• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

3e Halve Finale Noord-Brabant Effenaar 24-10-2010

Strike 2 uit Oss wint Halve Finale in de Effenaar

Qnøt uit Leende als publiekswinnaar naar de Regio-Finale in 013 Tilburg

Zondag 24 oktober jl. vond in Poppodium de Effenaar in Eindhoven de 3e Halve Finale plaats van The Clash of the Cover Bands voor de regio Noord-Brabant. Het vele publiek genoot van negen bands die de strijd met elkaar aangingen voor een plaats in de Regio-Finale die op zondag 19 december a.s. wordt gehouden in Podium 013 Tilburg. 6-mans Rock coverband Strike 2 uit Oss wist de 1e plaats bij de vakjury te bemachtigen en gaat samen met publiekswinnaar Qnøt uit Leende naar de eindronde van Noord-Brabant. In deze finale worden alle bands beloond met een single met videoclip die vanaf 1 januari a.s. in ‘The Clash Hitlijst’ komen te staan en landelijk worden geplugd.

De eerste 30 minuten van deze Halve Finale was voor 5-mans Rock coverband PRIME uit Wagenberg. Met nummers van o.a. AC/DC, Alanis Morissette en Heart maakte vooral de leadzangeres veel indruk met haar vocale kwaliteiten.

6-mans Rock coverband No Dogs Allowed uit Oss was genoodzaakt om met twee invallers te werken die het overigens prima deden. Nummers van o.a. Guano Apes, Queen en Queens Of The Stone Age werden met veel energie de zaal ingespeeld.

De derde band die het prachtige podium van de Effenaar betrad was 9-mans Pop, Rock coverband No Recall uit Den Bosch. Nummers van o.a. Joe Satriani, Krezip en Anouk werden met passie gespeeld en werden ook door het publiek beloond met een goede score.

Met 6-mans Rock coverband Strike 2 stond de uiteindelijke vakjurywinnaar op het podium. Wat een ontwikkeling heeft deze band in korte tijd doorgemaakt. Met nummers van o.a. The Cranberries, Skunk Anansie en de indrukwekkende uitvoering van Hurt van Christina Aguilera speelde Strike 2 zich naar de hoogste score bij de vakjury en ook het publiek beloonde de band uit Oss met bijzonder veel stemmen. Technisch werd er zeer verzorgd gespeeld en vooral de leadzangeres wist regelmatig voor kippenvelmomenten te zorgen. Met hun plaats in de Regio-Finale heeft Strike 2 zich verzekerd van een single met videoclip. Het beste nummer van hun optreden in de finale wordt in de studio geproduceerd en komt vanaf 1 januari a.s. in ‘The Clash Hitlijst’ te staan, waar dagelijks op kan worden gestemd. De Top-10 van deze hitlijst wordt wekelijks geplugged bij de regionale en landelijke radio- en tv-stations.

9-mans Pop coverband Qnøt uit Leende wist het publiek helemaal los te spelen met nummers van o.a. Gary Moore, Christina Aguilera en Live. Met technisch goed spel en veel gevoel voor entertaining wist Qnøt een goede interactie op te bouwen met de goed gevulde Effenaar en zorgde voor een muzikaal feest. Met een ruime meerderheid aan publieksstemmen, maar ook een hoge score bij de vakjury, gaat Qnøt als publiekswinnaar naar de Regio-Finale op zondag 19 december in 013 Tilburg. Van het beste nummer dat zij hier zullen spelen wordt een single met videoclip gemaakt die vanaf 1 januari a.s. in ‘The Clash Hitlijst’ komt te staan.

Voor Frits Philips Band was deze Halve Finale een thuiswedstrijd. Deze 4-mans Sixties coverband uit Eindhoven wisten wederom indruk te maken met repertoire van o.a. The Kinks, Q65 en The Rolling Stones. Met een goede score bij zowel de vakjury als het publiek kan Frits Philips Band zeer tevreden terug kijken op hun deelname aan The Clash of the Cover Bands.

De zevende band die het podium mocht betreden was 9-mans Pop coverband Rolls Royals uit Tilburg. Met veel enthousiasme en dynamiek werden nummers gebracht van o.a. Duffy, Marco Borsato en Kings of Leon en wist zij het publiek ook goed in beweging te krijgen. Met een goede score bij de publieksstemmen kan ook Rolls Royals terug kijken op een succesvolle deelname.

Live spelen zoals een DJ draait. Dat is de invalshoek van 4-mans Dance coverband INVADERS uit Waalwijk en daar slagen zij bijzonder goed in. Nummers van o.a. Estelle, Milk Inc. en Moby worden naadloos verwerkt in een bijna ononderbroken set van 30 minuten. Een goede prestatie van een band die zich blijft ontwikkelen.

Het laatste half uur was voor 4-mans Rock coverband Hedgeclipper uit Duizel. Met nummers van o.a. Anouk, MUSE en Guns N’ Roses zorgden zij voor een prima afsluiting van deze Halve Finale. Hedgeclipper wist het publiek goed te bespelen en werd daarvoor ook beloond met een goede score bij de publieksstemmen.

foto's volgen a.s.a.p.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Uw logo ook hier? Sound Vision Studio Podiuminfo EVANS Ticketmaster
Artists & Bands Booking Agency Festivalinfo Maxazine Artists & Bands Booking Agency RockMuZine
SONOR Koch Uw logo ook hier? USA Music Import David Eden


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands