• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

3e Halve Finale Noord-Holland De Heeren van Aemstel 07-11-2010

The Stirrrs uit Amsterdam wint Halve Finale in De Heeren van Aemstel

KAAS uit Edam als publiekswinnaar naar Regio-Finale Noord-Holland

In een uitverkocht Muziekcafé De Heeren van Aemstel in Amsterdam vond zondag 7 november jl. de 3e Halve Finale plaats voor de regio Noord-Holland in de grootste bandcompetitie van Nederland, The Clash of the Cover Bands. Zes bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan om twee plaatsen in de Regio-Finale die op zaterdag 18 december a.s. wordt gehouden in Poppodium De Kade in Zaandam. Na afloop van deze spannende Halve Finale kwam bij de vakjury 8-mans Easy Tunes coverband The Stirrrs uit Amsterdam als vakjury-winnaar naar voren, terwijl 7-mans Funk, Rock en Nederpop coverband KAAS uit Edam tot publiekswinnaar werd uitgeroepen. Beide bands zien we terug in de Regio-Finale in Poppodium De Kade in Zaandam waar zij worden beloond met een single met videoclip.

Sticky Honey in De Heeren van AemstelSticky Honey in De Heeren van Aemstel
Sticky Honey in De Heeren van AemstelSticky Honey in De Heeren van Aemstel

Deze laatste Halve Finale van Noord-Holland werd geopend met een sterk optreden van 4-mans Rock coverband Sticky Honey uit Amsterdam. Met nummers van o.a. Blondie, Anouk en een sterke interpretatie van I Want To Break Free van Queen liet de band horen over een zeer goed muzikaal niveau te beschikken.


The Stirrrs in De Heeren van AemstelThe Stirrrs in De Heeren van Aemstel
The Stirrrs in De Heeren van AemstelThe Stirrrs in De Heeren van Aemstel

Met 8-mans Easy Tunes coverband The Stirrrs uit Amsterdam stond de uiteindelijke vakjury-winnaar op het podium. Met hun zeer originele concept, waarin bekende tv-tunes op eigentijdse wijze worden gebracht met een flinke dosis humor maar op muzikaal zeer hoog niveau, wist The Stirrrs de eerste plaats bij de vakjury te behalen. Met haar plaats in de Regio-Finale op zaterdag 18 december a.s. in Poppodium De Kade in Zaandam wordt zij beloond met een single met videoclip van het beste nummer dat zij hier zullen spelen in de strijd om een plaats in de Landelijke Halve Finales in de Gashouder in de Westergasfabriek in Amsterdam. Deze single komt vanaf 1 januari in ‘The Clash Hitlijst’ te staan en de Top-10 van deze hitlijst zal wekelijks worden geplugd bij alle radio- en tv-stations.


KAAS in De Heeren van AemstelKAAS in De Heeren van Aemstel
KAAS in De Heeren van AemstelKAAS in De Heeren van Aemstel

De band die de meeste publieksstemmen wist te veroveren was 7-mans Funk, Rock en Nederpop coverband KAAS uit Edam.  Met nummers van o.a. Bonny Raitt, The Eagles en De Dijk wist de uiteindelijke publiekswinnaar De Heeren van Aemstel flink op zijn kop te zetten en scoorde regelmatig een ovationeel applaus. Met dit schitterende resultaat plaatste KAAS zich voor de Regio-Finale en krijgt van hun beste nummer wat ze hier zullen spelen ook een single met videoclip.


SHARK BAIT in De Heeren van AemstelSHARK BAIT in De Heeren van Aemstel
SHARK BAIT in De Heeren van AemstelSHARK BAIT in De Heeren van Aemstel

Het vierde half uur van deze Halve Finale was gereserveerd voor de Haarlemse 5-mans formatie SHARK BAIT. Zeer groovy en technisch goed verzorgd speelde de band vaak met verrassende interpretaties nummers van o.a. Paul Simon, Nina Simone en Paolo Nutini. SHARK BAIT scoorde zowel bij de vakjury als bij het publiek bijzonder goed en kan terugkijken op een zeer geslaagde deelname aan deze The Clash-editie.


Koek & the Pack in De Heeren van AemstelKoek & the Pack in De Heeren van Aemstel
Koek & the Pack in De Heeren van AemstelKoek & the Pack in De Heeren van Aemstel

5-mans Rock coverband Koek & the Pack uit Edam wist met nummers van o.a. Doobie Brothers, Thin Lizzy en Free ook goed te scoren bij de publieksstemmen.


Sabbatical in De Heeren van AemstelSabbatical in De Heeren van Aemstel
Sabbatical in De Heeren van AemstelSabbatical in De Heeren van Aemstel

Het laatst half uur was voor Black Sabbath tribute Sabbatical uit Middenmeer. Nummers als o.a. Iron Man, Warpigs en de geweldige afsluiter Paranoid zorgden voor een dynamisch einde van deze 3e Halve Finale van Noord-Holland.

De Heeren van AemstelDe Heeren van Aemstel

The Clash of the Cover Bands is powered by:

David Eden Uw logo ook hier? Maxazine Ticketmaster Uw logo ook hier?
Artists & Bands Booking Agency Artists & Bands Booking Agency Sound Vision Studio Podiuminfo SONOR
RockMuZine USA Music Import Koch Festivalinfo EVANS


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands