• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio Zuid Muziekcafé Wilhelmina 01-05-2011

Prinz Klauz uit Bakel wint voorronde The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2011

Up Yours uit Asten als publiekswinnaar naar Kwartfinales Regio Zuid

Zondag 1 mei jl. vond in Muziekcafé Wilhelmina in Eindhoven de 5e voorronde plaats voor Regio Zuid in de grootste bandcompetitie van de Benelux: The Clash of the Cover Bands. Vijf bands speelden in deze selectieronde om een plaats in de Kwartfinales die in september van start gaan in de zoektocht naar de beste en populairste coverband van 2011. 5-mans Metal coverband Prinz Klauz uit Bakel wist met een dynamisch optreden de 1e plaats bij de vakjury te veroveren terwijl 5-mans Rock coverband Up Yours uit Asten bij de publieksstemmen de overwinning wist binnen te spelen. Beide bands plaatsten zich hiermee direct voor de Kwartfinales in o.a. Mezz Breda, MC De Bosuil in Weert en Poppodium Gebouw-T in Bergen op Zoom. De uiteindelijke winnaars van The Clash of the Cover Bands worden beloond met o.a. een CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux.

Smash in Muziekcafé Wilhelmina EindhovenSmash in Muziekcafé Wilhelmina Eindhoven
Smash in Muziekcafé Wilhelmina EindhovenSmash in Muziekcafé Wilhelmina Eindhoven

De eerste band die het podium in Muziekcafé Wilhelmina mocht betreden was 4-mans Pop, Rock coverband Smash uit Eindhoven. Met repertoire van o.a. Golden Earring, Pink Floyd en Kings of Leon liet de band horen zeker niet kansloos te zijn voor één van de Wild-Cards die worden gegeven aan de beste bands die zich niet direct hebben weten te plaatsen voor de Kwartfinales.


Up Yours in Muziekcafé Wilhelmina EindhovenUp Yours in Muziekcafé Wilhelmina Eindhoven
Up Yours in Muziekcafé Wilhelmina EindhovenUp Yours in Muziekcafé Wilhelmina Eindhoven

5-mans Rock coverband Up Yours uit Asten wist met een zeer overtuigend optreden niet alleen het publiek “in te pakken”, maar ook hoog te scoren bij de vakjury. Met passie en veel gevoel voor entertainment bracht Up Yours nummers van o.a. The Killers, Kings of Leon en U2 en plaatste zich met een 1e plaats bij de publieksstemmen direct voor de Kwartfinales die in september van start gaan.


NTR in Muziekcafé Wilhelmina EindhovenNTR in Muziekcafé Wilhelmina Eindhoven
NTR in Muziekcafé Wilhelmina EindhovenNTR in Muziekcafé Wilhelmina Eindhoven

De derde band van deze selectieronde was 5-mans Rock coverband NTR uit Eindhoven. Op muzikaal technisch goed niveau werden nummers gebracht van o.a. Skunk Anansie, Alanis Morissette en Tina Turner. Opvallend bij NTR is vooral de leadzangeres die enorm weet te boeien met haar uitstekende podiumpresentatie. Zowel bij de vakjury als bij het publiek wist NTR hoog te scoren en is daarmee zeker niet kansloos voor een Wild-Card die recht geeft op een plaats in de Kwartfinales.


S.O.B'D in Muziekcafé Wilhelmina EindhovenS.O.B'D in Muziekcafé Wilhelmina Eindhoven
S.O.B'D in Muziekcafé Wilhelmina EindhovenS.O.B'D in Muziekcafé Wilhelmina Eindhoven

Waarschijnlijk de meest dynamische band in deze The Clash-editie: Soldiers of Death tribute S.O.B’D uit Deurne. De vier metalrockers speelden o.a. Bigger Than The Devil, Speak English Or Die en hun ballad Ballad Of Bobby Farrel die voor de nodige humor wist te zorgen. S.O.B’D wist een prima half uur neer te zetten en is een absolute must voor de liefhebbers van deze extreme muziekstijl.


Prinz Klauz in Muziekcafé Wilhelmina EindhovenPrinz Klauz in Muziekcafé Wilhelmina Eindhoven
Prinz Klauz in Muziekcafé Wilhelmina EindhovenPrinz Klauz in Muziekcafé Wilhelmina Eindhoven

5-mans Metal coverband Prinz Klauz uit Bakel wist met een zeer sterk half uur zowel het publiek als de vakjury te overtuigen dat zij in deze selectieronde de beste waren. Het publiek ging uit z’n dak en de vakjury beloonde Prinz Klauz met een zeer verdiende 1e plaats. Nummers van o.a. Pearl Jam, Volbeat en een uitstekende bewerking van Good Riddance van Green Day tot ballad maakten diepe indruk vooral door de uitstekende prestaties van de leadzanger. Dit natuurlijk zonder de band te kort te willen doen. Als vakjury-winnaar plaatste Prinz Klauz zich zeer overtuigend voor de Kwartfinales in september en oktober.

Muziekcafé Wilhelmina EindhovenMuziekcafé Wilhelmina Eindhoven

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier? Festivalinfo Ticketmaster USA Music Import
RockMuZine Maxazine Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency Sound Vision Studio
Podiuminfo Koch EVANS SONOR David Eden


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands