• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

1e Halve Finale Limburg MC De Bosuil 23-10-2010

B2Loose uit Valkenburg wint Halve Finale The Clash of the Cover Bands

Pulse en So What! uit Sittard als publiekswinnaar en Runner-Up naar Regio-Finale Limburg

Zes coverbands streden zaterdag 23 oktober jl. in MC De Bosuil in Weert om een plaats in de Regio-Finale van Limburg in de grootste bandcompetitie van Nederland: The Clash of the Cover Bands. Na een spannende en dynamische avond waar de bands alles uit de kast haalden werd 9-mans Soul coverband B2Loose uit Valkenburg tot beste van de avond gekozen en gaat als vakjurywinnaar naar de Regio-Finale die op zaterdag 11 december wordt gehouden in MC De Bosuil. Bij het publiek wist Blues, Rock coverband Pulse uit Sittard de eerste plaats te bemachtigen en wist 5-mans Rock coverband So What!, eveneens uit Sittard, bij de vakjury en het publiek samen het hoogste te scoren. Beide bands plaatsten zich hiermee ook voor de Regio-Finale en zijn de eerste drie finalisten dus bekend. Tijdens deze finale worden alle bands beloond met een single met videoclip van het beste nummer wat ze die avond gespeeld hebben.

Deze Halve Finale werd geopend door Metal coverband Stratex uit Lottum. De 5 rockers speelden met veel energie nummers van o.a. Slayer, Exodus en Metallica.

Het was wat betreft de stijl een grote overgang naar de Sixties coverband Predilection uit Horst. Deze 4-mans formatie met een gemiddelde leeftijd van 68 jaar bracht met veel passie nummers van o.a. Neil Young, The Searchers en Creedence Clearwater Revival.

De No.1 bij de vakjury, dus de beste van deze Halve Finale was 9-mans Soul coverband B2Loose uit Valkenburg. Instrumentaal zeer functioneel maar een leadzangeres die wederom enorm wist te imponeren met haar vocale hoogstandjes. Met repertoire van o.a. Joss Stone, Etta James en Jackie Wilson wist de leadzangeres optimaal haar timing, dynamiek en beleving te etaleren. Gezien de enorme ontwikkeling die deze band ten opzichte van de voorrondes nu al heeft doorgemaakt, kijken we al uit naar de finale in december. B2Loose plaatste zich als vakjurywinnaar voor deze finale en zal daar ook van hun beste nummer een single met videoclip van krijgen die vanaf 1 januari a.s. in ‘The Clash Hitlijst’ komt te staan. De Top-10 van deze hitlijst zal wekelijks worden geplugged bij alle regionale en landelijke radio- en tv-stations.

Ondanks een zwaar verkouden leadzangeres wist 5-mans Rock coverband So What! uit Sittard een uitstekend optreden neer te zetten. Nummers van o.a. Intwine, Anouk en Wolfmother wisten de vijf podiumbeesten uitstekend te benutten om zowel de vakjury als het publiek te overtuigen van hun technische kwaliteiten. Door in beide categorieën hoog te scoren gaat So What! als Runner-Up naar de Regio-Finale en zal ook worden vereeuwigd op single met videoclip.

5-mans Blues Rock coverband Pulse uit Sittard zette ook een zeer sterke prestatie neer. Met hun solo-gitarist heeft de band een nu nog wat ruwe diamant in hun gelederen. Zonder de band te kort te willen doen, wat zeer onterecht zou zijn, steelt deze solo-gitarist toch wel regelmatig alle aandacht. Wat een feel, wat een technisch hoog niveau en wat weet hij de luisteraars te raken, te boeien. Pulse wist de meeste publieksstemmen in de wacht te slepen en gaat zeer verdiend als publiekswinnaar naar de finale. Ook bij de vakjury scoorde de band bijzonder hoog en nu de band nog weer verder naar elkaar toe kan groeien is het nog meer uit kijken naar de finale. Dit wordt op voorhand al een Clash om van te smullen. Voor diegene die er niet bij zullen kunnen zijn, ook Pulse komt vanaf 1 januari met hun single met videoclip in ‘The Clash Hitlijst’ te staan zodat iedereen er van kan genieten.

Het laatste half uur was voor Metal coverband 5 Minute Window uit Wanssum. Met nummers van o.a. Faith No More, Anthrax en Megadeth wisten de vijf mannen een goede score te behalen bij de publieksstemmen en kan de band tevreden terug kijken op hun deelname aan deze The Clash-editie.

 

foto's volgen a.s.a.p.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Uw logo ook hier? Festivalinfo Podiuminfo David Eden Sound Vision Studio
USA Music Import Artists & Bands Booking Agency RockMuZine Artists & Bands Booking Agency Koch
EVANS Maxazine Ticketmaster SONOR Uw logo ook hier?


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands