• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio West Het Kasteel 15-05-2011

Steeler uit Rotterdam wint voorronde The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2011

CTC uit Dordrecht als publiekswinnaar naar Kwartfinales West-Nederland

Zondag 15 mei jl. vond in Cultuurcentrum ‘t Kasteel in Alphen a/d Rijn de 7e voorronde plaats van West-Nederland in de grootste bandcompetitie van de Benelux: The Clash of the Cover Bands. Vijf bands speelden om de gunst van de vakjury en het publiek om een plaats in de regionale finalerondes die in september van start gaan. Nadat de bands alles uit de kast hadden gehaald, werd de uitslag bekend gemaakt: vakjury-winnaar 4-mans Classic Rock coverband Steeler uit Rotterdam en publiekswinnaar 4-mans Rock coverband CTC uit Dordrecht. Beide bands plaatsten zich hiermee direct voor de finalerondes in september en oktober die worden gehouden in o.a. De Boerderij in Zoetermeer en De Heeren van Aemstel in Amsterdam. In deze zoektocht naar de beste en populairste coverband van de Benelux spelen de bands op de beste podia om de twee hoofdprijzen: CD-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux en een tour van 20 optredens.

Gorgeous George in Het Kasteel Alpen a/d RijnGorgeous George in Het Kasteel Alpen a/d Rijn
Door technische storing zijn er helaas geen foto's van de deelname.

De aftrap van deze selectieronde werd verricht door 5-mans Pop, Rock coverband Gorgeous George uit Amsterdam. Nummers van o.a. Kings of Leon, U2 en Kula Shaker werden technisch op zeer goed niveau neergezet en met een boeiende presentatie scoorde Gorgeous George zowel bij de vakjury als bij het publiek zeer goed.


Steeler in Het Kasteel Alpen a/d RijnSteeler in Het Kasteel Alpen a/d Rijn
Steeler in Het Kasteel Alpen a/d RijnSteeler in Het Kasteel Alpen a/d Rijn

4-mans Classic Rock coverband Steeler uit Rotterdam zette een zeer dynamische show neer met repertoire van o.a. Led Zeppelin, Queen en The Who. Steeler wist met hun dynamische performance en boeiende presentatie veel indruk te maken bij zowel de vakjury als bij het publiek. Met een 1e plaats bij de vakjury gaat Steeler zeer verdiend naar de Kwartfinales en staat bij de beste 42 bands van deze regio.


Live and Dangerous in Het Kasteel Alpen a/d RijnLive and Dangerous in Het Kasteel Alpen a/d Rijn
Live and Dangerous in Het Kasteel Alpen a/d RijnLive and Dangerous in Het Kasteel Alpen a/d Rijn

De derde band die het podium bekom was 5-mans Thin Lizzy tribute Live and Dangerous uit Santpoort-Noord. Technisch op hoog niveau werden nummers gebracht als Rosalie, Still In Love With You en Boys Are Back In Town. Evenals de andere bands die zich niet direct hebben weten te plaatsen, zal ook Live and Dangerous in juli te horen krijgen of zij in aanmerking komt voor één van de Wild-Cards die worden gegeven aan de beste bands die zich niet direct hebben weten te plaatsen voor de finalerondes.


CTC in Het Kasteel Alpen a/d RijnCTC in Het Kasteel Alpen a/d Rijn
CTC in Het Kasteel Alpen a/d RijnCTC in Het Kasteel Alpen a/d Rijn

Ook een zeer sterke indruk werd achtergelaten door 4-mans Rock coverband CTC uit Dordrecht. Niet alleen instrumentaal werd er zeer sterk gespeeld, maar zeer bijzonder was het hoge niveau van de leadzangeres. Met haar zeer eigen stemgeluid wist ze het publiek vanaf de eerste tonen te boeien. Met een ruime meerderheid aan stemmen plaatste CTC zich overtuigend als publiekswinnaar voor de Kwartfinales.


Wasabi Toothpaste in Het Kasteel Alpen a/d RijnWasabi Toothpaste in Het Kasteel Alpen a/d Rijn
Wasabi Toothpaste in Het Kasteel Alpen a/d RijnWasabi Toothpaste in Het Kasteel Alpen a/d Rijn

Het laatste half uur was voor 4-mans Pop, Rock coverband Wasabi Toothpaste uit Rotterdam. Met nummers van o.a. Bruce Springsteen, R. Kelly en Pearl Jam liet de band horen over zeer goede muzikale kwaliteiten te beschikken. Zowel bij de vakjury als bij het publiek wist de band goed te scoren.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Artists & Bands Booking Agency Sound Vision Studio Koch Artists & Bands Booking Agency Maxazine
Podiuminfo Uw logo ook hier? EVANS Uw logo ook hier? David Eden
Festivalinfo USA Music Import SONOR RockMuZine Ticketmaster


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands