• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio Oost DRU Cultuurfabriek 17-04-2011

Dirty Ed uit Zevenaar wint voorronde ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2011’

Kashmir uit Aalten met 2e plaats naar de Halve Finales

Zondag 17 april jl. vond in DRU Cultuurfabriek in Ulft de 1e voorronde plaats voor Regio Oost in de grootste bandcompetitie van Nederland: The Clash of the Cover Bands. Vijf coverbands gingen de muzikale strijd met elkaar aan om een plaats te bemachtigen in de regionale finalerondes die in september van start gaan. 2-mans Dance coverband Dirty Ed uit Zevenaar wist zowel bij de vakjury als bij de publieksstemmen de 1e plaats te behalen. 5-mans Led Zeppelin tribute Kashmir uit Aalten scoorde een 2e plaats en gaat hiermee ook direct door naar de regionale Halve Finales die worden gehouden in DRU Cultuurfabriek in Ulft, Metropool in Hengelo en Lucky in Rijssen. De uiteindelijke winnaars van de ‘Grande Finale’ van The Clash of the Cover Bands die wordt gehouden in Poppodium 013 Tilburg worden beloond met o.a. een CD-contract met plugging en distributie in de Benelux en een tour van 20 optredens.

VoiD in DRU Cultuurfabriek UlftVoiD in DRU Cultuurfabriek Ulft
VoiD in DRU Cultuurfabriek UlftVoiD in DRU Cultuurfabriek Ulft

De aftrap van deze eerste selectieronde voor Regio Oost werd verzorgt door 5-mans Rock coverband VoiD uit Dieren. Met nummers van o.a. Skunk Anansie, Evanescence en Adèle haalde de band alles uit de kast om zowel de vakjury als het publiek te overtuigen van haar muzikale kwaliteiten en dat resulteerde in een goede score bij de publieksstemmen.


Kashmir in DRU Cultuurfabriek UlftKashmir in DRU Cultuurfabriek Ulft
Kashmir in DRU Cultuurfabriek UlftKashmir in DRU Cultuurfabriek Ulft

5-mans Led Zeppelin tribute Kashmir uit Aalten wist na een aarzelende start een goed niveau te behalen. Nummers als Immigrant Song, Whole Lotta Love en Stairway to Heaven werden met bezieling gebracht en wisten regelmatig de handen op elkaar te krijgen van het enthousiaste publiek. Kashmir wist met haar optreden een goede 2e plaats te bereiken bij de publieksstemmen en plaatste zich hiermee direct voor de regionale Halve Finales.


Dirty Ed in DRU Cultuurfabriek UlftDirty Ed in DRU Cultuurfabriek Ulft
Dirty Ed in DRU Cultuurfabriek UlftDirty Ed in DRU Cultuurfabriek Ulft

Voor 2-mans Dance coverband Dirty Ed uit Zevenaar was het een grote uitdaging om met haar minimale bezetting deze muzikale strijd aan te gaan. Maar met gebruik van goede samplers en uitgekiende sounds and beats maakte Dirty Ed grote indruk bij zowel de vakjury als bij het publiek. Let wel: alles wordt live gespeeld en dat is bijzonder knap. Met nummers van o.a. Chemical Brothers, Stereophonics en Justice liet Dirty Ed een zeer sterke indruk achter en wist zowel bij de vakjury als bij het publiek de overwinning binnen te halen.


EyeWitness in DRU Cultuurfabriek UlftEyeWitness in DRU Cultuurfabriek Ulft
EyeWitness in DRU Cultuurfabriek UlftEyeWitness in DRU Cultuurfabriek Ulft

De vierde band die op het mooie podium van DRU stond was 4-mans Rock coverband EyeWitness uit Arnhem. Met repertoire van o.a. Prince, Skunk Anansie en Joan Jett speelde EyeWitness een gevarieerde set, waarin ze liet horen over een goed muzikaal niveau te beschikken.


The Falcons in DRU Cultuurfabriek UlftThe Falcons in DRU Cultuurfabriek Ulft
The Falcons in DRU Cultuurfabriek UlftThe Falcons in DRU Cultuurfabriek Ulft

Het laatste half uur van deze voorronde was voor 5-mans Pop, Rock coverband The Falcons uit Wageningen. Met nummers van o.a. Gavin DeGraw, Bon Jovi en Duffy wist de band vakjury en publiek een goede indruk te geven van hun muzikale kwaliteiten.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

David Eden USA Music Import Koch RockMuZine EVANS
Ticketmaster Festivalinfo Maxazine Sound Vision Studio Artists & Bands Booking Agency
Uw logo ook hier? SONOR Artists & Bands Booking Agency Podiuminfo Uw logo ook hier?


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands