• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio Zuid Lokaal 8 18-06-2011

IR!S uit Breda wint voorronde The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2011

Fast Finger uit Etten-Leur via publieksstemmen naar regionale Kwartfinales

Zaterdag 18 juni jl. vond in Muziekcafé Lokaal 8 in Veldhoven een voorronde plaats voor de regio Zuid-Nederland in The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition. Door zowel bij de vakjury als bij de publieksstemmen een 1e plaats te scoren, plaatste 4-mans Pop, Rock coverband IR!S uit Breda zich zeer overtuigend voor de regionale Kwartfinales die in oktober van start gaan in o.a. MEZZ Breda, De Effenaar in Eindhoven en MC De Bosuil in Weert. Met een 2e plaats wist ook 5-mans Blues, Rock coverband Fast Finger zich te plaatsen voor de regionale finalerondes, waarin de 42 beste en populairste bands van Zuid-Nederland de muzikale strijd voortzetten richting de hoofdprijzen: CD-contract met videoclip met distributie en plugging in de Benelux en een tour van 20 optredens.

Fast Finger in Lokaal 8 VeldhovenFast Finger in Lokaal 8 Veldhoven
Fast Finger in Lokaal 8 VeldhovenFast Finger in Lokaal 8 Veldhoven

De eerste band die het podium van Lokaal 8 betrad was 5-mans Blues, Rock coverband Fast Finger uit Etten-Leur. Met veel bezieling werden nummers gespeeld van o.a. Thin Lizzy, Jimi Hendrix en Crosby, Stills, Nash & Young waarin de muzikale kwaliteiten van de band goed de ruimte kreeg. Met een 2e plaats bij de publieksstemmen plaatste Fast Finger zich direct voor de Kwartfinales die in september en oktober plaatsvinden in o.a. MEZZ Breda en het nieuwe poppodium Gebouw-T in Bergen op Zoom.


Achtung Baby in Lokaal 8 VeldhovenAchtung Baby in Lokaal 8 Veldhoven
Achtung Baby in Lokaal 8 VeldhovenAchtung Baby in Lokaal 8 Veldhoven

Voor de liefhebbers van U2 bracht 4-mans U2 tribute Achtung Baby uit Etten-Leur een half uur feest der herkenning. Nummers als I Will Follow, Sunday Bloody Sunday en Bullet The Blue Sky werden door het publiek goed gewaardeerd. Voor Achtung Baby is het nog even geduld hebben tot half juli of zij in aanmerking komt voor één van de Wild-Cards die gegeven worden aan de beste bands die zich niet direct hebben weten te plaatsen voor de regionale Kwartfinales.


IR!S in Lokaal 8 VeldhovenIR!S in Lokaal 8 Veldhoven
IR!S in Lokaal 8 VeldhovenIR!S in Lokaal 8 Veldhoven

4-mans Pop, Rock coverband IR!S uit Breda kwam, zag en overwon. Met repertoire van o.a. Skunk Anansie, Adam Lampert en Caro Emerald zette IR!S een indrukwekkend optreden neer waarin niet alleen de drie muzikanten lieten horen over bovengemiddelde muzikale kwaliteiten te beschikken, maar ook de leadzangeres de gelegenheid gaven op zeer hoog niveau te excelleren. Zowel bij de vakjury als bij het publiek eindigde IR!S op de 1e plaats en gaat daarmee zeer overtuigend naar de regionale Kwartfinale op vrijdag 14 oktober in MEZZ Breda.

Lokaal 8 VeldhovenLokaal 8 Veldhoven

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Artists & Bands Booking Agency Festivalinfo Podiuminfo Sound Vision Studio Maxazine
RockMuZine Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier? Ticketmaster Uw logo ook hier?
SONOR Koch David Eden USA Music Import EVANS


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands