• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Regio-Finale Gelderland de LiNDE/new style 17-12-2010

KGB Band uit Lichtenvoorde en BackAlive uit Wageningen winnen finale van Gelderland

Woodstar uit Vorden naar Play-Offs in De Heeren van Aemstel in Amsterdam

Vrijdag 17 december jl. vond in Uitgaanscentrum de LiNDE/new style in Groesbeek de finale plaats van Gelderland in de grootste bandcompetitie van Nederland ‘The Clash of the Cover Bands’. Ondanks de extreme weersomstandigheden was er veel enthousiast publiek om de zes finalisten hartstochtelijk aan te moedigen en moreel te ondersteunen. Na een spannende muzikale strijd werd 12-mans Pop coverband KGB Band uit Lichtenvoorde door de vakjury tot winnaar gekozen. 5-mans Pearl Jam tribute BackAlive uit Wageningen wist de meeste publieksstemmen binnen te spelen en gaat samen met KGB Band naar de Landelijke Halve Finales waar ze Gelderland mogen vertegenwoordigen in hun strijd tegen de andere regionale winnaars. 5-mans Pop, Rock coverband Woodstar uit Vorden wist zich met een 3e plaats beloond met een ticket voor de Landelijke Play-Offs waar de laatste twee plaatsen voor de Landelijke Halve Finales zijn te verdienen.
Alle Gelderse finalisten worden beloond met een single met videoclip die vanaf 1 februari a.s. in ‘The Clash Hitlijst’ komen te staan. Hier kan via deze website op worden gestemd en de Top-10 van deze interactieve hitlijst zal wekelijks worden geplugd bij alle radio- en tv-stations.

Inmiddels heeft de organisatie door de barre weersomstandigheden vier Regio-Finales moeten afgelasten en hier komen uiterlijk dinsdag 21 december a.s. nieuwe data voor. Dit zal ook inhouden dat de Play-Offs en de Landelijke Halve Finales naar een andere datum worden verplaatst en eventueel andere locaties. Deze info kunt u z.s.m. vinden op deze website.

De eerste band in deze Gelderse finale die het podium betrad was 5-mans Pop coverband Buurvrouw Jansen uit Culemborg. Zij wist het beste uit zichzelf te halen met nummers van o.a. De Dijk, Stevie Wonder en Prince. Buurvrouw Jansen heeft zich prima ontwikkeld tijdens deze The Clash-editie en kan terug kijken op een uitstekende deelname. Toetsenist Lambèrt Balvers werd door de vakjury uitgeroepen tot beste toetsenist van deze finale en is hiermee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de Landelijke Finale op zaterdag 9 april a.s. in 013 Tilburg worden uitgereikt.

5-man Pop, Rock coverband Woodstar uit Vorden speelde zich zeer verdienstelijk naar een hoge score bij zowel de vakjury als bij de publieksstemmen. Nummers van o.a. The Killers, Goo Goo Dolls en Queen werden technisch zeer verzorgd gespeeld en met veel gevoel voor entertainment werd een goede interactie met het publiek opgebouwd. Door in beide categorieën, vakjury en publieksstemmen, samen de hoogste score te behalen na de twee winnaars gaat Woodstar als Runner-Up naar de Landelijke Play-Offs in De Heeren van Aemstel in Amsterdam. De nieuwe datum voor deze Play-Offs wordt a.s. woensdag bekend gemaakt.

Zowel bij de vakjury als bij de publieksstemmen zorgde 5-mans Pearl Jam tribute BackAlive uit Wageningen voor een spannende strijd. Nummers als Untitled, Black en de geweldige afsluiter Alive werden weer op zeer hoog niveau en met bijzonder veel beleving gespeeld. BackAlive heeft absoluut de inhoud om een groot publiek zowel ademloos stil te krijgen als ook helemaal uit haar dak te laten gaan. Als winnaar bij de publieksstemmen kreeg BackAlive de Public’s Favourite Award van Gelderland uitgereikt en gaat daarmee zeer verdiend naar de Landelijke Halve Finales (lokatie en data volgen uiterlijk a.s. woensdag). Leadgitarist Jeroen Hamers werd uitgeroepen tot beste gitarist van deze finale en hiermee genomineerd voor de Individuele Awards oftewel Beste Gitarist van The Clash of the Cover Bands 2010/2011.

Wil je een 12-koppige band strak en dynamisch laten spelen dan moet je technisch veel muzikale inhoud hebben. En dat hebben ze weer laten horen. Pop coverband KGB Band uit Lichtenvoorde wist de vakjury weer te overtuigen van niet alleen de individuele kwaliteiten, maar ook de bandprestatie was weer van zeer hoog niveau. Zowel instrumentaal als vocaal wist KGB Band een half uur lang de perfectie te benaderen met niet het makkelijkste repertoire. Nummers van o.a. Gloria Estefan, Pointer Sisters en voor de afsluitende medley van Earth, Wind & Fire werden zeer groovy gespeeld en ook de 4-stemmige samenzang maakte regelmatig diepe indruk. KGB Band werd tot beste band van deze finale uitgeroepen en gaat als vakjurywinnaar naar de Landelijke Halve Finales. Hier nemen de 12 Achterhoekers het op tegen de andere regionale winnaars en strijden om een plaats in de Landelijke Finale. Drummer Tom Kamperman en bassist Jopie Taihuttu werden beide genomineerd voor de Individuele Awards die in de Landelijke Finale in 013 Tilburg worden uitgereikt.

10-mans Pop coverband THUNK! uit Nijmegen speelde zo goed als een thuiswedstrijd. Nummers van o.a. Krezip, Golden Earring en Tracey Ullman zorgden voor veel interactie met het publiek. Leadzangeres Kiki Baumann werd uitgeroepen door de vakjury als beste vocalist(e) van deze finale en dus ook genomineerd voor de Individuele Awards.

Met een zeer dynamisch optreden die ook gekenmerkt werd door een hoog entertainmentgehalte zorgde 5-mans Rock coverband Rectum Raiders voor een prima afsluiting van deze Regio-Finale. Nummers van o.a. N.E.R.D., The Who en Lostprophets werden zeer overtuigend gebracht en zorgde ook voor een prima score bij de vakjury.

Foto's volgen.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

EVANS RockMuZine USA Music Import Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency
Koch Ticketmaster Artists & Bands Booking Agency David Eden Maxazine
Uw logo ook hier? SONOR Festivalinfo Podiuminfo Sound Vision Studio


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands