• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio Zuid Lokaal 8 02-04-2011

Re-Set uit Alphen wint voorronde ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition’

Mega!!! uit Sint Michielsgestel als publiekswinnaar door naar Kwartfinales in MEZZ Breda

Zaterdag 2 april jl. vond in Muziekcafé Lokaal 8 in Veldhoven de 4e Voorronde plaats van The Clash of the Cover Bands voor Regio Zuid. Het vele publiek genoot van vijf coverbands die alles uit de kast haalden om zowel de vakjury als ook het publiek te overtuigen dat zij een plaats verdienen in de Kwartfinales die vanaf september van start gaan in de grootste bandcompetitie van de Benelux. 4-mans Pop, Rock coverband Re-Set uit Alphen wist met een indrukwekkend optreden de 1e plaats bij de vakjury te bemachtigen, terwijl 4-mans Rock coverband Mega!!! na een spannende strijd met minimaal verschil de overwinning bij de publieksstemmen behaalde. Beide bands plaatsten zich zeer verdiend bij de beste 36 bands in de Kwartfinales die o.a. worden gehouden in MEZZ Breda, W2 Den Bosch en MC De Bosuil in Weert. De uiteindelijke winnaars worden beloond met o.a. een CD-contract met videoclip met distributie en plugging en een tour van 20 optredens in de Benelux.

MottunPair in Lokaal 8 VeldhovenMottunPair in Lokaal 8 Veldhoven
MottunPair in Lokaal 8 VeldhovenMottunPair in Lokaal 8 Veldhoven

De band die deze 4e selectieronde van Regio Zuid de aftrap mocht verzorgen was 6-mans Classic Rock coverband MottunPair uit Den Bosch. Met technisch verzorgd spel bracht MottunPair nummers van o.a. Led Zeppelin, Live en AC/DC. Vooral de vocalen wisten regelmatig voor kippenvel-momenten te zorgen zoals bijvoorbeeld in de schitterende uitvoering van Free Your Mind van En Vogue.


Re-Set in Lokaal 8 VeldhovenRe-Set in Lokaal 8 Veldhoven
Re-Set in Lokaal 8 VeldhovenRe-Set in Lokaal 8 Veldhoven

4-mans Pop Rock coverband Re-Set uit Alphen wist zowel de vakjury als het publiek enorm te imponeren met vaak eigenzinnige arrangementen, vooral in de sterke samenzang. Instrumentaal sterk functioneel en gedisciplineerd en vocaal met frisse invalshoeken weten zij met hun minimale bezetting nummers als Hotel California van The Eagles en Bohemian Rhapsody van Queen op zeer hoog niveau neer te zetten. Gedurfd, maar zeer geslaagd behaalde Re-Set een zeer verdiende overwinning bij de vakjury en scoorde ook zeer hoog bij de publieksstemmen. Als vakjurywinnaar staat deze unieke band in de Kwartfinale op vrijdag 14 oktober a.s. in MC MEZZ in Breda.


SOwieSO in Lokaal 8 VeldhovenSOwieSO in Lokaal 8 Veldhoven
SOwieSO in Lokaal 8 VeldhovenSOwieSO in Lokaal 8 Veldhoven

Met passie en een hoog entertainmentgehalte wist 4-mans Nederpop coverband SOwieSO uit Alphen ook een sterke indruk achter te laten. Nummers van o.a. Bløf, Klein Orkest en Xander de Buisonjé zorgden voor een goede interactie met het publiek, maar ook het zeer verzorgde spel werd door de vakjury beloond met een goede score.


Mega!!! in Lokaal 8 VeldhovenMega!!! in Lokaal 8 Veldhoven
Mega!!! in Lokaal 8 VeldhovenMega!!! in Lokaal 8 Veldhoven

De vierde band van deze voorronde was 4-mans Rock coverband Mega!!! uit Sint Michielsgestel. Wat een goede band, maar vooral… wat een wereldgitarist, dit was ook mega!!! Nummers van Led Zeppelin, Gary Moore en VandenBerg werden weergaloos gespeeld en maakten diepe indruk op alle enthousiaste aanwezigen. Zeer knap hoe de band ook met een minimale bezetting hun repertoire zo arrangeert dat je geen enkel moment het gevoel hebt dat je wat mist, dat er gaten vallen of dat er echt een 2e gitaar of toetsen bij zou moeten. En dat vooral door het geweldige hoge niveau van de gitarist. Wat een virtuoos. Met elke aanslag, met elke noot wist hij je te raken. Met hun overwinning bij de publieksstemmen en een zeer hoge score bij de vakjury staat Mega!!! in de Kwartfinales zodat we gelukkig nog een keer mogen genieten van deze absolute topband.


Pink Leaves in Lokaal 8 VeldhovenPink Leaves in Lokaal 8 Veldhoven
Pink Leaves in Lokaal 8 VeldhovenPink Leaves in Lokaal 8 Veldhoven

Het laatste half uur was voor de jongste band van deze selectieronde: 4-mans Rock coverband Pink Leaves uit Etten-Leur. Onder leiding van een zeer getalenteerde leadzangeres/gitariste wist de band ondanks twee invallers een sterke indruk achter te laten. Nummers van Paramore, 3 Doors Down en Anouk werden zeer overtuigend gebracht en gaven aan dat er bijzonder veel muzikaal talent schuil gaat in deze band van gemiddeld 16 jaar.

Lokaal 8 VeldhovenLokaal 8 Veldhoven

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Koch Artists & Bands Booking Agency USA Music Import EVANS Artists & Bands Booking Agency
Podiuminfo Uw logo ook hier? Festivalinfo SONOR Sound Vision Studio
Ticketmaster Maxazine RockMuZine David Eden Uw logo ook hier?


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands