• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio West De Nozem & De Non 19-03-2011

The Dublicators uit Amsterdam wint Voorronde in De Nozem & De Non in Heemskerk

Bootleg uit Heemskerk als publiekswinnaar naar Kwartfinales

Op zaterdag 19 maart jl. vond in De Nozem & De Non in Heemskerk de 2e Voorronde plaats voor Regio West van de grootste bandcompetitie: 'The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2011'. Vijf bands gaven alles wat ze in zich hadden om niet alleen de vakjury te overtuigen, maar ook het enthousiaste publiek. Na een boeiende muzikale strijd kwam 6-mans Reggae, Ska coverband The Dublicators uit Amsterdam als glorieuze winnaar uit de bus. Met een nipte meerderheid aan publieksstemmen legde 4-mans Rock coverband Bootleg uit Heemskerk beslag op de 1e plaats in deze categorie. Beide bands plaatsten zich hiermee direct voor de regionale Kwartfinales die in september van start gaan.

't Luchtorkest in De Nozem & De Non't Luchtorkest in De Nozem & De Non
't Luchtorkest in De Nozem & De Non't Luchtorkest in De Nozem & De Non

De eerste band die we op het podium van De Nozem & De Non mochten verwelkomen was 10-mans Allround coverband ‘t Luchtorkest uit Zeist. Met nummers van o.a. Waylon, John Mayer en Kyteman liet de band horen over veel potentie te beschikken.


Hot Dang Dilly in De Nozem & De NonHot Dang Dilly in De Nozem & De Non
Hot Dang Dilly in De Nozem & De NonHot Dang Dilly in De Nozem & De Non

6-mans Rock & Roll coverband Hot Dang Dilly wist met heerlijke authentieke sounds en feels de jaren ‘50 en ‘60 te doen herleven. Repertoire van o.a. Buddy Holly, Chuck Berry en Gene Vincent bracht het publiek, jong en oud, goed in beweging.


Bootleg in De Nozem & De NonBootleg in De Nozem & De Non
Bootleg in De Nozem & De NonBootleg in De Nozem & De Non

De vier lokale helden van Rock coverband Bootleg wisten met een uitstekend optreden de meeste publieksstemmen binnen te spelen. Met repertoire van o.a. Kings of Leon, Lenny Kravitz en Muse kregen ze de handen flink op elkaar en liet de band horen over goede muzikale kwaliteiten te beschikken. Als publiekswinnaar plaatste Bootleg zich voor de Kwartfinales die in september van start gaan in o.a. De Heeren van Aemstel in Amsterdam.


Elvis & the Burgerkings in De Nozem & De NonElvis & the Burgerkings in De Nozem & De Non
Elvis & the Burgerkings in De Nozem & De NonElvis & the Burgerkings in De Nozem & De Non

4-mans Elvis tribute Elvis & the Burgerkings uit Utrecht zorgde voor een half uur feest der herkenning en lieten de liefhebbers van Elvis flink aan hun trekken komen. Met passie en gevoel voor entertainment werden nummers gebracht als o.a. Mean Woman Blues, Don’t Be Cruel en Burning Love en lieten Elvis & the Burgerkings een prima indruk achter. 

 

The Dublicators in De Nozem & De NonThe Dublicators in De Nozem & De Non
The Dublicators in De Nozem & De NonThe Dublicators in De Nozem & De Non

Het muzikale hoogtepunt van deze voorronde zat deze keer in de staart van het programma. 6-mans Ska/Raggae coverband The Dublicators wisten een zeer overtuigend optreden neer te zetten met interessante bewerkingen van o.a. Material World van Madonna, Riders On The Storm van The Doors en Hand In My Pocket van Alanis Morissette. Technisch van zeer goed niveau en met een hoog entertainmentgehalte scoorde The Dublicators een zeer verdiende 1e plaats bij de vakjury en staat hiermee in de Kwartfinales.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

EVANS USA Music Import Uw logo ook hier? David Eden Festivalinfo
Koch SONOR Sound Vision Studio Podiuminfo RockMuZine
Artists & Bands Booking Agency Ticketmaster Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier? Maxazine


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands