• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

1e Voorronde Regio Zuid Muziekcafé Wilhelmina 20-02-2011

Out of the Basement uit Eindhoven wint 1e Voorronde Regio Zuid in Café Wilhelmina in Eindhoven

Giddy Limit uit Eindhoven als publiekwinnaar naar Kwartfinales

Zondag 20 februari jl. vond in Muziekcafé Wilhelmina in Eindhoven de 1e Voorronde plaats voor Regio Zuid in de nieuwe jaargang van ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition’. Vijf bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan om een plaats in de Kwartfinales die vanaf september worden gehouden in o.a. De Effenaar in Eindhoven. 8-mans Allround coverband Out of the Basement uit Eindhoven wist de 1e plaats bij de vakjury te bemachtigen, terwijl 7-mans Top-100 coverband Giddy Limit uit Eindhoven zich met een 1e plaats bij de publieksstemmen naar de regionale finalerondes speelde.

The Treble Kings in Wilhelmina The Treble Kings in Wilhelmina
The Treble Kings in Wilhelmina The Treble Kings in Wilhelmina

4-mans Blues coverband The Treble Kings verzorgde de aftrap van deze 1e Voorronde in Regio Zuid. Met uitstekende uitvoeringen van nummers van o.a. The Paladins, Popa Chubby en Cuban Heels gaf The Treble Kings haar visitekaartje af.

Skalala in Wilhelmina Skalala in Wilhelmina
Skalala in Wilhelmina Skalala in Wilhelmina

De tweede band van deze selectieronde was 8-mans Ska coverband Skalala uit Eindhoven. Met passie en gevoel voor humor werd bewerkt repertoire gebracht van o.a. Van Morrison, Dub 56 en The Specials. Skalala is niet alleen een band die muzikaal goed in elkaar zit, maar besteed ook veel aandacht aan hun presentatie.


Giddy Limit in Wilhelmina Giddy Limit in Wilhelmina
Giddy Limit in Wilhelmina Giddy Limit in Wilhelmina

7-mans Top-100 coverband Giddy Limit uit Eindhoven wist met nummers van o.a. Kane, Leaf en Prince het goedgevulde Wilhelmina flink in beweging te krijgen. Met uiteindelijk een nipte meerderheid bij de publieksstemmen plaatste Giddy Limit zich als publiekswinnaar direct voor de regionale finalerondes die in september van start gaan.


Fueled Up in Wilhelmina Fueled Up in Wilhelmina
Fueled Up in Wilhelmina Fueled Up in Wilhelmina

Met zowel een hoge score bij de vakjury als bij de publieksstemmen stelde 5-mans Rock coverband Fueled Up zich zeer serieus als kandidaat voor één van de Wild-Cards voor de finalerondes die worden vergeven aan de beste bands die zich niet direct hebben weten te plaatsen. Nummers van o.a. KISS, Sass Jordan en Iron Maiden werden zeer krachtig neergezet en maakten dus indruk bij zowel de vakjury als bij het publiek.


Out of the Basement in Wilhelmina Out of the Basement in Wilhelmina
Outo of the BasementOut of the Basement

Met 8-mans Allround coverband Out of the Basement uit Eindhoven waren we toegekomen aan de laatste band van deze Voorronde. Nummers van o.a. Lenny Kravitz, Gary Moore en Marco Borsato gaven deze band optimaal de gelegenheid hun muzikale kwaliteiten te presenteren. De grootste prestatie werd neergezet door de excellente leadzanger die vocaal technisch van zeer hoog niveau is en ook met schijnbaar het grootste gemak het publiek aan zich weet te binden. Als vakjury-winnaar gaat Out of the Basement zeer verdiend naar de Kwartfinales die in september van start gaan.
 

Wilhelmina Wilhelmina

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Podiuminfo Festivalinfo Maxazine Uw logo ook hier? Ticketmaster
Sound Vision Studio RockMuZine Uw logo ook hier? USA Music Import Artists & Bands Booking Agency
David Eden EVANS SONOR Artists & Bands Booking Agency Koch


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands