• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio Zuid DOK6 20-05-2011

Rage on Stage uit Reuver wint voorronde The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2011

Rock D Opera uit Asten als publiekswinnaar naar Kwartfinales Zuid-Nederland

Vrijdag 20 mei jl. vond in Podium DOK6 in Panningen een van de voorrondes plaats in de grootste bandcompetitie van de Benelux: The Clash of the Cover Bands. Vier bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan om twee plaatsen in de regionale finalerondes met als uiteindelijke winnaars bij de vakjury 4-mans Rage Against The Machine tribute Rage on Stage uit Reuver en bij de publieksstemmen 11-mans Night of the Proms coverband Rock D Opera uit Asten. Beide bands spelen in september en oktober in de Kwartfinales van Zuid-Nederland die o.a. worden gehouden in De Bosuil in Weert, De Effenaar in Eindhoven en MEZZ Breda. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2011’ worden beloond met een CD-contract met plugging en distributie in de Benelux en een tour van 20 optredens.

7 Below Zero in DOK6 Panningen7 Below Zero in DOK6 Panningen
7 Below Zero in DOK6 Panningen7 Below Zero in DOK6 Panningen

De aftrap van deze selectieronde werd verzorgt door 5-mans Rock coverband 7 Below Zero uit Merselo. Met dynamisch spel brachten de vijf jonge muzikanten nummers van o.a. Limp Bizkit, Blur en Rammstein en wisten na een wat aarzelend begin een sterk optreden neer te zetten.


Rock D Opera in DOK6 PanningenRock D Opera in DOK6 Panningen
Rock D Opera in DOK6 PanningenRock D Opera in DOK6 Panningen

11-mans Night of the Proms coverband Rock D Opera uit Asten schitterde een half uur met repertoire van o.a. Barry Ryan, Within Temptation en Dizzy Man’s Band. Rock D Opera kenmerkt zich niet alleen door hun uitzonderlijke repertoirekeus en de muzikale invalshoeken, maar weet ook met het schijnbaar grootste gemak direct een interactie te creëren met het publiek. Speltechnisch zeer sterk maar ook met een hoog entertainmentgehalte in de presentatie werd de band door het publiek beloond met een 1e plaats en gaat hiermee direct door naar de Kwartfinales in september en oktober.


Los Tontos in DOK6 PanningenLos Tontos in DOK6 Panningen
Los Tontos in DOK6 PanningenLos Tontos in DOK6 Panningen

De derde band van deze avond was 5-mans Eighties coverband Los Tontos uit Venray. Met een uitstekende benadering werd een ode gebracht aan de jaren ‘80 met nummers van o.a. U2, Kim Wilde en The Selecter. Ook Los Tontos had een wat aarzelende start, maar daarna gingen de remmen eraf en werd het een zeer boeiend optreden.


Rage on Stage in DOK6 PanningenRage on Stage in DOK6 Panningen
Rage on Stage in DOK6 PanningenRage on Stage in DOK6 Panningen

Retestrak, dynamisch, speltechnisch van zeer hoog niveau en een nauwkeurige benadering van de specifiek sounds van Rage Against The Machine maken van Rage on Stage de absolute No.1 RATM tribute van Nederland. Nummers als o.a. Bulls On Parade, Bullit In The Head en natuurlijk de grootste hit Killing In the Name Of zorgden voor het muzikale hoogtepunt van deze voorronde. Met een dik verdiende 1e plaats bij de vakjury plaatste Rage on Stage zich voor de Kwartfinales van The BENELUX Edition 2011 en horen zij bij de 42 beste en populairste coverbands van Zuid-Nederland.

DOK6 PanningenDOK6 Panningen

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Sound Vision Studio Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier? Festivalinfo
Koch SONOR Artists & Bands Booking Agency Maxazine David Eden
EVANS USA Music Import RockMuZine Podiuminfo Ticketmaster


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands