• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Regio-Finale Noord-Brabant 013 - Main Hall 22-01-2011

TOTOLICIOUS uit Tilburg wint finale Noord-Brabant in The Clash of the Cover Bands

Qnøt uit Leende en Larry Cook uit Alphen als publiekswinnaars naar de Landelijke Halve Finales

In een volgepakt 013 Tilburg vond zaterdag 22 januari jl. de Regio-Finale plaats van Noord-Brabant in de grootste bandcompetitie van Nederland: The Clash of the Cover Bands. De acht beste en populairste coverbands van Noord-Brabant streden om een plaats in de Landelijke Halve Finales waar alle regionale winnaars spelen om een plaats in de Landelijke Finale. Toto tribute TOTOLICIOUS uit Tilburg wist met een indrukwekkend optreden de 1e plaats bij de vakjury te veroveren. Bij de publieksstemmen eindigden Pop coverband Qnøt uit Leende en Rock coverband Larry Cook uit Alphen beiden met een gelijk aantal stemmen op een gedeelde eerste plaats en gaan samen met TOTOLICIOUS door naar de Landelijke Halve Finale op zondag 27 februari ook in 013 Tilburg. Tijdens deze Regio-Finale werden er audio- en Broadcast beeldregistraties gemaakt van alle bands voor de singles met videoclips. Deze komen vanaf 1 februari in ‘The Clash Hitlijst’ te staan en hierop kan gratis worden gestemd. De Top-10 van deze interactieve hitlijst wordt wekelijks geplugd bij alle regionale en landelijke radio- en tv- stations. Door zowel bij de vakjury als bij het publiek zeer hoog te scoren gaat 6-mans Rock coverband Strike2 uit Oss als Runner-Up naar de Play-Offs in De Heeren van Aemstel in Amsterdam op zondag 30 januari a.s. en spelen hier voor de laatste drie plaatsen in de Landelijke Halve Finales.

Het eerste optreden van deze Regio-Finale werd verzorgd door 5-mans Limp Bizkit tribute Full Nelson uit Schijndel. Met zeer sterke uitvoeringen van o.a. Take A Look Around, Faith en My Generation wist de band vooral zeer hoog te scoren bij de vakjury. Drummer Roy Veltien werd uitgeroepen tot beste drummer van deze finale en is daarmee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de Landelijke Finale op zaterdag 9 april a.s. worden uitgereikt.

6-mans Toto tribute TOTOLICIOUS uit Tilburg had zich voor deze finale versterkt met twee uitstekende achtergrondzangeressen die zeker van toegevoegde waarde waren. Met technisch zeer verzorgd spel, waarin een aantal individuele hoogstandjes van vooral de twee gitaristen veel indruk maakten, wist de band de 1e plaats bij de vakjury te scoren. Ook de uitstekende presentatie van de leadzanger zorgde voor veel dynamiek en entertainment, wat ook hoog gewaardeerd werd door het inmiddels volgelopen 013 Tilburg. Nummers als o.a. Pamela, het subtiele Africa en de prachtige afsluiter Home Of The Brave werden met de juiste feel gebracht en beloond met ovationeel applaus. Gitarist Ward van Mieghem werd uitgeroepen tot beste gitarist van Noord-Brabant en is hiermee genomineerd voor de Individuele Awards. TOTOLICIOUS speelt op zondag 27 februari in de 1e Landelijke Halve Finale in 013 Tilburg en zal hiervoor beloond worden met twee nummers op de jaarlijkse verzamel-DVD ‘LIVE ON STAGE@013 Tilburg’.

De derde band van deze finale was 4-mans Rock coverband VILT uit Eindhoven. Met nummers van o.a. Radiohead, White Stripes en Franz Ferdinand wist deze uitstekende band het publiek helemaal los te spelen. Dit resulteerde dan ook in een prima score bij de publieksstemmen.

10-mans Jamiroquai tribute Jamirovibe uit Breda wist het de vakjury weer erg moeilijk te maken. Met technisch een zeer sterk optreden liet de band horen over individueel een aantal zeer sterke muzikanten te beschikken en werd ook in de presentatie elke vierkante meter van het podium optimaal gebruikt. Nummers als o.a. Space Cowboy, Traveling Without Moving en de dynamische afsluiter Deeper Underground scoorden veel waardering bij het publiek en zorgden ook voor een hoge waardering bij de vakjury. Bassist Jeffrey Bollebakker en toetsenist William Croonen werden beide genomineerd voor de Individuele Awards die op zaterdag 9 april a.s. tijdens de Landelijke Finale worden uitgereikt aan de beste muzikanten van ‘The Clash of the Cover Bands 2010/2011’.

Met een zeer gevarieerd repertoire met nummers van o.a. Cee Lo Green, Tina Turner en Gary Moore zette 9-mans Pop coverband Qnøt uit Leende heel 013 op zijn kop. Met een sterke performance, zowel muzikaal als in de presentatie, wist de band een gedeelde 1e plaats in de wacht te slepen bij de publieksstemmen. Met deze overwinning plaatste Qnøt zich zeer overtuigend voor de 1e Landelijke Halve Finale op zondag 27 februari a.s. die ook wordt gehouden in 013 Tilburg.

Strike 2 liet tijdens deze finale weer een uitstekende indruk achter met een gevarieerde set met nummers van o.a. Skunk Anansie, Christina Aguilera en Guns N’ Roses. De 6-mans formatie uit Oss heeft zich ontwikkeld tot een band die ook de grotere podia aankan en weet met schijnbaar het grootste gemak het totale publiek in te pakken. Door bij de vakjury en bij de publieksstemmen samen de hoogste score te behalen na de winnaars, wist Strike 2 zich te plaatsen voor de Play-Offs in De Heeren van Aemstel op zondag 30 januari a.s. Hier spelen zij met de andere regionale Runners-Up voor de laatste drie plaatsen in de Landelijke Halve Finales.

4-mans Rock coverband Larry Cook uit Alphen wist met een fenomenaal optreden letterlijk iedere aanwezige te raken en in beweging te krijgen. Schitterende uitvoeringen van nummers van o.a. Muse, Editors en hun geweldige afsluiter First Taste van Triggerfinger zorgden voor een boeiend en indrukwekkend optreden waarin de vier podiumbeesten weer boven zichzelf uit wisten te stijgen. Grote complimenten vooral voor de leadzanger die schijnbaar geen beperkingen kent in zijn vocale bereik. Met een gedeelde 1e plaats bij de publieksstemmen wist Larry Cook zich zeer verdiend te plaatsen voor de 1e Landelijke Halve Finale op zondag 27 februari in 013 Tilburg. Zanger Richard Hereijgers werd uitgeroepen tot beste vocalist van deze finale en is hiermee genomineerd voor de Individuele Awards die op zondag 9 april a.s. tijdens de Landelijke Finale worden uitgereikt.

Met 5-mans Funk, Rock coverband Subluxation uit Waalwijk stond de achtste en laatste finalist op het podium. Met repertoire van o.a. Anouk, Mother’s Finest en Stevie Wonder zorgde deze geweldige band voor een prima afsluiting van deze spannende en dynamische finale van Noord-Brabant.

Helaas moest 5-mans Rock coverband Perfect Obsession uit Den Bosch zich op het laatste moment afmelden voor deze finale vanwege een zieke leadzanger.

Foto's volgen a.s.a.p.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Festivalinfo Koch Uw logo ook hier? EVANS Artists & Bands Booking Agency
Artists & Bands Booking Agency SONOR Uw logo ook hier? RockMuZine Podiuminfo
Maxazine Ticketmaster David Eden USA Music Import Sound Vision Studio


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands