• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

2e Halve Finale Noord-Nederland Kafé Bergsma 10-12-2010

Spijcker uit Dronrijp wint Halve Finale Noord-Nederland

Stennis uit Drachten als publiekswinnaar naar de finale van Noord-Nederland

Vrijdag 10 december jl. vond in Kafé Bergsma in Easterein de 2e Halve Finale plaats van ‘The Clash of the Cover Bands 2010/2011’ voor de regio Noord-Nederland. Vijf bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan voor drie plaatsen in de Regio-Finale die op vrijdag 7 januari a.s. ook in Kafé Bergsma wordt gehouden. Blues, Rock coverband Spijcker uit Dronrijp wist zich met een 1e plaats bij de vakjury te plaatsen voor deze finale. Rock coverband Stennis uit Drachten scoorde bij de publieksstemmen het hoogst en gaat samen met Rock coverband Sâus uit Deventer die in beide categorieën samen het hoogste scoorde ook door naar de finale van deze regio. In de Regio-Finale spelen de zes beste en populairste coverbands van Noord-Nederland om twee tickets voor de Landelijke Halve Finales die in februari worden gehouden in de Gashouder op de Westergasfabriek in Amsterdam. Ook worden alle finalisten op 7 januari beloond met een single met videoclip van hun beste nummer. Deze single komt in ‘The Clash Hitlijst’ te staan waar men dagelijks op kan stemmen. De Top-10 van deze interactieve hitlijst wordt wekelijks geplugd bij alle radio- en tv-stations en zal in de aanloop naar de Landelijke Halve Finales veel exposure kunnen krijgen.

De eerste band die het podium betrad was 5-mans Rock coverband Different uit Kampen. Met nummers van o.a. The Killers, Billy Idol en The Cranberries zorgde Different voor een prima opening van deze Halve Finale.

3-mans Blues, Rock coverband Spijcker uit Dronrijp wist haar reputatie meer dan waar te maken. Niet alleen muzikaal technisch was het weer genieten, maar ook in de presentatie weet de band enorm te boeien. Uitvoeringen van nummers van o.a. ZZ Top, een verrassende uitvoering van Lazy Sunday Afternoon en een indrukwekkende Mash Up van Are You Gonna Go My Way van Lenny Kravitz met Seven Nation Army van The White Stripes zorgden voor een overtuigende 1e plaats bij de vakjury. Spijcker plaatste zich met deze overwinning voor de Regio-Finale die op vrijdag 7 januari a.s. in Kafé Bergsma wordt gehouden.

Met repertoire van o.a. Kings of Leon, Snow Patrol en Kane wist 5-mans Rock coverband Stennis uit Drachten het publiek goed in beweging te krijgen. Met goed spel en een prima interactie behaalde Stennis een 1e plaats bij de publieksstemmen en plaatste zich hiermee ook voor de Regio-Finale op 7 januari.

4-mans Rock coverband Sâus uit Deventer wist met een ijzersterk optreden zeer hoog te scoren bij zowel de vakjury als het publiek. Met nummers van o.a. Black Crows, U2 en Live behaalde Sâus in beide categorieën samen de hoogste score en gaat daarmee als Runner-Up naar de Regio-Finale die ook wordt gehouden in Kafé Bergsma.

Het laatste optreden van deze Halve Finale werd verzorgd door 5-mans Rock coverband Can’t Explain uit Leeuwarden. Met repertoire van o.a. The Scene, Neil Young en Robert Palmer wist Can’t Explain het publiek goed in beweging te krijgen en zorgden voor een mooie afsluiting van deze avond. 

Foto's volgen a.s.a.p.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

USA Music Import Podiuminfo Artists & Bands Booking Agency Sound Vision Studio Artists & Bands Booking Agency
Festivalinfo RockMuZine Uw logo ook hier? Ticketmaster EVANS
Maxazine SONOR Uw logo ook hier? David Eden Koch


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands