• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Regio-Finale Noord-Holland De Kade 09-01-2011

BANK ROBBER MAN uit Amsterdam wint Regio-Finale

KAAS uit Edam publiekswinnaar finale Noord-Holland

Zondag 9 januari jl. vond in Poppodium De Kade in Zaandam de Regio-Finale plaats voor Noord-Holland in de grootste bandcompetitie van Nederland: The Clash of the Cover Bands. Zes bands haalden onder grote publieke belangstelling alles uit de kast om bij de vakjury en de publieksstemmen de hoogste score te behalen en zo een plaats te veroveren in de Landelijke Halve Finales in 013 Tilburg. 5-mans Lenny Kravitz tribute BANK ROBBER MAN uit Amsterdam wist met een weergaloos optreden de overwinning te behalen bij de vakjury en 7-mans Pop, Rock coverband KAAS uit Edam legde beslag op de 1e plaats bij de publieksstemmen. Beide bands plaatsten zich hiermee bij de 16 beste en populairste bands van Nederland. 8-mans Easy Tunes coverband The Stirrrs en 8-mans Soul coverband Hooter Tooter Band, beide uit Amsterdam, plaatsten zich beide voor de Landelijke Play-Offs  op zondag 30 januari in De Heeren van Aemstel in Amsterdam, waar de laatste twee tickets zijn te verdienen voor de Landelijke Halve Finales. Alle regio-finalisten krijgen voor hun geweldige prestaties een single met videoclip. Deze singles staan vanaf 1 februari a.s. in ‘The Clash Hitlijst’ waarop men dagelijks gratis kan stemmen. De Top-10 van deze interactieve hitlijst wordt wekelijks geplugd bij alle radio- en tv-stations en de uiteindelijke No.1 wordt beloond met een optreden op het gerenommeerde ‘Leidseplein LIVE’ festival in Amsterdam.

De opening van deze Regio-Finale voor Noord-Holland werd verzorgd door 8-mans Easy Tunes coverband The Stirrrs uit Amsterdam. Muzikaal technisch was het weer een indrukwekkende prestatie wat deze band liet horen en ook in de presentatie was het weer lekker over de top. Vanaf de eerste tonen weet deze band het publiek te boeien met historische nummers van o.a. LoveBoat en Derrick. Met de humor en de aankleding van hun show weten The Stirrrs ook een sterke interactie met het publiek op te bouwen. Met zowel bij de vakjury als bij de publieksstemmen een zeer hoge score plaatste The Stirrrs zich zeer verdiend voor de Landelijke Play-Offs op zondag 30 januari a.s. in De Heeren van Aemstel in Amsterdam. Hier strijden negen bands om de laatste tickets voor de Landelijke Halve Finales in 013 Tilburg waar ook de DVD ‘LIVE ON STAGE@013’ wordt opgenomen. Leadzangeres Miranda Lam werd uitgeroepen tot beste vocalist(e) van deze finale en daarmee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de Landelijke Finale op zaterdag 9 april worden uitgereikt.

5-mans Iron Maden tribute Iron Made It uit Assendelft wist hoog te scoren bij de publieksstemmen met nummers als o.a. Fear Of The Dark, Two Minutes To Midnight en Hallowed Be Thy Name. Met vooral schitterende gitaarduels liet de band een prima indruk achter en kan terug kijken op een geslaagde deelname aan deze The Clash-editie.

Dat de vakjury het niet makkelijk werd gemaakt in deze finale was o.a. ook te danken aan Hooter Tooter Band uit Amsterdam. Deze 8-mans formatie zit muzikaal zeer sterk in elkaar en weet met de uitstekende leadzangeres ook schijnbaar moeiteloos het publiek aan zich te binden. Nummers van o.a. Prince, Karen Young en de schitterende uitvoering van de ballad My Girl van The Tempations, werden op hoog niveau gespeeld en brachten het publiek goed in beweging. Zowel bij de vakjury als bij de publieksstemmen wist Hooter Tooter Band zeer hoog te scoren en eindigden daarmee gelijk met The Stirrrs en gaan met dit resultaat zeer verdiend naar de Landelijke Play-Offs op zondag 30 januari a.s. in De Heeren van Aemstel in Amsterdam.

5-mans Lenny Kravitz tribute BANK ROBBER MAN uit Amsterdam wist zichzelf weer te overtreffen. Ondanks een invaldrummer wist de band een optreden neer te zetten waar je U tegen zegt. Van begin tot eind wisten de vijf podiumbeesten de juiste energie en muzikale hoogstandjes te brengen in nummers als o.a. Always On The Run, Super Soul Fighter en het zeer gevoelige It Ain’t Over Till It’s Over. Niet alleen het technische spel maar ook de presentatie en de opbouw van de set maakte dit optreden tot het beste van deze Regio Finale waardoor BANK ROBBER MAN door de vakjury tot winnaar werd uitgeroepen. Zondag 6 maart a.s. speelt BANK ROBBER MAN in de 2e Landelijke Halve Finale in Poppodium 013 Tilburg tegen acht andere regionale winnaars om een plaats in de grote Landelijke Finale waar de hoofdprijzen worden verdeeld: CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens. Tijdens de Landelijke Halve Finales worden de opnames gemaakt voor de jaarlijkse DVD ‘LIVE ON STAGE@013’ en hier komen alle bands met twee nummers op te staan. Drummer Paul Bos, bassist Matthijs Brüll en gitarist Tobias Wolfensberger werden uitgeroepen tot beste muzikanten van deze finale en genomineerd voor de Individuele Awards die op 9 april tijdens de Landelijke Finale worden uitgereikt.

Ze mogen zich het komend jaar de populairste band van Noord-Holland noemen na het in ontvangst nemen van de Public’s Favourite Award in deze Regio-Finale. KAAS zorgde weer met hun muzikale prestatie en een goed opgebouwde optreden voor een sterk half uur waarin ze alles uit de kast haalde om de hoogste score te behalen. Nummers van o.a. De Dijk, Labelle en de geweldige afsluiter With A Little Help From My Friends van Joe Cocker werden met passie en overtuiging gebracht. En dit resulteerde in een 1e plaats bij de publieksstemmen waarmee KAAS zich direct plaatste bij de 16 beste en populairste coverbands van Nederland en speelt op zondag 27 februari a.s. in de 1e Landelijke Halve Finale in 013 Tilburg.

De zesde en laatste band van deze finale was 7-mans Disco, Soul coverband BOOM! uit Amsterdam. Op zeer hoog niveau werden nummers gebracht van o.a. The Jackson Five, Ricky Martin en de zeer dynamische afsluiter I’m So Excited in combinatie met BOOM! Shake The Room. Toetsenist René Van den Bosch werd door de vakjury uitgeroepen tot beste van deze finale en genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de Landelijke Finale worden uitgereikt. 

Foto's volgen.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Uw logo ook hier? Maxazine Podiuminfo Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier?
Koch EVANS Ticketmaster USA Music Import David Eden
SONOR Artists & Bands Booking Agency RockMuZine Sound Vision Studio Festivalinfo


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands