Play uit Dongen bracht een zeer gevarieerde set met nummers van o.a. De Dijk, Steelers Wheel en Stevie Ray Vaughn. Foul Play is een kwalitatief zeer sterke band waar geen zwakke schakels in zitten. Vooral de leadzanger komt met zijn hese stemgeluid en charisma optimaal uit de verf bij hun repertoirekeus, maar ook de individuele muzikanten krijgen de gelegenheid hun kwaliteiten te laten horen. Foul Play kan met haar hoge score bij zowel de vakjury als bij het publiek terugkijken op een zeer geslaagde deelname aan deze The Clash-editie.


Jamirovibe in MEZZ BredaJamirovibe in MEZZ Breda
Jamirovibe in MEZZ BredaJamirovibe in MEZZ Breda

Het muzikaal technische hoogtepunt van deze Halve Finale kwam uit Breda. 8-mans Jamiroquai tribute Jamirovibe wist met een aan perfectie grenzend optreden de 1e plaats bij de vakjury te veroveren. Nummers als o.a. Too Young To Die, Cosmic Girl en de ongelooflijk sterke uitvoering van Deeper Underground werden op zeer hoog niveau uitgevoerd. De zeven muzikanten leggen een dynamisch tapijt voor de sterk ontwikkelde leadzanger die zich helemaal over kan geven aan de nummers. Elke noot heeft een boodschap bij Jamirovibe en zowel de vakjury als het publiek was zwaar onder de indruk. Als vakjury-winnaar gaat Jamirovibe naar de Regio-Finale in 013 en zal op dit grote podium zeker weer alles uit de kast halen om als vertegenwoordiger van Noord-Brabant de Landelijke Halve Finales in te kunnen gaan. Tijdens de Regio0Finale worden er audio- en beeldregistraties gemaakt en zal van het beste nummer een single met videoclip worden gemaakt die vanaf 1 januari a.s. in ‘The Clash Hitlijst’ zal komen. De Top-10 van deze hitlijst wordt wekelijks geplugged bij alle radio- en tv-stations waarmee veel airplay is te verwachten.


FuSo in MEZZ BredaFuSo in MEZZ Breda
FuSo in MEZZ BredaFuSo in MEZZ Breda

De zevende en laatste band van deze Halve Finale was 8-mans Soul & Funk coverband FuSo uit Etten-Leur. Met nummers van o.a. Aretha Franklin, Save Ferris en Donna Summer zorgde FuSo voor een swingende afsluiter waarmee de zaal ook weer lekker los ging. Met een zeer hoge score bij de publieksstemmen mag ook FuSo terug kijken op een geslaagde deelname.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Podiuminfo EVANS Ticketmaster Maxazine Artists & Bands Booking Agency
David Eden Uw logo ook hier? Festivalinfo Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier?
Sound Vision Studio RockMuZine USA Music Import Koch SONOR


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands