• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Regio-Finale Zuid-Holland/Zeeland Plan C 12-12-2010

Colibri uit Dordrecht wint Regio-Finale Zuid-Holland/Zeeland

Komen Lopen uit Roelofarendsveen als publiekswinnaar naar de Landelijke Halve Finales

In een volgepakt en uitbundig Muziekcafé Plan C in Rotterdam vond zondag 12 december jl. de Regio-Finale plaats van Nederlands grootste bandcompetitie 'The Clash of the Cover Bands 2010/2011' voor de regio Zuid-Holland/Zeeland. De negen beste coverbands van deze regio zorgden voor een spannende en zeer indrukwekkende finale met als uiteindelijke winnaars: 11-mans Soul, Funk coverband Colibri uit Dordrecht gekozen door de vakjury en 3-mans Powerpop coverband Komen Lopen uit Roelofarendsveen gekozen door het publiek. Beide bands gaan op zaterdag 19 en 26 februari a.s. Limburg vertegenwoordigen tijdens de Landelijke Halve Finales in de Gashouder op de Westergasfabriek in Amsterdam. Hier gaan de bands de strijd aan met de andere regionale winnaars om een plaats in de Landelijke Finale die op zaterdag 9 april a.s. wordt gehouden in Poppodium 013 Tilburg waar de hoofdprijzen worden verdeeld. Met in de prijzenpot o.a. een CD-contract met videoclip, distributie en plugging in de gehele Benelux en een tour van 20 optredens gaat het nu echt spannend worden.

Door zowel bij de vakjury als bij het publiek op een 2e plaats te eindigen, gaat Liptease & The Backstreet Crack Bangers uit Rotterdam zeer verdiend als Runner-Up naar de Play-Offs op zondag 16 januari a.s. in De Heeren van Aemstel in Amsterdam. Hier spelen zij met alle andere regionale Runners-Up voor de laatste twee tickets naar de Landelijke Halve Finales in de Gashouder op zaterdag 19 en 26 februari a.s.

Voor het behalen van de Regio-Finales worden de negen bands voor hun geweldige prestaties al beloond met een single met videoclip. Van het beste nummer dat zij in deze Regio-Finale hebben gespeeld wordt een single met videoclip geproduceerd en deze komt vanaf 1 januari a.s. in ‘The Clash Hitlijst’ te staan. Op deze single kan men dagelijks gratis stemmen. De Top-10 van deze interactieve hitlijst wordt wekelijks geplugd bij alle radio- en tv-stations. In de aanloop naar de Landelijke Halve Finales zal dit zowel regionaal als landelijk veel exposure met zich mee brengen. De uiteindelijke No.1 ontvangt ‘The Clash Hitlijst Award 2010/2011’ tijdens de Landelijke Finale op zaterdag 9 april 2011 in 013 Tilburg. Bij deze Award hoort ook een super optreden tijdens het jaarlijkse gerenommeerde ‘Leidseplein LIVE’ eind mei 2011 in Amsterdam.

Naast de strijd om als band een plek in de Landelijke Halve Finales te veroveren, is ook de strijd om de Individuele Awards van start gegaan. De individuele bandleden maken namelijk ook kans op een Award voor Beste Vocalist, Gitarist, Bassist, Toetsenist of Drummer van 2010/2011. Ook de bandleden van de bands die afvallen tijdens één van de Regio-Finales of Landelijke Halve Finales maken, tot de Landelijke Finale in 013 in Tilburg, deel uit van deze race. De Individuele Awards worden tijdens deze Landelijke Finale in Tilburg uitgereikt. Van vakjury-winnaar Colibri zijn drummer Raymond Leendertse en bassist Peter Elwuar genomineerd, Runner-Up Liptease & The Backstreet Crack Bangers heeft de beste gitarist, Wesley Nuis, en toetsenist, Danou Possel, van de avond geleverd en van Soul, Funk, R&B coverband Juice uit Vlissingen werd zangeres Renske Priem genomineerd als beste vocalist van deze Regio-Finale.

De eerste band van deze finale was 4-mans Rock coverband The Substitutes uit Rotterdam. Met nummers van o.a. U2, Jimi Hendrix en The Fratellis wist de band ondanks het vroege tijdstip al een prima optreden neer te zetten en was de toon voor de rest van de finalisten gezet.

7-mans Nederpop coverband Branding uit Rotterdam wist weer aan de jury en het publiek te laten horen dat ze bezig zijn aan een enorme ontwikkeling. Nummers van o.a. De Dijk, Doe Maar en de enorme meezinger Malle Babbe van Rob de Nijs werden uitstekend gebracht en ook de interactie met het publiek werd schijnbaar moeiteloos tot stand gebracht.

Tijdens het optreden van 4-mans MUSE tribute CAVE uit Sassenheim was Plan C al aardig volgelopen. Het publiek genoot van de uitvoeringen van o.a. Time Is Running Out, Resistance en de prachtige afsluiter Knights of Cydonia. CAVE liet weer horen tot de top van de Nederlandse tributebands te behoren.

Liptease & The Backstreet Crack Bangers uit Rotterdam wist hun eerdere optredens in The Clash weer te toppen. De vier fantastische muzikanten wisten niet alleen een zeer functionele basis te leggen voor de drie zangeressen, maar kregen ook alle gelegenheid om individueel hun klasse te tonen. De zeer eigen interpretaties van nummers als o.a. Nothing Else Matters van Metallica en de indrukwekkende uitvoering van Under The Bridge van Red Hot Chili Peppers zorgden voor de hoogste gezamenlijke score (vakjury en publiek) waardoor de 7-mans formatie zeer verdiend als Runner-Up naar de Landelijke Play-Offs gaat die op zondag 16 januari 2011 wordt gehouden in het beroemdste muziekcafé van Nederland De Heeren van Aemstel in Amsterdam. Gitarist Wesley Nuis en toetsenist Danou Possel werden beiden genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de Landelijke Finale op zaterdag 9 april in 013 Tilburg worden uitgereikt.

De enige band uit Zeeland die zich had weten te plaatsen voor deze finale was 11-mans Soul and Funk coverband Juice uit Vlissingen. Met een indrukwekkend optreden dat muzikaal van zeer hoog niveau was wist de band het de vakjury behoorlijk moeilijk te maken. Met nummers van o.a. Incognito, Joss Stone en Jamiroquai kreeg Juice de zaal ook goed in beweging en kan met trots terug kijken op een zeer geslaagde deelname aan The Cash 2010/2011. Leadzangeres Renske Priem werd door de vakjury gekozen tot beste vocalist(e) van deze finale en is hiermee genomineerd voor de Individuele Awards die in de Landelijke Finale worden uitgereikt.

De beste band van deze finale en dus zeer verdiend vakjurywinnaar: Colibri uit Dordrecht. De acht geweldige muzikanten en drie indrukwekkende vocalisten wisten zowel muzikaal als in de presentatie enorm te pieken en kregen het inmiddels volgestroomde Plan C optimaal aan het swingen. Nummers van o.a. Marvin Gaye, The Commodores en het muzikale hoogtepunt van deze finale Boogie Wonderland van Earth Wind & Fire haalden het beste uit Colibri naar boven en werden met veel energie de zaal in gespeeld. Om met een 11-mans formatie een zo strak, transparant en groovy optreden neer te kunnen zetten, heb je enorm veel muzikale inhoud nodig en dat kwam er voor 100% uit. Colibri zal het in de Landelijke Halve Finales in de Gashouder in Amsterdam opnemen tegen de andere regionale winnaars en zal zichzelf weer kunnen overtreffen op het XL-podium voor 3500 bezoekers. Drummer Raymond Leendertse en bassist Peter Elwuar werden voor hun prachtige performance beloond met een nominatie voor de Individuele Awards.

5-mans Rock coverband BackUpPlan uit Leiden wist ook weer een uitstekend optreden neer te zetten. Nummers van o.a. Pearl Jam, Living Colour en Red Hot Chili Peppers werden met bezieling gespeeld en kregen ook veel waardering van het publiek. Ook BackUpPlan kan terug kijken op een zeer geslaagde deelname aan deze The Clash-editie.

Band and Breakfast uit Katwijk zorgde weer voor een spectaculair half uur in deze finale. Nummers van o.a. ZZ Top, AC/DC en een indrukwekkende uitvoering van Unchained Melody van Righteous Brothers werden met veel energie en interactie gebracht. De invalshoek van Band and Breakfast is feest en dat weten ze elke keer weer voor elkaar te krijgen. Met hun groot gevoel voor entertainment speelden de zes mannen de pannen van het dak en haalden ze een zeer goede score bij de publieksstemmen.

De eerste band die het voor elkaar kreeg de beroemde Kubuswoningen boven Plan C te laten trillen: 3-mans Pop coverband Komen Lopen uit Roelofarendsveen en wijde omgeving. Wat deze drie mannen voor elkaar krijgen met een toch minimale bezetting is fenomenaal. Instrumentaal is het goed, vocaal zowel individueel als in de samenzang vaak erg goed. Maar vooral hun uitgekiende setlist met nummers van o.a. Cee Lo Green, Black Eyed Peas en de verrassende uitsmijter Merry Christmas Everybody van Slade en het hoge entertainmentgehalte en uitstraling van Komen Lopen zorgden ervoor dat echt iedereen in Plan C uit zijn of haar dak ging. Met hun indrukwekkende prestatie behaalde Komen Lopen de eerste plaats bij de publieksstemmen en gaat daarmee als Public’s Favourite naar de Landelijke Halve Finales in de Gashouder op de Westergasfabriek in Amsterdam op 19 of 26 februari a.s.

Foto's volgen a.s.a.p.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Festivalinfo Podiuminfo Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency Artists & Bands Booking Agency
Ticketmaster Sound Vision Studio Uw logo ook hier? RockMuZine David Eden
EVANS USA Music Import Maxazine Koch SONOR


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands