• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio West Het Kasteel 12-06-2011

View Apart uit Mijdrecht wint voorronde The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2011

SOLID uit Alphen a/d Rijn en Killing Someone Else’s Forest uit Roelofarendsveen als publiekswinnaars naar de Kwartfinales regio West

Zondag 12 juni jl. vond in Poppodium Het Kasteel in Alphen a/d Rijn een voorronde plaats van de grootste bandcompetitie van de Benelux: The Clash of the Cover Bands. Vijf coverbands zorgden voor een spannende selectieronde waar gespeeld werd om een plaats in de regionale finalerondes die in september van start gaan. Bij de vakjury scoorde 5-mans Pop, Rock coverband View Apart uit Mijdrecht het hoogst en bij de publieksstemmen eindigden twee bands met een gelijk aantal stemmen op de 1e plaats: 5-mans Rock coverband SOLID uit Alphen a/d Rijn en Killing Someone Else’s Forest uit Roelofarendsveen. Deze drie bands zien we terug in de regionale Kwartfinales die in september en oktober plaatsvinden in o.a. De Heeren van Aemstel in Amsterdam, Paard van Troje in Den Haag en Speakers in Delft. De uiteindelijke winnaars van de Benelux-finale, die wordt gehouden in 013 Tilburg, worden beloond met een CD-contract met videoclip met distributie en plugging en een tour van 20 optredens in Nederland en België.


KSEF in Het Kasteel Alphen a/d RijnKSEF in Het Kasteel Alphen a/d Rijn
KSEF in Het Kasteel Alphen a/d RijnKSEF in Het Kasteel Alphen a/d Rijn

De band die als eerste het podium beklom was 5-mans Alternative Eighties coverband Killing Someone Else’s Forest uit Roelofarendsveen. Met repertoire van o.a. In Tua Nua, Dead or Alive en Joy Division zorgde de band voor een half uur nostalgie uit de jaren ‘80 met nummers die je nog maar zelden hoort. Met een gedeelde eerste plaats bij de publieksstemmen verzekerde KSEF zich van een plaats bij de 42 beste en populairste coverbands van regio West die in september en oktober in de Kwartfinales spelen.


View Apart in Het Kasteel Alphen a/d RijnView Apart in Het Kasteel Alphen a/d Rijn
View Apart in Het Kasteel Alphen a/d RijnView Apart in Het Kasteel Alphen a/d Rijn

Met 5-mans Pop, Rock coverband View Apart uit Mijdrecht stond de uiteindelijke vakjurywinnaar op het podium. Vier technisch zeer talentvolle muzikanten en een leadzangeres van bovengemiddeld niveau waar nog zeer veel groeipotentie in zit. Met vaak eigen interpretaties van nummers van o.a. Coldplay, Kings of Leon en James Brown bracht View Apart een gevarieerd en boeiend optreden die door de vakjury beloond werd met een 1e plaats. Hiermee plaatste de band zich direct voor de Kwartfinales die in september van start gaan in o.a. De Heeren van Aemstel in Amsterdam.


Far From Sober in Het Kasteel Alphen a/d RijnFar From Sober in Het Kasteel Alphen a/d Rijn
Far From Sober in Het Kasteel Alphen a/d RijnFar From Sober in Het Kasteel Alphen a/d Rijn

De derde band van deze selectieronde was 4-mans Rock coverband Far From Sober uit Utrecht. Met repertoire van o.a. Velvet Revolver, Creed en Frank Zappa wist de band bij zowel de vakjury als bij het publiek goed te scoren en is daarmee zeker een kanshebber op één van de Wild-Cards die in juli worden gegeven aan de sterkste bands die zich niet direct hebben weten te plaatsen voor de Kwartfinales.


Solid in Het Kasteel Alphen a/d RijnSolid in Het Kasteel Alphen a/d Rijn
Solid in Het Kasteel Alphen a/d RijnSolid in Het Kasteel Alphen a/d Rijn

5-mans Pop, Rock coverband SOLID uit Alphen a/d Rijn zette een dynamisch en gevarieerd optreden neer waarmee ze niet alleen muzikaal een zeer goed niveau haalde, maar ook in de presentatie een sterke interactie met het publiek tot stand wist te brengen. Met een gedeelde eerste plaats bij de publieksstemmen staat SOLID zeer verdiend in de Kwartfinales van regio West.


Insane in Het Kasteel Alphen a/d RijnInsane in Het Kasteel Alphen a/d Rijn
Insane in Het Kasteel Alphen a/d RijnInsane in Het Kasteel Alphen a/d Rijn

Het laatste half uur was voor 5-mans Pop, Rock coverband Insane uit Hazerswoude. Met nummers van o.a. Anouk, Tracy Bonham en Adèle liet de band ook een sterke indruk achter met een vooral zeer sterke leadzangeres die ook in de presentatie zeer boeiend was. Insane is dan ook zeker niet kansloos voor één van de Wild-Cards die in juli worden vergeven aan de beste bands uit deze regio die zich niet direct als winnaar hebben weten te plaatsen voor de regionale finalerondes.

 

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Artists & Bands Booking Agency Ticketmaster Podiuminfo Maxazine Koch
Artists & Bands Booking Agency USA Music Import EVANS RockMuZine David Eden
Uw logo ook hier? SONOR Festivalinfo Sound Vision Studio Uw logo ook hier?


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands