• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio Zuid Lokaal 8 27-05-2011

The Good, The Bad & Bart XL uit Biervliet wint overtuigend voorronde

The Santanaband uit Goes naar Kwartfinales Zuid-Nederland

Vrijdag 27 mei jl. vond in Muziekcafé Lokaal 8 in Veldhoven de 9e voorronde plaats voor regio Zuid-Nederland in de grootste bandcompetitie van de Benelux: The Clash of the Cover Bands. Vijf geselecteerde bands speelden om twee plaatsen in de Kwartfinales die in september en oktober plaatsvinden op gerenommeerde poppodia zoals o.a. De Effenaar in Eindhoven, MEZZ Breda en het nieuwe podium Gebouw-T in Bergen op Zoom. In beide categorieën, vakjury en publieksstemmen, wist 6-mans Pop, Rock coverband The Good, The Bad & Bart XL uit Biervliet met een indrukwekkend optreden de 1e plaats te behalen. Santana tribute The Santanaband uit Goes wist zich ook te plaatsen voor de Kwartfinales door in beide categorieën op de 2e plaats te eindigen. Beide bands spelen op vrijdag 21 oktober a.s. in de 5e Kwartfinale van Zuid-Nederland in Poppodium Gebouw-T in Bergen op Zoom. Met 126 coverbands gaan in september op de beste en meest gerenommeerde podia van Nederland de regionale finalerondes van start in de strijd om de hoofdprijzen bij zowel de vakjury als bij de publieksstemmen: CD-contract inclusief videoclip met distributie en plugging in de Benelux en een tour van 20 optredens.

GAAP in Lokaal 8 VeldhovenGAAP in Lokaal 8 Veldhoven
GAAP in Lokaal 8 VeldhovenGAAP in Lokaal 8 Veldhoven

De opening van deze selectieronde werd verzorgt door 3-mans Akoestische Pop coverband GAAP (Gypsy And Acoustic Pop) uit Breda. Op subtiele wijze brachten de drie entertainers nummers van o.a. Elvis Presley, Stealers Wheel en Lyle Lovett. Een relaxte en sfeervolle start op goed niveau.


The Santanaband in Lokaal 8 VeldhovenThe Santanaband in Lokaal 8 Veldhoven
The Santanaband in Lokaal 8 VeldhovenThe Santanaband in Lokaal 8 Veldhoven

Met de 2e band stond ook meteen de grootste formatie op en voor het podium: 12-mans Santana tribute The Santanaband uit Goes. Met sterke sounds en op uitstekend technisch niveau werden nummers gebracht als o.a. Samba Pa Ti, Black Magic Woman en She’s Not There. Zowel bij de vakjury als bij het publiek scoorde The Santanaband een 2e plaats waardoor zij zich direct plaatste voor de Kwartfinale op vrijdag 21 oktober a.s. in Poppodium Gebouw-T in Bergen op Zoom.


Explicit Parrt in Lokaal 8 VeldhovenExplicit Parrt in Lokaal 8 Veldhoven
Explicit Parrt in Lokaal 8 VeldhovenExplicit Parrt in Lokaal 8 Veldhoven

5-mans Red Hot Chili Peppers tribute Explicit Parrt uit Breda zette een zeer dynamische set neer met nummers als o.a. By The Way, Dani California en Under The Bridge. Explicit Parrt zal evenals de andere bands die zich niet direct hebben weten te plaatsen voor de regionale finalerondes nog even geduld moeten hebben totdat ze in juli te horen krijgen of ze in aanmerking komt voor een Wild-Card. Deze worden gegeven aan de beste bands bij de vakjury die niet via een overwinning direct door zijn naar de Kwartfinales.


The Good, The Bad & Bart XL in Lokaal 8 VeldhovenThe Good, The Bad & Bart XL in Lokaal 8 Veldhoven
The Good, The Bad & Bart XL in Lokaal 8 VeldhovenThe Good, The Bad & Bart XL in Lokaal 8 Veldhoven

Zonder de andere uitstekende bands tekort te willen doen was het absolute hoogtepunt van deze selectieronde 6-mans Pop, Rock coverband The Good, The Bad & Bart XL uit Biervliet. Zowel muzikaal als ook in de presentatie wist deze band een zeer boeiend en dynamisch optreden neer te zetten met repertoire van o.a. Ilse de Lange, Lady Gaga en Pearl Jam. Opvallend zijn vooral de vocalisten die regelmatig voor kippenvel-momenten wisten te zorgen zowel in de leadzang als ook in de samenzang. The Good, The Bad & Bart XL wist zowel bij de vakjury als bij het publiek de 1e plaats te scoren en gaat hiermee zeer overtuigend naar de Kwartfinale op vrijdag 21 oktober a.s. in Poppodium Gebouw-T in Bergen op Zoom.


Senq in Lokaal 8 VeldhovenSenq in Lokaal 8 Veldhoven
Senq in Lokaal 8 VeldhovenSenq in Lokaal 8 Veldhoven

Het laatste half uur was voor 5-mans Rock coverband Senq uit Eindhoven. Met nummers van o.a. Kane, The Police en Van Dik Hout wist de band het publiek goed in beweging te krijgen met technisch zeer verzorgd spel en een sterke leadzanger. Met een goed score bij de vakjury zit ook Senq nog even in de wacht voor een Wild-Card.

 

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Maxazine USA Music Import Artists & Bands Booking Agency Podiuminfo Uw logo ook hier?
David Eden EVANS Festivalinfo Sound Vision Studio SONOR
Ticketmaster RockMuZine Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency Koch


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands