• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Regio-Finale Limburg MC De Bosuil 11-12-2010

Die Powerhosen uit Venlo wint Regio-Finale Limburg

Pulse uit Sittard als publiekswinnaar naar de Landelijke Halve Finales

In een goedgevuld en altijd gezellig MC De Bosuil in Weert vond zaterdag 11 december jl. de Regio-Finale plaats van Nederlands grootste bandcompetitie 'The Clash of the Cover Bands 2010/2011' voor de provincie Limburg. De zes beste coverbands van deze regio zorgden voor een spannende en zeer indrukwekkende finale met als uiteindelijke winnaars: 10-mans Schlager coverband Die Powerhosen uit Venlo gekozen door de vakjury en 5-mans Blues, Rock coverband Pulse uit Sittard gekozen door het publiek. Beide bands gaan op zaterdag 19 en 26 februari a.s. Limburg vertegenwoordigen tijdens de Landelijke Halve Finales in de Gashouder op de Westergasfabriek in Amsterdam. Hier gaan de bands de strijd aan met de andere regionale winnaars om een plaats in de Landelijke Finale die op zaterdag 9 april a.s. wordt gehouden in Poppodium 013 Tilburg waar de hoofdprijzen worden verdeeld. Met in de prijzenpot o.a. een CD-contract met videoclip, distributie en plugging in de gehele Benelux en een tour van 20 optredens gaat het nu echt spannend worden.

Door zowel bij de vakjury als bij het publiek op een 2e plaats te eindigen, gaat Bad Medicine zeer verdiend als Runner-Up naar de Play-Offs op zondag 16 januari a.s. in De Heeren van Aemstel in Amsterdam. Hier spelen zij met alle andere regionale Runners-Up voor de laatste twee tickets naar de Landelijke Halve Finales in de Gashouder op zaterdag 19 en 26 februari a.s.

Voor het behalen van de Regio-Finales worden de zes bands voor hun geweldige prestaties al beloond met een single met videoclip. Van het beste nummer dat zij in deze Regio-Finale hebben gespeeld wordt een single met videoclip geproduceerd en deze komt vanaf 1 januari a.s. in ‘The Clash Hitlijst’ te staan. Op deze single kan men dagelijks gratis stemmen. De Top-10 van deze interactieve hitlijst wordt wekelijks geplugd bij alle radio- en tv-stations. In de aanloop naar de Landelijke Halve Finales zal dit zowel regionaal als landelijk veel exposure met zich mee brengen. De uiteindelijke No.1 ontvangt ‘The Clash Hitlijst Award 2010/2011’ tijdens de Landelijke Finale op zaterdag 9 april 2011 in 013 Tilburg. Bij deze Award hoort ook een super-optreden tijdens het jaarlijkse gerenommeerde ‘Leidseplein LIVE’ eind mei 2011 in Amsterdam.

Naast de strijd om als band een plek in de Landelijke Halve Finales te veroveren, is ook de strijd om de Individuele Awards van start gegaan. De individuele bandleden maken namelijk ook kans op een Award voor Beste Vocalist, Gitarist, Bassist, Toetsenist of Drummer van 2010/2011. Ook de bandleden van de bands die afvallen tijdens één van de Regio-Finales of Landelijke Halve Finales maken, tot de Landelijke Finale in 013 in Tilburg, deel uit van deze race. De Individuele Awards worden tijdens deze Landelijke Finale in Tilburg uitgereikt. Van publiekswinnaar Pulse zijn bassist Sjors Wijnands en gitarist Dabyon Schöne genomineerd, Bad Medicine heeft de beste drummer, Ron Vaes, en toetsenist, Frank Everaerts, van de avond geleverd en van Rock coverband So What! uit Sittard werd zangeres Tanja Hermans genomineerd als beste vocalist van deze Regio-Finale.

De aftrap van deze Limburgse Finale werd verricht door 9-mans Soul coverband B2Loose uit Valkenburg. Weer wist de band boven zichzelf uit te stijgen. Nummers van o.a. Aretha Franklin, Etta James en Duffy werden strak, groovy en met veel energie gespeeld. Enorme complimenten voor B2Loose die zich gedurende The Clash hebben ontwikkeld tot een absolute topband. Een aanrader voor de liefhebbers van Soul met een eigentijds randje.

5-mans Rock coverband So What! uit Sittard maakte ook nu weer hun reputatie meer dan waar. Op zeer hoog niveau werden nummers gebracht van o.a. Intwine, Alanis Morissette en MUSE waarmee So What! zowel bij de vakjury als bij het publiek hoog wisten te scoren. Zangeres Tanja Hermans werd uitgeroepen tot beste vocalist(e) van deze finale en dus genomineerd voor de Individuele Awards, die tijdens de Landelijke Finale in 013 Tiburg op zaterdag 9 april a.s. worden uitgereikt.

Bon Jovi tribute Bad Medicine uit Nederweert wist met nummers als o.a. Living On A Prayer, It’s My Life en de prachtige uitvoering van Bed Of Roses zowel bij de vakjury als bij het publiek een 2e plaats te scoren waardoor zij als Runner-Up naar de Landelijke Play-Offs gaan op zondag 16 januari a.s. in het beroemdste muziekcafé van Nederland De Heeren van Aemstel in Amsterdam. Drummer Ron Vaes en Toetsenist Frank Everaerts werden genomineerd voor de Individuele Awards.

5-mans Blues, Rock coverband Pulse uit Sittard zorgde weer voor een geweldige performance met nummers van o.a. Pink Floyd, The Doors en Jimi Hendrix. De band weet zich elke keer weer op een hoger niveau te presenteren en ontwikkelen zich nog steeds. Technisch zeer verzorgd, goede sounds en natuurlijk een wereldgitarist, Dabyon Schöne, die ook tot beste van deze finale werd uitgeroepen. Ook bassist Sjors Wijnands werd voor zijn uitstekende prestatie beloond met een nominatie voor de Individuele Awards. Met een 1e plaats bij de publieksstemmen plaatste Pulse zich zeer verdiend voor de Landelijke Halve Finales die in februari a.s. worden gehouden in de Gashouder op de Westergasfabriek in Amsterdam.

Schlager coverband Die Powerhosen zorgde weer voor een uitbundig feest wat zelfs leidde tot een polonaise. Deze 10-mans formatie uit Venlo weet met muzikaal zeer goed spel en een hoog entertainmentgehalte elke keer weer te imponeren. Met een 1e plaats bij de vakjury plaatste Die Powerhosen zich voor de Landelijke Halve Finales en zullen ook daar weer voor een feest gaan zorgen. Met nummers van o.a. Heino, Dennie Christian en de verrassende afsluiter Gutenacht Freunde van Reinhard May liet de band weer een sterke indruk achter bij zowel de vakjury als bij het publiek.

Met een zeer dynamisch optreden zorgde 5-mans Rock & Roll coverband Chantilly Lace voor een geweldige afsluiting van deze finale. Ze kregen alle aanwezigen met groot gemak in beweging met nummers van o.a. Jerry Lee Lewis, Little Richard en B.B. King. 

Foto's volgen a.s.a.p.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

USA Music Import EVANS Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier? Festivalinfo
SONOR Sound Vision Studio David Eden Maxazine Ticketmaster
RockMuZine Podiuminfo Koch Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier?


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands