• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

4e Halve Finale Noord-Brabant Effenaar 31-10-2010

Subluxation uit Waalwijk wint Halve Finale

VILT uit Eindhoven als publiekswinnaar naar Regio-Finale Noord-Brabant in 013 Tilburg

Onder grote publieke belangstelling vond zondag 31 oktober jl. in de grote zaal van de Effenaar in Eindhoven de 4e Halve Finale plaats van de regio Noord-Brabant in de grootste bandcompetitie van Nederland ‘The Clash of the Cover Bands’. Acht bands streden om de twee laatste plaatsen in de Regio-Finale die op zondag 19 december a.s. plaatsvindt in 013 Tilburg en waar alle bands worden beloond met een single met videoclip van het beste nummer wat ze hier spelen. 5-mans Funk, Rock coverband Subluxation wist afgelopen zondag de vakjury met een geweldig optreden te overtuigen en gaat als vakjury-winnaar naar de finale. Bij het publiek was 4-mans Rock coverband VILT uit Eindhoven het populairst en wist met de meeste publieksstemmen in deze categorie de 1e plaats te bemachtigen. Zo zijn de laatste twee finalisten bekend en wacht ons een spannende eindstrijd om de twee plaatsen in de Landelijke Halve Finales die in februari worden gehouden in de Westergasfabriek in Amsterdam.

Jammer dat niet iedereen op tijd was om de uiteindelijke vakjury-winnaar Subluxation uit Waalwijk te ervaren. Muzikaal technisch zeer overtuigend bracht deze 5-mans Funk, Rock coverband nummers van o.a. Mother’s Finest, Anouk en een zeer eigen interpretatie van Superstition van Stevie Wonder. Subluxation brengt een zeer eigen feel en sound aan de nummers die de band behoorlijk uniek maakt op een eigentijdse manier. Ook maakte dit optreden duidelijk dat er nog veel meer in zit en dat we dit in de Regio-Finale ook gaan horen. Subluxation werd door de vakjury tot winnaar gekozen en staat daarmee bij de beste en populairste negen bands van Noord-Brabant en gaan op zondag 19 december de strijd aan om een plaats te veroveren in de Landelijke Halve Finales die in februari 2011 worden gehouden in de Westergasfabriek in Amsterdam. Net als alle regio-finalisten krijgt Subluxation een single met videoclip die vanaf 1 januari a.s. in ‘The Clash Hitlijst’ zal staan en waar men dagelijks gratis op kan stemmen. De Top-10 van deze hitlijst wordt wekelijks geplugd bij alle radio- en tv-stations.

Met de 5-mans Country coverband The Barnfarmers uit Tilburg stond als enig overgebleven countryband op het schitterende podium van de Effenaar. Bewerkingen van nummers als I Don’t Like Dancing van Scissor Sisters, Stop In The Name Of Love van The Supremes en de geweldige uitvoering van Stand By Your Man van Tammy Wynette zorgden voor veel waardering van het inmiddels in grote getale aanwezige publiek.

Het was fantastisch om te zien hoe de 9-mans Pop en Soul coverband SP11 stond te genieten. Er werd met hart en ziel gespeeld, maar ook vooral genoten van de totale ambiance. Nummers van o.a. Amy Winehouse, Leaf en Caro Emerald werden met veel passie en op goed niveau gebracht, wat ook resulteerde in een goede score bij zowel de publieksstemmen als ook bij de vakjury. SP11 kan met trots terugkijken op hun deelname aan ‘The Clash’.

De vierde band van deze laatste Halve Finale was 5-mans Stiff Little Fingers tribute Squeezer uit Vlierden. Technisch op goed niveau en met veel beleving bracht deze uitstekende band nummers als o.a. Alternative Ulster, Suspect Device en Gotta Gettaway. Voor de liefhebbers van Stiff Little Fingers is Squeezer een must.

4-mans Rock coverband VILT zette de totale Effenaar op zijn kop. De Eindhovenaren wisten met nummers van o.a. Muse, The White Stripes en Radiohead het publiek te raken en een geweldige interactie op te bouwen. Dit resulteerde in een meerderheid aan publieksstemmen, waardoor VILT zich zeer verdiend wist te plaatsen voor de Regio-Finale op zondag 19 december a.s. in de grote zaal van 013 Tilburg. Ook VILT wordt hiervoor beloond met een single en videoclip van het beste nummer dat ze in deze finale spelen en staan hiermee vanaf 1 januari a.s. in ‘The Clash Hitlijst’. Stem ze naar de Top-10 van deze hitlijst, want deze wordt wekelijks geplugd bij alle radio- en tv-stations.

Queens Of The Stone Age tribute Testing John uit Deurne zorgde voor een zeer spannende wedstrijd zowel bij de vakjury als bij het publiek. Met een zeer sterk optreden waarin nummers werden gebracht als o.a. This Lullaby, Song For The Dead en natuurlijk No One Knows wist de 5-mans formatie zeer hoog te scoren en kan met trots terug kijken op hun deelname aan deze The Clash-editie.

Na de Funk, Rock, Country en Soul van de vorige zes bands was het nu tijd voor de Nederpop van 4-mans formatie SOwieSO uit Alphen. Wederom een sterke performance met nummers van o.a. Bløf, Guus Meeuwis en Clouseau zorgde voor veel waardering van het publiek.

Ook Nederpop maar met een iets scherper randje werd gebracht door 5-mans formatie Frappandt uit Loon op Zand. Met repertoire van o.a. The Scene, Bløf en Trockener Kecks zette Frappandt een prima optreden neer waar de passie van afdroop.

Foto's volgen a.s.a.p.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

RockMuZine USA Music Import SONOR Podiuminfo Artists & Bands Booking Agency
EVANS Ticketmaster Maxazine Sound Vision Studio Festivalinfo
Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier? David Eden Koch


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands