• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Regio-Finale Utrecht/Flevoland MC De IJsbreker 08-01-2011

The Doors in Concert uit Utrecht wint Regio-Finale Utrecht/Flevoland 

Funkoplast uit Utrecht als Publiekswinnaar naar Landelijke Halve Finale in 013 Tilburg

Zaterdag 8 januari jl. vond in MC De IJsbreker in Leusden de Regio-Finale plaats van de regio Utrecht/Flevoland in de grootste bandcompetitie van Nederland: The Clash of the Cover Bands. Zes coverbands gingen de muzikale strijd met elkaar aan om twee plaatsen in de Landelijke Halve Finales op zondag 6 maart in 013 Tilburg. In de categorie vakjury wist 4-mans The Doors tribute The Doors in Concert uit Utrecht beslag te leggen op de 1e plaats en bij de publieksstemmen speelde 8-mans Funk & Jazz coverband Funkoplast uit Utrecht zich naar de overwinning. Beide bands plaatsten zich hiermee bij de beste en populairste 16 coverbands van Nederland en spelen in de 2e Landelijke Halve Finale die op zondag 6 maart a.s. wordt gehouden in Poppodium 013 in Tilburg. 5-mans Soul, Pop coverband D#Sharp uit Almere wist zich als Runner-Up te plaatsen voor de Landelijke Play-Offs op 30 januari a.s. in De Heeren van Aemstel in Amsterdam. Hier spelen negen bands om de laatste twee tickets voor de Landelijke Halve Finales.

De eerste band die het podium van De IJsbreker beklom was 5-mans Pop, Rock, Ska coverband Overinflated uit Utrecht. Met nummers van o.a. PUSA, Herman’s Hermits en Bløf toonde Overinflated haar veelzijdigheid en verzorgde een prima opening van deze finale.

4-mans Rock coverband Wildflowers uit Nieuwegein liet wederom zich flink ontwikkeld te hebben. Met nummers van o.a. Skunk Anansie, The White Stripes en Alanis Morissette wist Wildflowers een uitstekend optreden neer te zetten.

Wat de 4 mannen van The Doors in Concert weer neer wisten te zetten was absoluut van grote klasse. Met de ogen dicht beleef je een ware flashback van de jaren dat de originele The Doors nog op het podium stonden. Technisch van hoog niveau, de feel en de sound zeer nauwkeurig, maar vooral de impact van de leadzanger is fenomenaal. Zonder uitzondering liet het publiek zich meevoeren en niet alleen wist The Doors in Concert de overwinning bij de vakjury te behalen, maar ook het publiek stemde veelvuldig voor deze No.1 The Doors tribute van Nederland. Met nummers als o.a. Backdoor Man, Love Me Two Times en de schitterende afsluiter Light My Fire speelde The Doors in Concert zich naar de Landelijke Halve Finale op zondag 6 maart in Poppodium 013 in Tilburg. Drummer Bobby Baudoin, gitarist Gandert De Boo en toetsenist Reinout Gerlach werden door de vakjury genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de Landelijke Finale worden uitgereikt aan de beste muzikanten van The Clash of the Cover Bands 2010/2011.

Flevoland werd in deze finale vertegenwoordigd door 5-mans Soul, Pop coverband D#Sharp uit Almere. Met nummers van o.a. Waylon, Duffy en Anouk scoorde de band zowel bij de vakjury als ook bij de publieksstemmen zeer hoog, waardoor ze werd uitgeroepen tot Runner-Up van deze finale en naar de Play-Offs gaat op zondag 30 januari in het bekendste muziekcafé van Nederland De Heeren van Aemstel in Amsterdam. Hier nemen zij het op tegen de zeven andere Runners-Up om de laatste tickets voor de Landelijke Halve Finales. (Inval-)Bassist Peter Zwart en leadzangeres Esther Brits werden door de vakjury genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de Landelijke Finale op zaterdag 9 april in 013 Tilburg worden uitgereikt.

De vier mannen van Rock coverband Winoman uit Bilthoven stonden weer enorm te genieten en speelden het publiek flink in beweging met nummers van o.a. Queen, Neil Young en Red Hot Chili Peppers. Met een hoge score bij de publieksstemmen kan Winoman terug kijken op een zeer geslaagde deelname aan deze The Clash-editie.

De zesde en laatste band van deze finale was 8-mans Funk & Jazz coverband Funkoplast uit Utrecht. Met repertoire van o.a. Joss Stone, Duffy en Caro Emerald speelde Funkoplast zich naar de 1e plaats bij de publieksstemmen. Met schijnbaar het grootste gemak werd het publiek aan het swingen gebracht wat resulteerde in deze prachtige overwinning. Funkoplast staat hiermee in de 2e Landelijke Halve Finale op het schitterende Poppodium 013 Tilburg.

Alle finalisten worden voor hun uitstekende prestaties beloond met een single met videoclip van hun beste nummer die zij hier gespeeld hebben. Vanaf 1 februari a.s. komen deze singles in ‘The Clash Hitlijst’ te staan en kan er gratis op worden gestemd. De uiteindelijk winnaar van de ‘The Clash Hitlijst Award’ wordt beloond met een optreden tijden het ‘Leidseplein LIVE’ Festival eind mei in Amsterdam.

Coverbands kunnen zich tot 1 maart a.s. inschrijven voor ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition'.

Foto's volgen.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

EVANS David Eden Maxazine Uw logo ook hier? Festivalinfo
SONOR Podiuminfo Koch Ticketmaster RockMuZine
Artists & Bands Booking Agency Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier? Sound Vision Studio USA Music Import


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands