• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Regio-Finale Noord-Nederland Kafé Bergsma 07-01-2011

Spijcker uit Dronrijp en Goodness! Gracious! uit Groningen winnen Regio-Finale Noord-Nederland

SOLID uit Groningen naar Landelijke Play-Offs

Vrijdag 7 januari jl. vond in Kafé Bergsma in Easterein (Fr) de Regio-Finale plaats voor Noord-Nederland in de grootste bandcompetitie van Nederland: The Clash of the Cover Bands. 3-mans Rock coverband Spijcker uit Dronrijp wist zich naar een 1e plaats te spelen bij de vakjury en 5-mans Rock & Roll and Blues coverband Goodness! Gracious! uit Groningen werd door de publieksstemmen beloond met een 1e plaats. Hiermee plaatsten beide bands zich voor de Landelijke Halve Finale op zondag 6 maart a.s. in 013 Tilburg waar zij het opnemen tegen zes andere regionale winnaars om een plaats in de Landelijke Finale op zaterdag 9 april a.s. eveneens in 013 Tilburg. 6-mans Rock coverband SOLID uit Groningen wist bij de vakjury en de publieksstemmen samen de hoogste score te behalen ná de twee winnaars en plaatste zich hiermee als Runner-Up voor de Landelijke Play-Offs die op zondag 30 januari plaatsvindt in het bekendste muziekcafé van Nederland De Heeren van Aemstel in Amsterdam. Hier strijden acht bands om de laatste twee tickets naar de Landelijke Halve Finales.
Alle regio-finalisten worden beloond met een single met videoclip die vanaf 1 februari a.s. in ‘The Clash Hitlijst’ staan. Hier kan men dagelijks gratis op stemmen en de Top-10 van deze hitlijst wordt wekelijks geplugd bij de regionale en landelijke radio- en tv-stations.

De opening van deze op voorhand al zeer spannende Regio-Finale werd verricht door 6-mans Rock coverband Vintage uit Marrum. Met nummers van o.a. Sass Jordan, Skunk Anansie en een schitterende uitvoering van Barracuda van Heart zette Vintage een dynamische performance neer.

5-mans Rock coverband Stennis uit Drachten maakte ook indruk met nummers van o.a. Japan, Snow Patrol en Franz Ferdinand. Drummer Dennis Bok werd uitgeroepen tot beste drummer van deze finale en is hiermee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de Landelijke Finale op zaterdag 9 april a.s. in 013 Tilburg worden uitgereikt.

Met een zeer boeiend optreden op technisch hoog niveau wist 3-mans Rock and Blues coverband Spijcker uit Dronrijp de 1e plaats bij de vakjury te veroveren. Nummers van o.a. Jimi Hendrix, ZZ Top en een zeer verrassende uitvoering van Lazy Sunday van The Small Faces zorgde Spijcker voor een muzikaal hoogtepunt van deze finale. René  Westra en Oane Jansen werden uitgeroepen tot respectievelijk beste bassist en gitarist van de finale en dus ook genomineerd voor de Individuele Awards. Als vakjurywinnaar van regio Noord-Nederland staat Spijcker in de 2e Landelijke Halve Finale op zondag 6 maart in de grote zaal van 013 Tilburg. Hier nemen zij het op tegen zeven andere regionale winnaars en spelen om een plaats in de Landelijke Finale op zaterdag 9 april.

De vierde band die het podium van Kafé Bergsma beklom was 6-mans Rock coverband SOLID uit Groningen. Met veel energie en muzikaal op zeer goed niveau wist de band een half uur te spetteren met nummers van o.a. Lenny Kravitz, Rolling Stones en de indrukwekkende Rock-uitvoering van Loverboy van Billy Ocean. SOLID weet elk nummer een eigen touch te geven waardoor het constant boeiend blijft. De twee leadzangeressen Judith Apeldoorn  en Hanna Rees werden beide uitgeroepen tot beste vocalisten van deze finale. Zowel in de leadzang als ook in de samenzang weten zij elkaar perfect aan te vullen en zorgen voor veel kippenvel-momenten. Door bij de vakjury en bij de publieksstemmen samen de hoogste score te behalen ná de twee winnaars gaat SOLID als Runner-Up naar de Landelijke Play-Offs die op zondag 30 januari a.s. wordt gehouden in het gerenommeerde muziekcafé De Heeren van Aemstel in Amsterdam. Hier strijden zij met zeven andere bands om de laatste twee plaatsen in de Landelijke Halve Finales.

Met een ijzersterk optreden wist Rock & Roll and Blues coverband Goodness! Gracious! uit Groningen het publiek flink in beweging te krijgen. Met een geweldige feel en beleving werden nummers van o.a. Jerry Lee Lewis, Bruce Springsteen en Eric Clapton gebracht waarmee de vijf mannen schijnbaar moeiteloos een chemie met het publiek tot stand wisten te brengen. Met een zeer verdiende overwinning bij de publieksstemmen gaat Goodness! Gracious! als publiekswinnaar naar de Landelijke Halve Finale op zondag 6 maart in de 013 Tilburg. Melloi Kremer werd uitgeroepen tot beste toetsenist van deze finale en genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de Landelijke Finale op zaterdag 9 april worden uitgereikt.

Alle finalisten worden voor hun uitstekende prestaties beloond met een single met videoclip van hun beste nummer die zij hier gespeeld hebben. Vanaf 1 februari a.s. komen deze singles in ‘The Clash Hitlijst’ te staan en kan er gratis op worden gestemd. De uiteindelijk winnaar van de ‘The Clash Hitlijst Award’ wordt beloond met een optreden tijden het ‘Leidseplein LIVE’ Festival eind mei in Amsterdam.


Foto's volgen a.s.a.p.

 

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Artists & Bands Booking Agency SONOR USA Music Import Ticketmaster RockMuZine
Uw logo ook hier? Podiuminfo Sound Vision Studio EVANS Festivalinfo
Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency Koch David Eden Maxazine


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands