• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio West Musicon 14-05-2011

Shagging Ponies uit Rotterdam wint voorronde The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2011

Back on Track uit Wassenaar als publiekswinnaar naar de Kwartfinales Regio West-Nederland

Zaterdag 14 mei jl. vond in Poppodium Musicon in Den Haag de 6e voorronde plaats van West-Nederland in de grootste bandcompetitie van de Benelux: The Clash of the Cover Bands. Vier bands speelden om de gunst van de vakjury en het publiek om een plaats in de regionale finalerondes die in september van start gaan. Nadat de vier bands alles uit de kast hadden gehaald werd de uitslag bekend gemaakt: vakjury-winnaar 5-mans Rock coverband Shagging Ponies  uit Rotterdam en publiekswinnaar 7-mans Pop, Rock coverband Back on Track uit Wassenaar. Beide bands plaatsten zich hiermee direct voor de finalerondes in september en oktober die worden gehouden in o.a. De Heeren van Aemstel in Amsterdam en De Boerderij in Zoetermeer. In deze zoektocht naar de beste en populairste coverband van de Benelux spelen de bands op de beste podia om de twee hoofdprijzen: CD-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux en een tour van 20 optredens.

The Blue Room in Musicon Den HaagThe Blue Room in Musicon Den Haag
The Blue Room in Musicon Den HaagThe Blue Room in Musicon Den Haag

De eerste band die het podium van Musicon beklom was 6-mans Blues, Rock coverband The Blue Room uit Den Haag. Met een gevarieerde set met nummers van o.a. Jimi Hendrix, Radiohead en Republica zette The Blue Room een zeer aantrekkelijk optreden neer wat ook goed gewaardeerd werd door het enthousiaste publiek.


Transistors in Musicon Den HaagTransistors in Musicon Den Haag
Transistors in Musicon Den HaagTransistors in Musicon Den Haag

4-mans Pop, Rock coverband Transistors uit Den Haag speelde een semi-akoestische set met klassiekers van o.a. The Kinks, Rolling Stones en Johnny Cash. Met veel gevoel voor entertainment wist Transistors zeer hoog te scoren bij de publieksstemmen.


Back on Track in Musicon Den HaagBack on Track in Musicon Den Haag
Back on Track in Musicon Den HaagBack on Track in Musicon Den Haag

Met de derde band van deze voorronde, 6-mans Rock coverband Back on Track uit Wassenaar, stond de uiteindelijke publiekswinnaar op het podium. Met een sterke repertoirekeuze waaronder nummers van o.a. Black Crowes, Wild Cherry en Cheap Trick en een goede publieksgerichte presentatie wist Back on Track het publiek goed in beweging te krijgen. Met een ruime meerderheid aan stemmen gaat Back on Track zeer verdient naar de Kwartfinales die in september en oktober van start gaan.


Shagging Ponies in Musicon Den HaagShagging Ponies in Musicon Den Haag
Shagging Ponies in Musicon Den HaagShagging Ponies in Musicon Den Haag

Het laatste half uur van deze selectieronde was voor 5-mans Rock coverband Shagging Ponies uit Rotterdam. Gelardeerd met een flinke dosis humor werd op goed muzikaal niveau een dynamisch optreden verzorgd met nummers van o.a. AC/DC, Britney Spears en ZZ Top. Technisch speelde Shagging Ponies op zeer goed niveau en vooral de dynamische presentatie en goede interactie met het publiek zorgde voor een 1e plaats bij de vakjury.

Musicon Den HaagMusicon Den Haag

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Ticketmaster Maxazine EVANS Artists & Bands Booking Agency Festivalinfo
SONOR RockMuZine David Eden Podiuminfo USA Music Import
Uw logo ook hier? Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency Sound Vision Studio Koch


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands