• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio Zuid DOK6 24-06-2011

Groove it or move it uit Panningen wint voorronde The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2011

Red White and Blues uit Middelaar als publiekswinnaar naar Kwartfinales regio Zuid

Vrijdag 24 juni jl. vond in Podium DOK6 in Panningen een extra voorronde plaats van de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2011. Zes coverbands gingen de muzikale strijd met elkaar aan om een ticket te bemachtigen van de regionale finalerondes die in september van start gaan in deze zoektocht naar de beste en populairste coverband van de Benelux. 10-mans Allround coverband Groove it or move it uit Panningen wist met een indrukwekkend optreden de 1e plaats te behalen bij de vakjury en 6-mans Blues coverband Red White and Blues uit Middelaar wist met de meeste publieksstemmen in de wacht te slepen. Beide bands gaan hiermee direct naar de Kwartfinales van regio Zuid die in oktober plaatsvinden in o.a. MC De Bosuil in Weert. De uiteindelijke winnaars van The Clash of the Cover Bands worden beloond met o.a. een CD-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux en een tour van 20 optredens.

Nubcake in DOK6 in PanningenNubcake in DOK6 in Panningen
Nubcake in DOK6 in PanningenNubcake in DOK6 in Panningen

De eerste band die deze selectieronde op het podium stond was 4-mans Alternative Rock coverband Nubcake uit Venray. Met repertoire van vooral Green Day en Blink 182 liet deze jonge band horen dat er veel muzikale potentie aanwezig is.


Red, White and Blues in DOK6 in PanningenRed, White and Blues in DOK6 in Panningen
Red, White and Blues in DOK6 in PanningenRed, White and Blues in DOK6 in Panningen

Met de 2e band van deze avond stond ook de uiteindelijke publiekswinnaar op het podium: 6-mans Blues coverband Red White and Blues uit Middelaar. Technisch zeer boeiend en met een heerlijke feel werden nummers gebracht van o.a. Tommy Castro, Stevie Ray Vaughn en Delbert Mc Clinton. Ook in de presentatie en uitstraling wist Red White and Blues een uitstekende indruk achter te laten en werd door het publiek beloond met een 1e plaats die recht geeft op een ticket voor de Kwartfinale op zaterdag 22 oktober in Poppodium De Lakei in Helmond.


Raw Materials in DOK6 in PanningenRaw Materials in DOK6 in Panningen
Raw Materials in DOK6 in PanningenRaw Materials in DOK6 in Panningen

Voor 7-mans Pop, Rock coverband Raw Materials uit Harderwijk was het een lange reis naar Panningen, maar zeker de moeite waard. De Gelderse band wist in hun half uur met nummers van o.a. Ilse DeLange, Wolfmother en Waylon een zeer gevarieerde set neer te zetten waar hun muzikale kwaliteiten goed in werden benut.


Thirsty Tigers in DOK6 in PanningenThirsty Tigers in DOK6 in Panningen
Thirsty Tigers in DOK6 in PanningenThirsty Tigers in DOK6 in Panningen

De 4e band die het mooie podium van DOK6 beklom was Rock coverband Thirsty Tigers uit Amsterdam/Rotterdam. Met veel passie brachten de vijf podiumbeesten nummers van o.a. Metallica, AC/DC en Kiss en wisten al snel een goede interactie op te bouwen met het publiek.


The Powerpimps in DOK6 in PanningenThe Powerpimps in DOK6 in Panningen
The Powerpimps in DOK6 in PanningenThe Powerpimps in DOK6 in Panningen

4-mans PowerRock coverband The Powerpimps uit Rotterdam wist ook een zeer sterk optreden neer te zetten met vaak eigen interpretaties van nummers als o.a. Larger Than Life van Backstreet Boys en Greased Lightning van Grease. Een dynamische show met een hoog entertainmentgehalte die ook door het publiek enthousiast werd ontvangen.


Groove it or move it in DOK6 in PanningenGroove it or move it in DOK6 in Panningen
Groove it or move it in DOK6 in PanningenGroove it or move it in DOK6 in Panningen

Het laatste half uur van deze voorronde was voor 10-mans Allround coverband Groove it or move it uit Panningen. Sterke muzikanten met drie bovengemiddelde leadzangeressen die ook in de samenzang van hoog niveau waren. Met nummers van o.a. Tom Jones, Joe Cocker en een prachtige uitvoering van Set Fire To The Rain van Adèle wist de nog jonge formatie glansrijk de 1e plaats te veroveren bij de vakjury. 

 

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Uw logo ook hier? Maxazine Podiuminfo RockMuZine Sound Vision Studio
USA Music Import SONOR Artists & Bands Booking Agency EVANS Koch
David Eden Uw logo ook hier? Ticketmaster Artists & Bands Booking Agency Festivalinfo


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands