• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio Zuid Muziekcafé Wilhelmina 20-03-2011

Fort Fiesta uit Tilburg wint 2e voorronde Regio Zuid

B-Ware uit Asten als publiekswinnaar naar Kwartfinales

Zondag 20 maart jl. werd in Muziekcafé Wilhelmina in Eindhoven de 2e Voorronde gehouden van ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2011’, voor de regio Zuid-Nederland. Vijf coverbands lieten voor een enthousiast publiek en een nieuwsgierige vakjury zien wat ze muzikaal in huis hadden en zorgden voor een boeiende wedstrijd. De uiteindelijke winnaars, 6-mans Soul, Rock coverband Fort Fiesta uit Tilburg bij de vakjury en 5-mans Pop, Rock coverband B-Ware uit Asten bij de publieksstemmen, plaatsten zich voor de Kwartfinales die in september van start gaan in o.a. MEZZ Breda.

Highway Orange in Wilhelmina EindhovenHighway Orange in Wilhelmina Eindhoven
Highway Orange in Wilhelmina EindhovenHighway Orange in Wilhelmina Eindhoven

De eerste band die het podium van Wilhelmina beklom was 4-mans Rock coverband Highway Orange uit Eindhoven. Met nummers van o.a. Blur, Placebo en Red Hot Chili Peppers zorgden zij voor een stevige opening die werd beloond met een goede score bij de publieksstemmen.


Underdog in Wilhelmina EindhovenUnderdog in Wilhelmina Eindhoven
Underdog in Wilhelmina EindhovenUnderdog in Wilhelmina Eindhoven

5-mans Rock coverband Underdog uit Rijen wist weer een prima optreden neer te zetten. Met nummers van o.a. Evanescence, Anouk en Skunk Anansie liet vooral de leadzangeres horen over bovengemiddelde kwaliteiten te beschikken.


B-Ware in Wilhelmina EindhovenB-Ware in Wilhelmina Eindhoven
B-Ware in Wilhelmina EindhovenB-Ware in Wilhelmina Eindhoven

Het 3e half uur van deze voorronde was voor 5-mans Pop Rock coverband B-Ware uit Asten. Met repertoire van o.a. Dandy Warhols, Bon Jovi en een schitterende uitvoering van Here Without You van 3 Doors Down zette B-Ware een puik optreden neer waarin vooral de leadzanger kon excelleren. Naast een goede score bij de vakjury behaalde B-Ware een 1e plaats bij de publieksstemmen en plaatste zich hiermee direct voor de Kwartfinales die in september van start gaan in o.a. MEZZ Breda, Gebouw-T in Bergen op Zoom en MC De Bosuil in Weert.


b.Ruder in Wilhelmina Eindhovenb.Ruder in Wilhelmina Eindhoven
b.Ruder in Wilhelmina Eindhovenb.Ruder in Wilhelmina Eindhoven

4-mans Rock coverband b.Ruder wist ook op zeer hoog niveau presteren. Met nummers van o.a. Living Colour, Ugly Kid Joe en Rage Against The Machine lieten de vier podiumbeesten de vonken van het podium afspatten. Vooral de leadzangeres wist met haar enorme kwaliteiten diepe indruk te maken op zowel vakjury als het publiek. b.Ruder is zeker een grote kanshebber op één van de Wild-Cards die in juli worden vergeven aan de beste bands die zich niet direct hebben weten te plaatsen voor de Kwartfinales.


Fort Fiesta in Wilhelmina EindhovenFort Fiesta in Wilhelmina Eindhoven
Fort Fiesta in Wilhelmina EindhovenFort Fiesta in Wilhelmina Eindhoven

Hadden we al vier schitterende coverbands gehad, het absolute hoogtepunt van deze voorronde was de laatste deelnemer 6-mans Soul and Rock coverband Fort Fiesta uit Tilburg. Deze jonge ambitieuze studenten van de Rockacademie in Tilburg lieten zien en horen wat een eigentijdse coverband moet brengen om het publiek te boeien. Bewerkingen van nummers van o.a. Stevie Wonder, Michael Jackson en Britney Spears werden technisch zeer sterk gespeeld, maar ook en vooral de leadzangeres en leadzanger gaven een performance van het allerhoogste niveau. Vooral de uitvoering van Son of A Preacherman van Dusty Springfield was adembenemend. Fort Fiesta legde overtuigend beslag op de 1e plaats bij de vakjury en gaat hiermee zeer verdiend naar de Kwartfinales.

Wilhelmina EindhovenWilhelmina Eindhoven

The Clash of the Cover Bands is powered by:

USA Music Import RockMuZine Koch Festivalinfo EVANS
Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency Ticketmaster Uw logo ook hier? Podiuminfo
Artists & Bands Booking Agency SONOR Sound Vision Studio Maxazine David Eden


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands