• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

3e Halve Finale Zuid-Holland/Zeeland Plan C 22-10-2010

Juice uit Vlissingen en BackUpPlan uit Leiden winnen Halve Finale

The Substitutes uit Rotterdam met publieksprijs naar Regio-Finale Zuid-Holland/Zeeland

Tijdens de druk bezochte Halve Finale van The Clash of the Cover Bands  voor de regio Zuid-Holland/Zeeland op vrijdag 22 oktober jl. in Muziekcafé Plan C in Rotterdam genoot het vele publiek van zes coverbands die met elkaar de strijd aan gingen om een plaats in de Regio-Finale. Na een spannende avond eindigden 11-mans Soul en Funk coverband Juice uit Vlissingen en 5-mans Rock coverband BackUpPlan uit Leiden beiden op de eerste plaats bij de vakjury en wist 4-mans Rock coverband The Substitutes uit Rotterdam de meeste publieksstemmen in de wacht te slepen. Alle drie de bands plaatsten zich hiermee voor de Regio-Finale die op zondag 12 december a.s. wordt gehouden in Plan C. Tijdens deze finale wordt het beste nummer van elke band tot single geproduceerd met bijbehorende videoclip die vanaf 1 januari a.s. in ‘The Clash Hitlijst’ komen te staan. De Top-10 van deze hitlijst wordt wekelijks geplugged bij de regionale en landelijke radio- en tv-stations.

5-mans Blues en Rock coverband First Contact uit Hillegom had de eer deze 3e Halve Finale van Zuid-Holland/Zeeland te openen. Met repertoire van o.a. Pink Floyd, The Doors en Lenny Kravitz wist First Contact direct al het publiek te raken wat resulteerde in een hoge score bij de publieksstemmen.

De tweede band van deze avond speelde een thuiswedstrijd: 4-mans Rock coverband The Substitutes uit Rotterdam. Met veel energie en een uitstekende interactie met het publiek werden nummers gebracht van o.a. Kula Shaker, Blur en Presidents of the USA. Met dit uitstekende optreden wist The Substitutes de meeste publieksstemmen binnen te halen en gaat daarmee als publiekswinnaar naar de Regio-Finale op zondag 12 december a.s.. Zoals bij alle finalisten wordt het beste nummer van het optreden in de finale tot single geproduceerd met daarbij de videoclip.

Met 4-mans Rage Against the Machine tribute The Battle Of uit Zoeterwoude stond er weer een prima band op het podium. Nummers als Bulls On Parade, Freedom en natuurlijk Killing In The Name Of werden met passie en op goed niveau gespeeld.

Met de vierde band stond de enig overgebleven Zeeuwse band en één van de vakjurywinnaars op het podium: Juice uit Vlissingen. Wat deze 11-mans Soul en Funk formatie weer liet horen was indrukwekkend. Instrumentaal zonder zwakke schakels, gedisciplineerd in de arrangementen, dynamisch maar zeker functioneel en een heerlijke basis voor de vocalisten om op te leunen. Wat de vocalen betreft springt niet alleen de uitstekende leadzangeres er opvallend boven uit, maar is ook de achtergrondzangeres van een zeer hoog niveau. Daarbij is Juice ook in de podiumpresentatie een boeiende band om naar te kijken, en dat maakt van deze Zeeuwse band een absolute topcoverband. Extra compliment nog voor de blazerssectie die het zonder bladmuziek nog beter deden dan in de selectieronde. Met repertoire van o.a. Incognito, Prince en Alain Clark speelde Juice zich naar een 1e plaats bij de vakjury en staan hiermee op zondag 12 december bij de beste negen coverbands van Zuid-Holland/Zeeland en wordt van hun optreden hier het beste nummer als single met videoclip uitgebracht. Vanaf 1 januari a.s. staat deze single in ‘The Clash Hitlijst’ en kan er op worden gestemd. De Top-10 zal wekelijks veel aandacht krijgen bij de regionale en landelijke radio- en tv-stations.

Ook voor BackUpPlan uit Leiden komen we superlatieven te kort. Deze 5-mans Rock coverband uit Leiden speelt technisch zeer verdienstelijk en weet regelmatig haar grenzen op te zoeken. Niet alleen muzikaal van hoog niveau, maar ook weet de leadzanger van begin tot eind er een boeiend show van te maken die de mensen ook raakt. Met nummers van o.a. Kings of Leon, Live en U2 weet BackUpPlan optimaal haar kwaliteiten te etaleren en heeft de leadzanger alle ruimte om pieken. Met een gedeelde 1e plaats bij de vakjury staat BackUpPlan in de Regio-Finale. De laatste stap richting de Landelijke Halve Finales waar alle regionale winnaars elkaar zullen tegen komen. En natuurlijk krijgt ook BackUpPlan een single met videoclip waar men vanaf 1 januari a.s. op kan stemmen.

De afsluiter van deze Halve Finale was 6-mans Top-100 coverband De Koffers uit Gouda. Met nummers van o.a. Ilse de Lange, Duffy en Guus Meeuwis zorgde De Koffers voor een prima einde van deze Halve Finale.

foto's volgen a.s.a.p.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Ticketmaster RockMuZine Koch Festivalinfo USA Music Import
Uw logo ook hier? Podiuminfo Maxazine David Eden Sound Vision Studio
Artists & Bands Booking Agency EVANS Uw logo ook hier? SONOR Artists & Bands Booking Agency


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands