• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio Zuid Lokaal 8 21-05-2011

De Bijtels uit Alphen winnen voorronde The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2011

Motion uit Wintelre als publiekswinnaar naar de Kwartfinales Zuid-Nederland

Zaterdag 21 mei jl. vond in Muziekcafé Lokaal 8 in Veldhoven de 8e voorronde plaats voor Zuid-Nederland in de grootste bandcompetitie van de Benelux: The Clash of the Cover Bands. In deze selectieronde speelden vier bands om twee plaatsen in de Kwartfinales waar de beste 42 bands van deze regio vanaf september de muzikale strijd met elkaar aangaan in deze spannende zoektocht naar de beste en populairste coverband van de Benelux. 5-mans Allround coverband De Bijtels uit Alphen werd door de vakjury tot winnaar gekozen en 5-mans Allround coverband Motion uit Wintelre werd door het publiek beloond met een 1e plaats. Beide bands plaatsten zich hiermee voor de Kwartfinales van Zuid-Nederland die plaatsvinden in o.a. MEZZ Breda, Effenaar Eindhoven en De Bosuil in Weert. De uiteindelijke winnaars van The Clash of the Cover Bands worden beloond met o.a. een CD-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux en een tour van 20 optredens.

Wayward in Lokaal 8 VeldhovenWayward in Lokaal 8 Veldhoven
Wayward in Lokaal 8 VeldhovenWayward in Lokaal 8 Veldhoven

De opening van deze voorronde werd verzorgt door de zeer talentvolle 6-mans Rock coverband Wayward uit ‘s-Hertogenbosch. Met nummers van o.a. K’s Choice, Alanis Morissette en Pearl Jam liet de band een sterke indruk achter en wist met een goed technisch niveau een goede score te behalen bij de vakjury.


Joost de Lange Blues/Rock Exp. in Lokaal 8 VeldhovenJoost de Lange Blues/Rock Exp. in Lokaal 8 Veldhoven
Joost de Lange Blues/Rock Exp. in Lokaal 8 VeldhovenJoost de Lange Blues/Rock Exp. in Lokaal 8 Veldhoven

De 2e band van deze avond was 4-mans Blues, Rock coverband Joost de Lange Blues/Rock Experience uit Middelburg. Wat een genot om weer eens uitstekende bewerkingen te horen van o.a. Joe Satriani, Walter Trout en Gary Moore. Virtuoos gitaarspel, heerlijke grooves en een intense beleving op het podium maakten het optreden van deze Zeeuwse formatie tot een bijzondere positieve ervaring. Een must voor de liefhebbers van de stevige Blues.


Motion in Lokaal 8 VeldhovenMotion in Lokaal 8 Veldhoven
Motion in Lokaal 8 VeldhovenMotion in Lokaal 8 Veldhoven

5-mans Allround coverband Motion uit Wintelre wist met een gevarieerde set het publiek goed in beweging te krijgen. Met nummers van o.a. Anouk, Marco Borsato en The Offspring liet de band horen over een goede muzikale inhoud te beschikken en wist met een ruime meerderheid aan publieksstemmen een plaats te veroveren in de Kwartfinales die in september en oktober worden gehouden op de meest gerenommeerde podia in Noord Brabant en Limburg zoals o.a. MEZZ Breda, De Effenaar in Eindhoven en De Bosuil in Weert.


De Bijtels in Lokaal 8 VeldhovenDe Bijtels in Lokaal 8 Veldhoven
De Bijtels in Lokaal 8 VeldhovenDe Bijtels in Lokaal 8 Veldhoven

Met de laatste band van deze voorronde stond ook de uiteindelijke vakjury-winnaar op het podium: 5-mans Allround coverband De Bijtels uit Alphen. Met zeer uiteenlopend repertoire van o.a. Rowwen Hèze, Queen en Jerry Lee Lewis liet de band horen van alle markten thuis te zijn. Niet alleen speltechnisch, maar ook in de presentatie wist De Bijtels een zeer hoog niveau te bereiken en plaatste zich als beste band van deze voorronde zeer verdiend voor de regionale finalerondes. Op vrijdag 14 oktober vervolgen de vijf podiumbeesten hun ‘The Clash’-avontuur in MEZZ in Breda waar zeven Kwartfinalisten spelen om een plaats in de Halve Finales van Zuid-Nederland.

Lokaal 8 VeldhovenLokaal 8 Veldhoven

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Sound Vision Studio Koch SONOR EVANS David Eden
Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency RockMuZine USA Music Import Podiuminfo
Festivalinfo Uw logo ook hier? Maxazine Artists & Bands Booking Agency Ticketmaster


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands